reklama

pomoc s korpusom


reklama

Prosim o radu. Ked peciem tortove cesto krasne mi narastie a ked ho dopeciem a vyberiem z rury, tak mi stred splasne. Neviete mi prosim poradit co robim zle?

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kisko, Ut, 16. 11. 2010 - 13:37

Asi skoro vyberies,ked by bol upeceny,tak uz by nemohol spadnut,ci? Kvietok

neviem, mozno, ale som aj pichla do cesta sparatkom a nebolo na nom nic, tak som myslela, ze uz je dobre upecene Smútok

nesmies vysypat boky len spodok vzdy a ked vypnes ruru,tak nechaj pootvorene dvierka a cesto nechaj este tam aspon 10min Úsmev

pečieš na veľkej teplote a krátko ....peč na menšej teplote a o trošičku dlhšie.....a bude to super....papa Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

No mala som len papier na pecenie, piekla som na 175 stupnov a asi pol hodku. Smútok Neviem asi to bude s tou rurou, ze ju mam nechat pootvorenu po upeceni.A nebude to tym, ze mam po upeceni hned korpus vybrat?

zlatat, Ut, 16. 11. 2010 - 15:20

Ja pečiem pri 170 st. presne 30 min. a v pohode, vôbec mi neklesá, cesto vyberám z formy hneď po vybratí z rúry - možno si dala viac PDP - mne sa to stávalo vtedy, keď som v recepte použila viac prášku do pečiva, potom som znížila jeho množstvo a už je to OK

Niekde som čítala, že treba do stredu korpusu ešte počas pečenia zapichnúť makarón Mrkám : princíp je ten, že makarón je dutý a môže cezeň unikať nahromadený teplý vzduch a tým pádom by stred cesta nemal prudko narásť a následne spadnúť Úsmev . Ešte som nemala potrebu odskúšať, tak je to rada len z druhej ruky, ale možno pomôže... Slnko Kvietok Slnko

Julča, Ut, 16. 11. 2010 - 17:52

Tak na toto ti viem odpovedať celkom presne mala som taký istý problém a nemohli sme na to prísť aj keď je sestra vyučená cukrárka Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Museli sme volať jej starším a skúsenejším. Je to preto, lebo večšina z nás využíva veľké vajíčka kvôli množstvu korpusu cca na 1 vajce 1 PL múky no a treba tej múky viac Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev t.j keď robíš korpus zhruba z 10 vajec tak nie len 10 PL múky, ale musí tam ísť 12 PL. V tom je celá finta. Vyskúšaj uvidíš že bude po probléme. Tak nech ti to pečie. Torta Torta Torta Kvietok Kvietok Kvietok Slnko JULKA

skôr myslím, že to bude tým, že sa pieklo krátko... za pol hodku upečený korpus? no neviem... to sa mne ešte nepodarilo... jasné, že aj typ rúry hrá svoju rolu... treba poskúšať, čo kočky radia a uvidíš

zlatat, Pi, 19. 11. 2010 - 20:21

Ja pečiem korpus presne 30 min. - ale pozor, pečiem po plátoch, takže ten môj má výšku cca 2 cm.
Keby som piekla vysoké korpusy, tak určite pečiem dlhšie Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama