
- Upečieme 2 krát korpus na hlbokom klasickom plechu. Do jedného môžeme dať 3 pl kakaa.
- Po vychladnutí prerežeme a získame 4 pláty.
- Na papier na pečenie si nakreslíme základný tvar, vystrihneme a korpusy vyrežeme podľa tejto makety.
- Dáme si na tácku alebo kartón obalený baliacim papierom a potravinovou fóliou, baliaci papier rozdelený na polovicu, ide o to, aby sme si tácku nezašpinili a na konci jednoducho vytiahneme obe papiere.
- Korpusy natrieme krémom / nechajme si krém este na natretie torty /a naskladáme na seba, orezaním dotvarujeme, dôležité je najmä znížiť prednú časť hlavy.
- Z orezkov získame zmiešaním s krémom, nejakým pikantným džemom / nemusí byť/ a prípadne trochou rumu. Môžeme pridať piškóty, aby sme mali viac punčoviny. Ja to všetko vrazím do robota a vymiešam :)
- Teraz tvarujeme punčovinou hlavu, chrbátik a nožičky, nakoniec všetko potrieme krémom. Ak by nám krém nevyšiel, stačí vyšľahať maslo s trochou cukru. Natrieme dôkladne a dáme poriadne vychladiť.
Rozvaľkáme poťahovku na cca 3-4 mm, väčší formát ako je samotné prasiatko, obtočíme čiastočne na valček a prenesieme na prasiatko. Postupne jemne pritláčame a uhládzame, nadbytok orežeme. Zo zbytkov urobíme chvostík a ušká a necháme zasušiť. môžeme tiež pripraviť zeleninku :)
- Ideme farbiť: ak máme potravinárske farby / dajú sa kúpiť v drogérii alebo potravinách tekuté alebo aj práškové / ak nemáme, vystačíme si prinajhoršom s kakaom.
- Ja som miešala oranžovu farbu s kakaom a troškou bieleho alkoholu. Natierala som štetcom a na konci potrela trochou oleja. Nafarbíme aj chvost a uši a po zaschnutí bielkom prilepíme. prasiatko bude vážiť cca 5 kg. podľa toho, akú veľkú maketu si vytvoríte.
- dozdobíme :) ja som zeleninku robila deň, dva vopred. a urobila som si aj nožík :) používala som hmotu smartlex velvet aj na poťah aj na zeleninku
PS: potah a ozdoby: pasta dama top + smartflex cc 50:50, na potah som si oddelila cca 980 g, po orezani sa zvysilo 350 g, tolko zhruba som pouzila na ozdoby / presne to neviem, nakoko ozdoby som si robila dopredu /







Prasiatko+zeleninka 3D torta (fotorecept), návod, Postup na 3D torty
Komentáre
superpostup,
vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
za malo :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem moc mi pomôže
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to budem rada :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krááásne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mozes mi napisat ako robis puncovinu? je to super, sikovna, aku farbu si pouzila na prasiatko?dekorovala si ho kakaom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem. puncovinu robim z tych orezkov + krem + rum a obcas primiesam aj dzem. :)
co sa farby tyka, je to aj v postupe :) oranzova gelovka/wilton/ + kakao + troska alkoholu a kvapka oleja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hahahaaaaaa
toto je parádne prasiatko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ta zeleninka no hned by som si dala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super postup,vďaka akurát na druhý týždeň mám robiť tak sa mi to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super urcite vyskusam podla teba.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super postup..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
velmi mile, kedy ja take budem vediet? A ta zeleninka, no uzas...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takyto postup tu uz bol parkrat...ale inak zeleninka je krasna-na tu si mohla dat postup ako robis karfiol a struk napriklad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem, rado sa stalo :)
coocerka: zvládnes to isto lavou zadnou, fakt to nie je tazke :)
adeluska: ano, uz som zistila, ale aj tak nemam chut sa za to ospravedlnovat, hoci si nabuduce dam pozor.
no tiez sa moze stat, ze tu par tyzdnov nebudem, potom zas ano, potom par dni nie. neviem, ci budem zakazdym po pauze zas a znova prehladavat 3D postupy, len tak, z prilis vela volneho casu
lebo ho nemam
ja zvacsa brazdim fotopostup vtedy, ked nieco hladam.
to potom asi pre istotu radsej do fotopostupov nebudem prispievat, strata casu.
a dufam ze sa neurazis a nebudes si to nejako zosobnovat, alebo ze ja sa urazam, ci co..
to nie, mna tieto zabomysie vojny o duplicity a o priestor nebavia, mna bavi pecenie
tak jednoducho budem piect a nebudem sa zdrziavat fotenim a vytvaranim postupov a vsetky budeme spokojne
karfiol a struky mozno pri najblizsej prilezitosti nafotim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
diik,