Potrhaný korpus
Pozrite si aj
Zakulka, ja som tiež robila korpus z hrubej múky. Teraz robím z polohrubej, cesto je pevnejšie.
Skus tento: 2 vajcia, 10 dkg kryšt.cukor, 10 dkg poloh. múky, 4 lyžice vody (vlažnej), prášok do pečiva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no aj som si myslela, že to bude tou mukou, lebo všade čítam že bud pol. alebo hladku.Tak skusim. dakujem pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím tak,že kolko vajec tolko pl.polohrubej múky.napr. 4vajcia,3pl. poloh.muky a 1 pl hl.muky, 4pl kr.cukru štipku kypr.prášku,1pl vody a 1pl oleja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mňa je tam veľa vody aj oleja. Ono ho môžeš mať nadýchaný ale asi až priveľmi. Môj názor.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja davam hladku muku a je to uplne v pohode.. ale tiez sa mi zda, ze tam mas na tolko vajec vela vody a oleja..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja dávam hladkú múku a je to v pohode, nič sa mi netrhá. Ale zase zdá sa mi, že tam máš veľa tekutín. Ja by som skúsila dať o polovicu menej oleja a aj vody - teda po 1 dl.
Toto sa mi zvyklo robiť ( teda, že sa mi korpus roztrhal aj na 8 častí ), keď som piekla bezlepkové korpusy ( vtedy som mala iný recept ako ten, čo teraz používam )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no to bude tou mukou aj ja som robila podla jedneho receptu s hrubou mukou a bol chutovo fajny lenze jemnucky tak som to urobila tak, ze kazdy plat som si osobitne aby som nemusela prekrajovat a len som jemne prekladala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dělá korpus jako Martima,jen be prášku do pečiva.
Ten korpus krájíš ten samý den,co jej upečeš nebo až druhý den. Na prokrajování je lepší korpus upéct den, dva dopředu, pak se nedrobí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mala finta od profi cukrarov znie,ze korpusy dat na nejeky cas do mraznicky pred krajanim,vraj sa nic nedrobi,ziadne omrvinky..ja som neskusala,ale asi je to logicke zmrazene veci sa nedrobiaak na to mate miesto v mrazakoch,skuste a inak ja nerobim z inej iba z hladkej,ani tu inu ako hladku vlastne nemame
este jednu vec skus bohusov nastavovany je uzasny podla mna aj do 3D tort,je tu vela receptov na korpusy musis si najst ten svoj,tak vela stastia v hladani a skusani,nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si tiež pečiem korpusy deň vopred a netrhajú sa mi. používam podľa veľkosti formy na jedno vajíčko 40 GRAMOV! polohr.múky aj cukru, lyžicu vody.. Napr.teda na formu 22cm priemer dávam 5 vajec, 200g múky, 200g cukru, 5PL vodya 1Kl prášku do pečiva.. a tiež si myslím, že na 4 vjíčka tam je až extrémne množstvo vody a oleja...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to je on..srdca mojho sampion...:D dlho som skusal a hladal korpusy..ale tento je ten naj..:) vsetky ostatne sa mozu strcit...:D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim ta chcem vyskusat korpus podla teba ale potrebujem radu. Ked chcem piect piskotu na klasicky plech aby bola tak 1,5cm vysoka z kolkych vajicok ju mam spravit?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...urcite ,je to vela vody a oleja,ja robim ako karmelka,muku hladku a peciem na 150-160 stupnoch
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím presne ako karmelka, korpusy sú jemnučké-nadýchané a vôbec sa nedrobia, pečiem na 170 stupňoch, ale každá si rozumieme svojej trúbe, vyskúšaj uvidíš a nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem Vám velmi pekne, ste zlaté že ste mali čas odpísať,no už s tým nič nespravím lebo nový nestihnem spraviť, takže bude pod poťahom trochu potrhaný, ja som ho krájala aj v ten den, ked bol upečený aj na druhý a robilo to to isté.Tak nabuduce určite spravim, tak ako vy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
máš zlý recept,karmelka píše dobre,ja všetky cestá robím hladkou múkou ale 1/3 nahrádzam kukuričným škrobom,no a cesto treba nechať odležať min.6 hodín,ale najlepšie do druhého dňa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja už pečiem len podľa Szilviinho receptu, len mám trošku problém s pečením ... mám novú rúru a ešte som neprišla na to, ktorý program je najvhodnejší na korpusy.
Prosím vás, aký program používate vy? Ja som zatiaľ piekla pri statickom spodnom a hornom ohreve bez ventilátora, ale stalo sa mi, že kraje už boli vysušené a stred ešte nedopečený.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pečiem v novej rure na druhej mriežke od spodu s klasikou horny aj spodny ohrev bez ventilátora - a je rovnomerne upečený.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dík, už som prišla na chybu - musím piecť pri 170 a iba 1/2 hodiny na 2. mriežke od spodu ... teda keď pečiem po plátoch, nie hrubý korpus.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte všetci! chcem sa Vás spýtať, že čo robím zle, ked vytiahnem z truby plech s upečeným korpusom (je krásne upečený aj nadýchaný), nechám vychladnúť, a idem prekrojiť - tak vtedy sa stane katastrofa, lebo sa mi trhá a rozpadáva v rukách, už sa mi to stalo dvakrát.Cesto mám 4 vajička, pr.cukor, muka hruba - tak isto, 2dcl olej, 2dcl voda vlažná, pol prášku do pečiva, vanilka.
Poradte mi nejaký iný recept, hlavne na 3Dtorty.Dakujem pekne!