reklama

Puká obalový krém


reklama

Ahojte, prosím Vás velmi pekne o radu. Som samouk a každý jeden krém obalový či maslovo čokoládový, alebo bielkový s maslom tak vždy mi na torte puknu. Ked sa torta zachladí a vyberiem ju, vždyyy krem praskne bud okolo celej torty alebo na roznych kuskoch. Čim to je a prečo sa to robí? Čo robím zle prosím vas? dakujem za každu informaciu

Pozrite si aj


reklama


reklama

novanka, St, 03. 02. 2021 - 21:38

Ťažko povedať, dôvodov môže byť viac. Ja by som tipovala, tortička je ťažká, korpusy tlačia a vytlačia krém do bokov a potom vonkajší krém praskne. Viem, že som asi jedna z mála, videla som, že mnohé cukrárky to nerobia, keď torty nepoťahujú, ale ja aj pod krémové torty dávam "pancier" z čokoládovej ganáže. Torta drží lepšie a ja som spokojnejšia, že pri prevoze sa nestane presne to, o čom píšete. :-)

Ja fakt netuším, tenka vrstva pukne, hrubá tiež :/ ale mne  nepuknu pri prevoze, ale hned. Ja spravím tortu dám stuhnuť a ked ju vytiahnem z chladničky tak hned pukne niekde krém. Ako ked sa ohne podložka na ktorej je hned to pukne nerozumiem tomu. Aj ked je čokoládový pevný krém tiež proste každý okrem mascarpone krému pukne :( nechapem fakt 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama