reklama

Postup pri pečení penovej torty

Alu123 , 30. 06. 2011 - 15:18

reklama

Mohla by som Vás poprosiť o radu: som začiatočníčka v pečení penovej torty, ale aj môjmu manželovi strašne chutíÚsmev Recept mám, ale mám pár otázok:
1., prvý krát som vyskúšala zo 4 bielkov - šlahala som ich asi 10 minút - už boli dosť tuhé, nakreslila som si tvar torty - na pečiaci papier a sušila som ju asi 45 min na 80C problém bol v tom, že neviem presne aké hrubé majú byť tie pláty (približne) a nešli mi vôbec dobre dávať z toho papiera dole - popraskali, a ešte sa mi oddelovali tie ozdobné kraje od stredu, neviem v čom som urobila chybu?
2., aby toho nebolo dosť: tak by ma zaujímal ten krém ako dlho sa musí šlahať a treba ho dať aj nachvíľu do chladničky, alebo stačí, keď vychladne len tak?
Ďakujem veľmi pekne za Vaše cenné rady
P.S.: Chcela by som prekvapiť moju mamu, bude mať 60-ku a upiecť jej penovú tortu k narodeninám, ktoré bude oslavovať budúcu sobotu, tak to dosť ponáhla Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja ked robim penovu tortu, tak papier omastim jemnou vrstvou cery. a vacsinou robim z 10 a viac bielkov, a slaham dost dlho, cca 30 min nad parou. vyslahane bielka musia byt leskle a tuhe... dam si bielkovy sneh do vrecka a striekam na vysmasteny papier... potom to ide krasne dole z papiera Úsmev

hrúbku by som odhadla na 1 cm. suším asi tak 1,5-2 hod. a osvedčilo sa mi nechať ešte postáť, zvyčajne robím deň dopredu pláty.potom si to opriem na hranu a tak stiahnem papier. bo sa mi to taktiež vždy lámalo.a natieram papier olejom Mrkám

Grzka, Št, 30. 06. 2011 - 16:21

problem bol asi v papiere,,mne sa nelepi aj ked nemastim..použivam z tesca,cca za 1,50€, ten je super..tie 4 bielka museli byt za 10 minut uslahane dobre..ja slaham 10 minut aj 6-7 vajec a je to v pohode..myslim,že dalsi problem bol v teplote.ja to susim len na 50-max 60 stupnov v zatvorenej rure s ventilátorom aj 2 hodky.
a čo sa týka žltkov..podla toho ako mas cas..
tak nech sa ti dari a ked budes este niečopotrebovat,rada poradim..ja robim penové dost casto Mrkám

ja zasa mám skúsenosť z papierom z LIdla, a mne sa krásne oddeľujú keď dávam práškový cukor namiesto kryštálového. aj teraz som robila a ani jeden nepraskol, krásne sa oddelil.

Aj ja si myslim, ze papier z Lidla je asi najlepsi Úsmev Ten tescovy sa mi dost trha, aj ked ho vymastim Smútok Drzim palceky a nech sa torticka podari!

Grzka, Pi, 01. 07. 2011 - 08:48

tak s praskovým cukrom som este neskusala...a su suche?nezačnu sa po čase lepit?
ten papier som nemyslela zn.tesco ale myslim,že je to nejaky cesky,nemam obal,tak neviem zn.,ale kupujem ho jedine tam...dnes kupim papier v lidli Chichocem sa ...vyskusam ..vdaka za tip

sú suchučké, ja som robila aj z kryštálového ale ten išiel vždy horšie z papiera.

Alu123, Pi, 01. 07. 2011 - 12:29

Ďakujem Vám veľmi pekne za Vaše rady, už budem len dúfať, že sa mi to podarí
Keby niečo ešte napíšem Hambím sa

Alu123, Pi, 01. 07. 2011 - 12:29

Ďakujem Vám veľmi pekne za Vaše rady, už budem len dúfať, že sa mi to podarí
Keby niečo ešte napíšem Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama