pomoc s korpusom
Pozrite si aj
Asi skoro vyberies,ked by bol upeceny,tak uz by nemohol spadnut,ci?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem, mozno, ale som aj pichla do cesta sparatkom a nebolo na nom nic, tak som myslela, ze uz je dobre upecene
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nesmies vysypat boky len spodok vzdy a ked vypnes ruru,tak nechaj pootvorene dvierka a cesto nechaj este tam aspon 10min
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pečieš na veľkej teplote a krátko ....peč na menšej teplote a o trošičku dlhšie.....a bude to super....papa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No mala som len papier na pecenie, piekla som na 175 stupnov a asi pol hodku. Neviem asi to bude s tou rurou, ze ju mam nechat pootvorenu po upeceni.A nebude to tym, ze mam po upeceni hned korpus vybrat?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vybrat maslim z formy hned po dopeceni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pečiem pri 170 st. presne 30 min. a v pohode, vôbec mi neklesá, cesto vyberám z formy hneď po vybratí z rúry - možno si dala viac PDP - mne sa to stávalo vtedy, keď som v recepte použila viac prášku do pečiva, potom som znížila jeho množstvo a už je to OK
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Niekde som čítala, že treba do stredu korpusu ešte počas pečenia zapichnúť makarón : princíp je ten, že makarón je dutý a môže cezeň unikať nahromadený teplý vzduch a tým pádom by stred cesta nemal prudko narásť a následne spadnúť
. Ešte som nemala potrebu odskúšať, tak je to rada len z druhej ruky, ale možno pomôže...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak na toto ti viem odpovedať celkom presne mala som taký istý problém a nemohli sme na to prísť aj keď je sestra vyučená cukrárka
Museli sme volať jej starším a skúsenejším. Je to preto, lebo večšina z nás využíva veľké vajíčka kvôli množstvu korpusu cca na 1 vajce 1 PL múky no a treba tej múky viac
t.j keď robíš korpus zhruba z 10 vajec tak nie len 10 PL múky, ale musí tam ísť 12 PL. V tom je celá finta. Vyskúšaj uvidíš že bude po probléme. Tak nech ti to pečie.
JULKA
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skôr myslím, že to bude tým, že sa pieklo krátko... za pol hodku upečený korpus? no neviem... to sa mne ešte nepodarilo... jasné, že aj typ rúry hrá svoju rolu... treba poskúšať, čo kočky radia a uvidíš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pečiem korpus presne 30 min. - ale pozor, pečiem po plátoch, takže ten môj má výšku cca 2 cm.
Keby som piekla vysoké korpusy, tak určite pečiem dlhšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim o radu. Ked peciem tortove cesto krasne mi narastie a ked ho dopeciem a vyberiem z rury, tak mi stred splasne. Neviete mi prosim poradit co robim zle?