Prosím poraďte
Pozrite si aj
ahoj, no mne sa presne toto isté stalo na začiatku mojej "tortovej kariéry", takže ti poradím svoje triky... :) tortu ked si naplníš, musíš ju dať perfektne schladiť, ja jeden deň plním a poťahujem a zdobím až na ten další. Pod poťah natieram len maslo vymiešané s cukrom, tu sa názory rôznia, niektoré baby tvrdia, že pudingový krém pod poťahom je ok, mne to však robilo problémy, preto dávam len maslo s cukrom práškovým. Určite pod poťah nie šľahačkový krém!!!!!! a dalšia vec, tortu treba znova perfektne schladiť, niekoľko hodín pred odovzdaním musí byť v chladničke, nemôžeš odovzdať čerstvo dokončenú tortu, to nem dopadne dobre... nech sa darí...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
suhlasim s karmelou, presne, zaklad uspechu je poriadne vychladena torticka a maslovy krem pod potahom, na potahovke tiez zalezi, niektore su makkucke velmi (K2, RDI), niektore tuhsie (Smartlex Velvet, Pasta Dama special) a lepsie sa s nimi pracuje, ja teraz uz davam pod potah iba maslo vyslahane s nutelou, pripadne rozdrvenym korpusom, je to pre nas chutnejsie ako len maslo s cukrom, kazdemu ako vyhovuje, drzim Ti palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne ako pisu kocky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a mne vobec nerobi problem parizsky falosny krem s ktorym aj plnim... nemam rada pod sladky potah len maslo s cukrom... nech sa dari!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Niekomu niečo iné ako maslo s cukrom pod poťahom nerobí nič, niekomu áno. Ale maslo s cukrom je istota na 100%. Takže ani ja nedám naň dopustiť. Ďalšia vec je, aký poťah si použila. V lete je najlepšia z kupovaných Pasta Dama Špeciál, a z domácich poťahoviek MMF. Tak v kocke. Dokonale potretá a na hrubšie potiahnutá torta v lete urobí niekedy zázraky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja potahujem len MMF a krem robim slahany nad parou a nikdy sa mi este nestalo aby mi potahovka zliezla. No a ked som to tak napisala, tak dufam, ze mi ani tento vikend nezlezie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lucy, zelam ti, aby sa ti torticka vydarila a dam ti len jednu radu, ktorou sa riadim ja, ked nieco nevies, hladaj na tejto stranke....Je tu naozaj vsetko a ak aj by nieco nebolo, babenky ochotne poradia, mna este nikdy nesklamali. Ale naozaj, skus vo volnom case citat diskusie a vsetky prispevky, ktore tu dievcata davaju a vela, vela sa tu naucis.... A ja pod potahovku davam maslovy krem s nutelou, alebo roztopenou cokoladou a do kazdej plnky pod potah rozmixujem trosku orezkov z torty . Drzim palce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Lucy, aj ja som uplny zaciatocnik, upiekla som v zivote iba dve torty, a tretiu zas asi najblizsie o rok na dcerkine tretie narodeniny, ale chcem povedat, ze mne hrozne vadi, ked kolace, torta a plnky pachnu od chladnicky, preto som zacala davat torty do kartonovych krabic (niekedy je velmi tazke najst krabicu, ktora vyhovuje velkosti torty a lahodi objemu chladnicky
), ako sa tu docitas, niektore dievcata dokonca davaju karton na zadnu stranu chladnicky, mne sa zatial nestalo, zeby som mala potahovku mokru, orosenu alebo zeby sa topila, akus aj toto a mozno pri prevoze chladit ladovymi flasami okolo torty (krabica v krabici, myslim, ze ak dodrzis tieto zasady nic sa nestane, totiz fyziku a jej zakony neoklameme, mozeme ich iba zmiernit, nevesaj hlavu, vsetko dobre dopadne...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Lucy - s každou tortičkou to bude stále lepšie a lepšie, takže nebuď smutná z počiatočných nezdarov! Chcem ťa touto cestou poprosiť o zmenu názvu tvojho príspevku na adresnejší. Príspevkov typu "prosba" "prosím o pomoc" "rýchlo poraďte prosím" a pod. je tu veľmi veľa. Čím konkrétnejšie pomenuješ svoj príspevok, tým skôr pomože ďalším začiatočníčkam ako si TY pri hľadaní odpovedí na svoje problémy a tortami, hmotami a pod., skús napr. stečená poťahovka
pekný deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň milé cukrárky, mám na Vás prosbu. Som začiatočník, čo sa tíka pečenia tortičiek ale veľmi ma to chytilo. Tak povediac som sa k tomu dostala keď som s mojou najlepšou kamarátkou piekla tortu pre moje krstniatko tento rok v apríli. Ten pohľad na tu malú princeznú stál za to a preto som sa rozhodla, že to chcem vidieť aj pri svojich deťoch a o to viac byť nadšená, že som to zvládla sama. Upiekla som už zopár tortičiek ale teraz ma čaká jedna na oslavu 50 narodenín.Jednu tortu som piekla len nedávno v polovičke júla ale celá sa mi roztiekla. Poťahová hmota zliezla dole a kým sme ju stihli doniesť na oslavu mala som ju na podnose
Nejako som to ozdobila maslom miešaným s cukrom ale bola som z toho veľmi nešťastná. Preto Vás chcem poprosiť o radu ako to nespackať na tej torte na 50. Viem, že v týchto mesiacoch je to dosť náročné ale aj tak sa chcem o to pokúsiť. Prosím pomôžte, poraďte nejaké triky aby bolo všetko v poriadku a aby mi celá poťahová hmota neskončila na podnose. Ďakujem Lucia