reklama

Potrhaný korpus


reklama

Ahojte všetci! chcem sa Vás spýtať, že čo robím zle, ked vytiahnem z truby plech s upečeným korpusom (je krásne upečený aj nadýchaný), nechám vychladnúť, a idem prekrojiť - tak vtedy sa stane katastrofa, lebo sa mi trhá a rozpadáva v rukách, už sa mi to stalo dvakrát.Cesto mám 4 vajička, pr.cukor, muka hruba - tak isto, 2dcl olej, 2dcl voda vlažná, pol prášku do pečiva, vanilka.
Poradte mi nejaký iný recept, hlavne na 3Dtorty.Dakujem pekne!Torta

Pozrite si aj


reklama


reklama

Zakulka, ja som tiež robila korpus z hrubej múky. Teraz robím z polohrubej, cesto je pevnejšie.
Skus tento: 2 vajcia, 10 dkg kryšt.cukor, 10 dkg poloh. múky, 4 lyžice vody (vlažnej), prášok do pečiva

Zakulka, Pi, 27. 08. 2010 - 16:14

no aj som si myslela, že to bude tou mukou, lebo všade čítam že bud pol. alebo hladku.Tak skusim. dakujem pekneÚsmev

martima, Pi, 27. 08. 2010 - 16:43

ja robím tak,že kolko vajec tolko pl.polohrubej múky.napr. 4vajcia,3pl. poloh.muky a 1 pl hl.muky, 4pl kr.cukru štipku kypr.prášku,1pl vody a 1pl oleja.Úsmev

mobana, Pi, 27. 08. 2010 - 16:45

Podľa mňa je tam veľa vody aj oleja. Ono ho môžeš mať nadýchaný ale asi až priveľmi. Môj názor.

ja davam hladku muku a je to uplne v pohode.. ale tiez sa mi zda, ze tam mas na tolko vajec vela vody a oleja..

zlatat, Pi, 27. 08. 2010 - 16:58

Aj ja dávam hladkú múku a je to v pohode, nič sa mi netrhá. Ale zase zdá sa mi, že tam máš veľa tekutín. Ja by som skúsila dať o polovicu menej oleja a aj vody - teda po 1 dl.

Toto sa mi zvyklo robiť ( teda, že sa mi korpus roztrhal aj na 8 častí ), keď som piekla bezlepkové korpusy ( vtedy som mala iný recept ako ten, čo teraz používam )

Adka_lc, Pi, 27. 08. 2010 - 17:36

no to bude tou mukou aj ja som robila podla jedneho receptu s hrubou mukou a bol chutovo fajny lenze jemnucky tak som to urobila tak, ze kazdy plat som si osobitne aby som nemusela prekrajovat a len som jemne prekladala

Oliv, Pi, 27. 08. 2010 - 18:18

Dělá korpus jako Martima,jen be prášku do pečiva.
Ten korpus krájíš ten samý den,co jej upečeš nebo až druhý den. Na prokrajování je lepší korpus upéct den, dva dopředu, pak se nedrobí.Mrkám

Sausen, Pi, 27. 08. 2010 - 19:11

mala finta od profi cukrarov znie,ze korpusy dat na nejeky cas do mraznicky pred krajanim,vraj sa nic nedrobi,ziadne omrvinky..ja som neskusala,ale asi je to logicke zmrazene veci sa nedrobiaÚsmevak na to mate miesto v mrazakoch,skuste a inak ja nerobim z inej iba z hladkej,ani tu inu ako hladku vlastne nemameMrkámeste jednu vec skus bohusov nastavovany je uzasny podla mna aj do 3D tort,je tu vela receptov na korpusy musis si najst ten svoj,tak vela stastia v hladani a skusani,nech sa dariKvietok

karmelka (bez overenia), Pi, 27. 08. 2010 - 20:05

ja si tiež pečiem korpusy deň vopred a netrhajú sa mi. používam podľa veľkosti formy na jedno vajíčko 40 GRAMOV! polohr.múky aj cukru, lyžicu vody.. Napr.teda na formu 22cm priemer dávam 5 vajec, 200g múky, 200g cukru, 5PL vodya 1Kl prášku do pečiva.. a tiež si myslím, že na 4 vjíčka tam je až extrémne množstvo vody a oleja...

JakubTN, So, 28. 08. 2010 - 01:06

tak to je on..srdca mojho sampion...:D dlho som skusal a hladal korpusy..ale tento je ten naj..:) vsetky ostatne sa mozu strcit...:DChichocem sa

prosim ta chcem vyskusat korpus podla teba ale potrebujem radu. Ked chcem piect piskotu na klasicky plech aby bola tak 1,5cm vysoka z kolkych vajicok ju mam spravit?

sona7, Pi, 27. 08. 2010 - 20:36

...urcite ,je to vela vody a oleja,ja robim ako karmelka,muku hladku a peciem na 150-160 stupnoch

ja robím presne ako karmelka, korpusy sú jemnučké-nadýchané a vôbec sa nedrobia, pečiem na 170 stupňoch, ale každá si rozumieme svojej trúbe, vyskúšaj uvidíš a nech sa daríMrkám Mrkám

Zakulka, Pi, 27. 08. 2010 - 21:23

dakujem Vám velmi pekne, ste zlaté že ste mali čas odpísať,no už s tým nič nespravím lebo nový nestihnem spraviť, takže bude pod poťahom trochu potrhaný, ja som ho krájala aj v ten den, ked bol upečený aj na druhý a robilo to to isté.Tak nabuduce určite spravim, tak ako vy.Torta Torta Torta

sio, Pi, 27. 08. 2010 - 22:00

máš zlý recept,karmelka píše dobre,ja všetky cestá robím hladkou múkou ale 1/3 nahrádzam kukuričným škrobom,no a cesto treba nechať odležať min.6 hodín,ale najlepšie do druhého dňaKvietok Kvietok Slnko Slnko Slnko

zlatat, So, 28. 08. 2010 - 14:10

Aj ja už pečiem len podľa Szilviinho receptu, len mám trošku problém s pečením ... mám novú rúru a ešte som neprišla na to, ktorý program je najvhodnejší na korpusy.
Prosím vás, aký program používate vy? Ja som zatiaľ piekla pri statickom spodnom a hornom ohreve bez ventilátora, ale stalo sa mi, že kraje už boli vysušené a stred ešte nedopečený.Plačem

Zakulka, So, 28. 08. 2010 - 14:34

ja pečiem v novej rure na druhej mriežke od spodu s klasikou horny aj spodny ohrev bez ventilátora - a je rovnomerne upečený.

zlatat, So, 04. 09. 2010 - 13:01

Dík, už som prišla na chybu - musím piecť pri 170 a iba 1/2 hodiny na 2. mriežke od spodu ... teda keď pečiem po plátoch, nie hrubý korpus.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama