reklama

Prosím o recept na grilážky + rada

Petina , 26. 11. 2010 - 16:11

reklama

Ahojte cukráročky, nenašiel by sa nejaký dobrý recept na grilážky? Minulý rok som sa na nich narobila (s karamelom) a nakoniec sa mi odliepala vrchná oplátka. Mala som to zaťažené knihami a plechom. A ešte jedna otázka. Môžem ich robiť už teraz? Nestane sa im nič do Vianoc? Alebo je to skoro? Ďakujem Vám Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

JANAAB, Pi, 26. 11. 2010 - 17:00

Ja ti môžem dať 2:1. 300g kryš.cukru spáľ na karamel, pridaj deci vody v ktorom máš rozpustený margarín /dať hneď také horúce/ a na koniec 250g ml.orechov a kondenzované mlieko, plní skôr do tých hrubších oblátok s väčšími štvorčekami, tie dria lepšie/moja skúsenosť/.2. tento robím častejšie: 250gkr.cukru spáliš na karamel, pridáš rozpustenu heru a potom primiešaš 200g orechov/mletých aj posek./ a na koniec pomaličky primiešavaš rozšľahané vajíčko, opatrne aby sa ti neseklo a už len plniš. A podľa mna im nič nebude veď nakrájať a očokoládovať ich môžeš až neskôr

lajla, Pi, 26. 11. 2010 - 17:16

petina ja robim takto:20dk cukor,30-35dkml orechy,1palmarin,1salko culor palmarin a salko kratko povarim nakoniec pridam orechy a este teple plnim oblatky trocha ich zatazim. Slnko Slnko Slnko

Zakulka, Pi, 26. 11. 2010 - 17:32

ja robím už asi 7 rokov rovnako a vždy boli vynikajúce: 1 oplatky obdlžnikove klasické,30dkg kryšt . cukru upaliť pomaličky na karamel, do toho jedna hera, jedno salko a 25 dkg orechov (ja ich sekam), môžu byť aj pomlete. Až ked tam pridám salko, potom to zachvilku vypnem a odstavím z ohna, a necham asi 15min hodinku tuhnuť a potom plním. Zaťažujem dvoma mukami, hned po naplnení. Tento recept je naj pre mna, skušala som to aj s palmarinom, no ten sa mi neosvedčil tak ako hera.

Zakulka, Pi, 26. 11. 2010 - 17:34

a zabudla som robievam asi dva tyždne pred vianocami a vydrží až do troch kralov, ale to musím mať schované, to len tak pomaličky doplnam tacku,lebo by moji chlapi všetko vyžrali. Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

klara37, Pi, 26. 11. 2010 - 17:59

Petina vsetky ti tu dobre radia ja som uz robila asi vsetky recepty co su tu napisane ale najradsej robim tie bez salka z vajickom ako pise JANNAB su najednoduksie a nie tak velmi sladke a k tomu odlepovaniu asi davas malo na poslednu vrstvu a ked zatazujes tak sa snaz aby bola zataz po celej ploche naplnenych oplatok ked das len na stred tak kraje sa odceria a potom sa odlepuju a este k tomu vydrzu len aby vydrzali ak ich dobre neschovas Chichocem sa Slnko Kvietok

Korona, Pi, 26. 11. 2010 - 18:00

..ja robím presne ako Zakulka, len dávam 25Dg kryšt.cukru, orechy dávam sekané, my to máme radi. Je to výborná grilážová plnka a kľudne to môžeš urobiť už aj teraz, nič sa im nestane, daj do chladu. Vyplazený jazyk

Macka, Pi, 26. 11. 2010 - 19:10

Nakoľko mne veľmi salko nechutí, pripájam recept ktorý robím ja, našla som ho asi pred 4 rokmi na nete. Je jednoduchý a dobrý.
440g kryšt. cukru , 190g masla, 190g orechy mleté alebo sekané, 100g smotany na šľahanie, 1 vajce, 6 ks oblátok.
Z cukru urobiť karamel, pridáme maslo a rozpustíme, smotanu rozšľaháme s vajcom a vlejeme do karamelu s tukom, dôkladne rozvaríme, pridáme orechy, krátko povaríme a odstavíme. za horúca natrieme na oplátky, spájame 3 ks spolu, do druhého dňa zaťažíme.

siska11, Pi, 26. 11. 2010 - 21:18

Ja dávam 250g palmarin, 250g orechov, 250g cukru a 1 salko. Skaramelizujem cukor, pridám maslo, orechy a salko. Chvíľu povarím a natieram, lebo tuhne. Je to jednoduché a chutné. Ale každá máme to svoje a treba vyskúšať. Každému chutí niečo iné.

Petina suhlasim so vsetkymi,co tu pisali,ale poskytnem radu aj ja,lebo ich robim casto.Nedavam cele salko iba polovicu hmota je hustejsia a nevyteka a poriadne zatazit a nebute sa Ti oplatka odlepovat.Ja davam 300g cukru skaramelizovat,0,5 salka,1 Heru a 300 g orechov.Mam v receptoch aj nejaku davnu plnku co sa vari nad parou a plnia sa tym oplatky polka orechova,druha s kakaom,ale to by som musela hladat,ale ak by bol zaujem najdem si cas. Úsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama