Prosím o recept na grilážky + rada
Pozrite si aj
Ja ti môžem dať 2:1. 300g kryš.cukru spáľ na karamel, pridaj deci vody v ktorom máš rozpustený margarín /dať hneď také horúce/ a na koniec 250g ml.orechov a kondenzované mlieko, plní skôr do tých hrubších oblátok s väčšími štvorčekami, tie dria lepšie/moja skúsenosť/.2. tento robím častejšie: 250gkr.cukru spáliš na karamel, pridáš rozpustenu heru a potom primiešaš 200g orechov/mletých aj posek./ a na koniec pomaličky primiešavaš rozšľahané vajíčko, opatrne aby sa ti neseklo a už len plniš. A podľa mna im nič nebude veď nakrájať a očokoládovať ich môžeš až neskôr
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
petina ja robim takto:20dk cukor,30-35dkml orechy,1palmarin,1salko culor palmarin a salko kratko povarim nakoniec pridam orechy a este teple plnim oblatky trocha ich zatazim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím už asi 7 rokov rovnako a vždy boli vynikajúce: 1 oplatky obdlžnikove klasické,30dkg kryšt . cukru upaliť pomaličky na karamel, do toho jedna hera, jedno salko a 25 dkg orechov (ja ich sekam), môžu byť aj pomlete. Až ked tam pridám salko, potom to zachvilku vypnem a odstavím z ohna, a necham asi 15min hodinku tuhnuť a potom plním. Zaťažujem dvoma mukami, hned po naplnení. Tento recept je naj pre mna, skušala som to aj s palmarinom, no ten sa mi neosvedčil tak ako hera.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a zabudla som robievam asi dva tyždne pred vianocami a vydrží až do troch kralov, ale to musím mať schované, to len tak pomaličky doplnam tacku,lebo by moji chlapi všetko vyžrali.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Petina vsetky ti tu dobre radia ja som uz robila asi vsetky recepty co su tu napisane ale najradsej robim tie bez salka z vajickom ako pise JANNAB su najednoduksie a nie tak velmi sladke a k tomu odlepovaniu asi davas malo na poslednu vrstvu a ked zatazujes tak sa snaz aby bola zataz po celej ploche naplnenych oplatok ked das len na stred tak kraje sa odceria a potom sa odlepuju a este k tomu vydrzu len aby vydrzali ak ich dobre neschovas
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..ja robím presne ako Zakulka, len dávam 25Dg kryšt.cukru, orechy dávam sekané, my to máme radi. Je to výborná grilážová plnka a kľudne to môžeš urobiť už aj teraz, nič sa im nestane, daj do chladu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nakoľko mne veľmi salko nechutí, pripájam recept ktorý robím ja, našla som ho asi pred 4 rokmi na nete. Je jednoduchý a dobrý.
440g kryšt. cukru , 190g masla, 190g orechy mleté alebo sekané, 100g smotany na šľahanie, 1 vajce, 6 ks oblátok.
Z cukru urobiť karamel, pridáme maslo a rozpustíme, smotanu rozšľaháme s vajcom a vlejeme do karamelu s tukom, dôkladne rozvaríme, pridáme orechy, krátko povaríme a odstavíme. za horúca natrieme na oplátky, spájame 3 ks spolu, do druhého dňa zaťažíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam 250g palmarin, 250g orechov, 250g cukru a 1 salko. Skaramelizujem cukor, pridám maslo, orechy a salko. Chvíľu povarím a natieram, lebo tuhne. Je to jednoduché a chutné. Ale každá máme to svoje a treba vyskúšať. Každému chutí niečo iné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Petina suhlasim so vsetkymi,co tu pisali,ale poskytnem radu aj ja,lebo ich robim casto.Nedavam cele salko iba polovicu hmota je hustejsia a nevyteka a poriadne zatazit a nebute sa Ti oplatka odlepovat.Ja davam 300g cukru skaramelizovat,0,5 salka,1 Heru a 300 g orechov.Mam v receptoch aj nejaku davnu plnku co sa vari nad parou a plnia sa tym oplatky polka orechova,druha s kakaom,ale to by som musela hladat,ale ak by bol zaujem najdem si cas.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám všetkým
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte cukráročky, nenašiel by sa nejaký dobrý recept na grilážky? Minulý rok som sa na nich narobila (s karamelom) a nakoniec sa mi odliepala vrchná oplátka. Mala som to zaťažené knihami a plechom. A ešte jedna otázka. Môžem ich robiť už teraz? Nestane sa im nič do Vianoc? Alebo je to skoro? Ďakujem Vám
