pomoc s bielkovým snehom :)
Pozrite si aj
Ahoj , daj si cukor kryštál do hrnca cca 150g a pridaj trochu vody, len aby bol torchu zaliaty. Daj variť a skúšaj očkom fúkať cukrovú reťaz. Ak ti to pôjde to je už hustejšia cukrová voda tak ju hned za vrela prilievaj pomali do vyšľahaných bielkou a šľahaj do zhustnutia. Tak robím aj plnku do šamrol
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jééééj dakujem :)))) si zlatá :) už sa mi niečo vybavuje,že sme robili všelijaké skúšky aby sa to dalo zistiť...dakujem moc aj za postup aj recept :) zošity som zahodila a bola som nahratá :) vdaka ešte raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tei zošity si uchovávam ako oko v hlave a teraz sa i zišli )
Toto je aj základ na laskonky a kokosky
Ale v iných pomeroch
)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja som toľko rozumu nemala lebo som si myslela že sa cukrárčine nebudem venovať :) ale....človek mieni a pán Boh mení :DDD vdaka :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
SNEH
6 bielkov (2dcl) + 15 dg kr. cukru = šľahať
28 dg kr. cukru + 4,2 dcl vody = variť
rozvar skúšať cez drôtené očko, kým nevyfúkneš pekné retiazky, aspoň 3 po sebe
týmto snehom zdobím aj torty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem :) niekde si to zapíšem :) a neviete náhodou ešte ako mám urobiť aby mal príchuť?napr.jahodovú? rada by som urobila tie "komunistické"pudingy v kelímkoch s ružovým snehom navrchu...ak si to niekto pamätá...ja ako dieťa som to jedla stále
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tento sneh som už robila,celkom sa vydaril,len som zvedava na jeho tvacnosť.nepokazi sa to na torte?ne ostanu tie vajička surove?a čím sa liší od vajičok šľahanych z cukrom nad parou?aj to je snieh
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, ja som asi totálny debil
ale ja nemám poňatia čo to znamená " skúšať očkom fúkať cukrovú reťaz"
. Asi si fakt o mne myslite, že som "na hlavu", že to neviem, ale neviem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ali robí sa to tak, že si vezmeš metličku na šľahanie...na konci má také uško...na zavesenie...to strčíš do rozvaru...urobí sa ti taká blanka ako na bublifuku a fúkneš do toho...ak vyletí iba jedna ,alebo dve bublinky, roztok je slabý...treba ešte variť...keď fúkneš do očka a vyletí viac bubliniek spojených do akože retiazky ,je rozvar uvarený správne..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ali som ti vdacna,ze si ma predbehla s otazkou ja uz nie som najmladsia a uz som par desiatok tort upiekla ale ten sneh som este nikdy nerobila a veru som z toho nerozumela vobec nic co za ocko jaka retaz a kam fukat a tiez som zacala o sebe pochybovat.Tak tebe vdaka za otazku a vsetkym ostatnym
za objasnenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite nie si na hlavu... ani ja neviem... ale ony sú vyučené cukrárky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som cukrárka,ale taká nanič ...piecť ma baví,ale torty sa bojím piecť robila som asi po desiatich rokoch na svadbu...celkom sa vydarila...ale radšej robím kadejaké dezerty :)a teraz chcem ten puding ....a tá retiazka sa robí ak si dobre pamätám -ako ked fúkate do bublifuku...to očko z drôtiku sa urobí tak a potom len fúkať
som zvedavá či to zmáknem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tu je video ako sa robí bielkový sneh http://www.barrandov.tv/62650-valentynsky-cokoladovy-dort
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.publictv.cz/cz/menu/3/videoarchiv/clanek-30084-dortomanie/23… tu je niekoľko sposobov ako na sneh :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčence, ten sneh vám vydrží dlllho, lebo ked ho šľaháte tak úplne vrelý roztok do toho vlievate, hned ako ho zložíte z ohňa, takže sa vám to tepelne spracuje a menej sa narobíte ako nad parou Je to v podstate rovnaké, len v cukrárni je to zlahčené, ved by sme sa tam narobili, si predstavte že z 30 bielkou šľaháte nad parou
Toto je to isté, len menej roboty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super... lebo vždy som si hovorila, že ja taky sneh nebudem robiť, lebo nemam na to prostriedky... misu, ktoru by som mohla dať nad paru... ale takto to už pôjde... Samozrejme, ak to môžem šľahať aj s robotom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja som asi úplne ....iba raz som skúšala robiť ten hustý sirup alebo čo by to malo byť. Skúšala som uvariť ten bublifuk,
ale stále sa mi nijaké bubliny netvorili. Tak som varila a miešala ďalej až z toho čuda bol karamel,
ale nijaké bubliny sa mi ani náhodou nerobili. Tak som to vzdala, ale veľmi by som sa to chcela naučiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, nemôžete sem hodiť niektorá recept aj s presným popisom ako na to...špeciálne pre mňa ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som veľmi rada že vôbec existuje táto stránka :))) už druhý krát ste mi poradili,ste veľmi zlaté dakujeeeeem
ale rada by som ešte ak by ste vedeli,ako docieliť tú príchuť nejakú napr.jahodovú a ružovú farbu... čo sa tam pridáva?dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj.. skus tam pridať jahodovy džem... to ti spravi jahodovu prichuť a aj farbu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som raz takýmto spôsobom šľahala sneh do šamroliek a sneh mi z nich potom vytekal. Spravila som si poriadnu ostudu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sony, potom bolo asi málo cukru alebo slabo uvarený sirup. Ja dávam na jedno bielko tri vrchovaté lyžice cukru (jedna a pol do bielok a jedna a pol na sirup).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No jahodova prichuť... ja by som potom asi zamenila vodu za šťavu z jahodoveho kompotu... a možno pridala ešte trošku farby... a až tak varila... Ja si všetko takto zjednodušujem...
Aj jahodove kocky som tak robila...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skvelý nápad
dakujem moc
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recept na plech plnky (cca 50ks rezov):
0,393kg cukru kryš., 0,196kg bielka,. Robím to takým spôsobom, že si rozdelím cukor: 1/4 cukru vsypem do bielok a zvyšnú 3/4 si dám do hrnca a cukor zalejem vodou 0,106kg.Počas varenia cukru si v robote šľahám bielka a kontrolujem cukor ( skúšam očkom z metličky - ako bublifuk vyfukujem bublinky. Musí sa mi spraviť reťaz, a ked si dáte trochu cukru medzi ukazovák a palec a spojíte prsty a odlepíte ich od seba, musí spraviť vlákno. Takže ked mi idú retiazky tak hned zo sporáku cukrový rozvar vlievam pomali!!!!!! a pri nízkych otáčkach do bielkov. Ked ho tam všetok rozvar vylejem, tak otáčky dám na maximum a šľahám až do zhustnutia.
Táto bielková zmes sa pridáva do pudingov, môžu sa plniť šamrole, ozdobovať torta, použiť na výrobu laskoniek....
Dúfam že som napísala ten postup zrozumiteľne Som sa snažila
A ešte chuť pridávam arómy a farbím gelovkou ale až na konci ked je už sneh vyšľahaný s cukrom. Premiešavam farbu pri najnižších otáčkach.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zaujímavé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja som asi nejaká ľavá,lebo mne tiež nejde spraviť retiazka Ale vyskúšam podľa Bejus a možno motyka vystrelí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa tam nerobí tá blanka na tom očku ...:( .. dávam veľa vody alebo to veľa varím ...??..myslím že vody nedávam veľa..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá dúfam že mi pomôžete :) ešte ked som chodila do školy,učili sme sa,že na to aby sneh z bielkov šľahaný nad parou vydržal dlho,treba tam pridať taký uvarený cukrový sirup.Ale neviem v akom v pomere a ani ako dlho sa to varí,neviete nejaký babský recept ako to dosiahnuť?chceme robiť puding s bielkovou penou,ale ten sneh musí vydržať pekný a tuhý aspoň 4dni.Ja si to už fakt nepamätám,tak verím že niektorá z vás také niečo už robila a pomôže mi :D dakujem moc