reklama

Pomoc s obrátenou tortou


reklama

Kočeny prosím pomôžte. Neviem či si stojím na vedení Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa no nijako neviem prísť na ten postup na obrátenú tortu. Viem, že tam je fotopostup no mne to nejako nejde Plačem Plačem Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

a čo konkrétne ti nejde? ja som robila podľa toho postupu a bola super. daj si do vyhľadávača "prevrátená torta" a poriadne si to popozeraj, veď postup je podľa mňa perfektný.nech sa darí Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok

fani, Po, 28. 05. 2012 - 18:55

Nie si jediná, ani mne to nejako nie je jasné.. Úsmev Úsmev Úsmev Nechápem ako ten kužeľ vyrezáva..Na postupe vidím že kužeľ vyreže, Veď nôž musí mať určitý sklon a všade rovnako, neviem ako to podľa malého plochého plastového krúžku dodržať...akože približne??? no dobre, ale keď je krúžok vodítkom, tak ako sa dostal do hrnca??? nejako nechápem ..asi aj mne niekto stojí na kábli.. Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

zinka16, Po, 28. 05. 2012 - 18:47

Aj ja som ju už podľa tohto postupu robila a ide to. Ono to vyzerá zložito, ale keď si naplnené pláty položíš na vyšší hrniec, potom to už "docvakne" ako na to. Mňa trochu mýlil ten krúžok v strede, nevedela som pochopiť Chichocem sa že načo je tam dobrý... špic noža ti bude kopírovať obvod hrnca a vrchná časť noža kopíruje stredový krúžok - čím je menší, tým je to ťažšie, ale zase to vyzerá v reze lepšie. Hlavne treba čo najtenší nôž, lebo keď je nôž široký, tak sa ten šikmý rez robí ťažšie. No a po tom som mala ešte trochu strach, ako to prevrátiť aby sa mi to nedajbože nerozpláclo... treba to prehodiť čo najrýchlejším pohybom Veľký úsmev Ale keď sa to podarí, úspech je zaručený Áno Áno Áno

Predpokladám, že myslíš na menší hrniec... Úsmev No ja sa chystám robiť tortu budúci týždeň, tak dúfam, že sa podarí... Úsmev

fani, Po, 28. 05. 2012 - 18:59

Takže hore režeš podľa malého plochého krúžku a hrniec naspodu ti je vodítkom na širšiu stranu kužeľa?? To vyrežeš taký veľký kužeľ??? Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

karmelka (bez overenia), Po, 28. 05. 2012 - 19:17

baby, ja som ju už robila, všetko šlo v pohode až do momentu, ked som to začala pretláčať.. síce som to vnútro pretlačila, ale strašne mi "vypučilo" boky torty. potom som to orezávala, ale už to nemalo taký pekný poctivý okrúhly tvar...

...ja by som možno skúsila tortu vložiť do tortovej formy a tak "pretláčala" to vnútro, aby "nevypučilo" boky torty... Chichocem sa

Áno Áno Áno dievčatá, keď sa vám nedá dobré pretlačiť ten plat s malou dierkou, stačí ho ponariezavať od stredu asi tak do 2/3 a asi tak 10-12 rezov, potom to ide ľahšie a vôbec to nieje vidieť na konečnom efekte. Ale treba dať pláty do formy a dobré to nakoniec zatlačiť a zaťažiť. Potom sa boky nevypučia a sú pekné rovné. Tlieskam Tlieskam Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama