pudingovo-želatínova torta
Pozrite si aj
som rada, že sa podarila, a tiež ďakujem za ďalší typ pre mňa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
niet za čo,
bolo to také no že rýchlo mamina niečo urob,
tak hoci som želatinu nikdy neskúšala a na dlhé pečenie nebol čas tak sa to podarilo aj bez receptu a vďaka ponornému mixéru bol aj krém hladučký bez jedinej hrčky a bolo to rýchle
a ten fajn pocit, že som to urobila a nič sa nerozpadlo.
a tento týždeň začínam robiť z marcipánu topánočky a cez víkend robím poštárik pre dcéru k narodeninám to budú nervy.
veľmi som rada tejto stránke aj ked potom musím doháňať prácu lebo stále je tu čo čítať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Timea, teším sa spolu s Tebou.... nabudúce skús dať do toho aspoň malú šľahačku... možno bude krém ľahší...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujeeeem
no to ma nenapadlo, bála som sa aby ten puding vôbec držal, ale držal fest teda, hlavné je že bola mňam taká fakt osviežujúca a tú šlahačku už vyšlahanú tam dať??? do studeného??
jaj tie krémy to je tak ťažké,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no šľahačku vyšľahanú... pozri toto... http://www.tortyodmamy.sk/zakusok-cervena-ciapocka tu je recept na jeden fajny zakusok...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
pozriem a nabudúce budem múdrejšia, ja som nemala vtedy pc k dispozícii takže hľadanie receptu aj preto čo bolo treba všetko stihnúť nebolo možné
a tu sa môžu dať aj fotky takých jednoduchých bez marcipánu??? videla som želatínového motýla , a ja že len zdobené marcipánom a také tie normálne korpusové.
no mohla som ofotiť, ked prídem domov a zostane nejaký kúsok ofotím
veľmi ste zlaté za príjemné ohlasy a potom je fakt pečenie radosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
po takýchto pozitívnych príspevkoch je deň hneď o niečo krajší
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to áno krajší ale po víkende aj po okoštovaní aj o kilo ťažší
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj sa tesim spolu s Tebou , poznam dobre ten pocit !!!!! Nech sa Ti nadalej tak dari vymyslat nove recepty A nestresuj sa , ved ano "PECENIE JE RADOST"
hm, ale neboj nic, ja si to tiez stale ale musim opakovat....TAK PEVNE NERVY NA VIKEND nech sa Ti torticky podaria !!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem aj tebe aj želám krásne pečenie škoda že som túto stránku neobjavila dávno.
krásny deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý ráno,
môžem sa Vám pochváliť čo sa mi podarilo?
tak som tento víkend neplánovane a na rýchlo robila tortu ale nie marcipánovú ale ovocnú, bola to moja prvá taká tá želatinová s pudingom.
Problém bol že nebol čas hľadať recept, a tak ako som bola v obchode ma napadlo že asi ako a kúpila som aspoň želatiny
- upiekla som jednu vrstvu korpusu kým sa vychladol chcela som skúsiť plnku s pudingu ale urobila som hlúposť dala som 2 pudingy dr.oetker vanilkové na 1l mlieka a cukor a varila ale stále to nebolo dosť husté a tak som v rýchlosti že čo s tým dala do toho ešte 1 zlatý klas, samozrejme boli hrudky tak čas nečas napustila dres so studenou vodou dala do toho hrniec, zobrala ponorný mixér a vymixovala spolu s polovičkou Helie, nechala chladnúť , prvý krát v živote soom použila želatinu tú práškovú - dala rozpustiť a rýchlo zamiešala do toho, bolo to dosť tekuté ale vyliala som to na ten korpus už vychladnutý vo forme s tým, že ak bude bude ak nie stávajú sa aj horšie veci, a dala chladiť, dorobila večeru.
potom pozriem a jemne stlačím a ono to držalo tak som rozhodila po vrchu maliny a jemne naliala červené želé.
a výsledok?? večer ked som sa vrátila a rozrezala bolo tok ok, puding držal riadne, želatina tiež a bola pekná na priereze a tým že som nedala veľa cukru bola fajn osviežujúca a u mňa na srdci dobrý pocit, že sa mi niečo podarilo a nabudúce sa želatiny báť nebudem
len nabudúce by som radšej keby ten puding vovnútri nebol tak pevný musím nájsť recept aby bol viac krémovejší.
Veľmi som sa tomu tešila, že sa mi podarila želatinová torta, pre tie čo pečú hojne bežná vec, pre mňa osobne radosť o to viac, že som ju mohla chutnať len na budúce trochu ten krém krémovejší.
a aj pre tieto malé uspechy dakujem všetkým na tejto stránke, že si nájdu čas a prispievať