reklama

pomoc s bielkovým snehom :)


reklama

Dievčatá dúfam že mi pomôžete :) ešte ked som chodila do školy,učili sme sa,že na to aby sneh z bielkov šľahaný nad parou vydržal dlho,treba tam pridať taký uvarený cukrový sirup.Ale neviem v akom v pomere a ani ako dlho sa to varí,neviete nejaký babský recept ako to dosiahnuť?chceme robiť puding s bielkovou penou,ale ten sneh musí vydržať pekný a tuhý aspoň 4dni.Ja si to už fakt nepamätám,tak verím že niektorá z vás také niečo už robila a pomôže mi :D dakujem moc Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

bejus, Ut, 22. 03. 2011 - 22:43

Ahoj , daj si cukor kryštál do hrnca cca 150g a pridaj trochu vody, len aby bol torchu zaliaty. Daj variť a skúšaj očkom fúkať cukrovú reťaz. Ak ti to pôjde to je už hustejšia cukrová voda tak ju hned za vrela prilievaj pomali do vyšľahaných bielkou a šľahaj do zhustnutia. Váľam sa od smiechu po podlahe Tak robím aj plnku do šamrol

Jééééj dakujem :)))) si zlatá :) už sa mi niečo vybavuje,že sme robili všelijaké skúšky aby sa to dalo zistiť...dakujem moc aj za postup aj recept :) zošity som zahodila a bola som nahratá :) vdaka ešte raz Mrkám

bejus, Ut, 22. 03. 2011 - 22:52

Tei zošity si uchovávam ako oko v hlave a teraz sa i zišli Úsmev) Vyplazený jazyk Toto je aj základ na laskonky a kokosky Úsmev Ale v iných pomeroch Úsmev)

No ja som toľko rozumu nemala lebo som si myslela že sa cukrárčine nebudem venovať :) ale....človek mieni a pán Boh mení :DDD vdaka :)

SNEH
6 bielkov (2dcl) + 15 dg kr. cukru = šľahať
28 dg kr. cukru + 4,2 dcl vody = variť
rozvar skúšať cez drôtené očko, kým nevyfúkneš pekné retiazky, aspoň 3 po sebe

týmto snehom zdobím aj torty

dakujem :) niekde si to zapíšem :) a neviete náhodou ešte ako mám urobiť aby mal príchuť?napr.jahodovú? rada by som urobila tie "komunistické"pudingy v kelímkoch s ružovým snehom navrchu...ak si to niekto pamätá...ja ako dieťa som to jedla stále Chichocem sa Slnko

vikica, St, 23. 03. 2011 - 09:28

tento sneh som už robila,celkom sa vydaril,len som zvedava na jeho tvacnosť.nepokazi sa to na torte?ne ostanu tie vajička surove?a čím sa liší od vajičok šľahanych z cukrom nad parou?aj to je snieh Mlčím

Ali 80, Ut, 22. 03. 2011 - 23:08

Dievčatá, ja som asi totálny debil Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk ale ja nemám poňatia čo to znamená " skúšať očkom fúkať cukrovú reťaz" Hambím sa Hambím sa Hambím sa Hambím sa Hambím sa Hambím sa. Asi si fakt o mne myslite, že som "na hlavu", že to neviem, ale neviem... Hambím sa Hambím sa Hambím sa

Ali robí sa to tak, že si vezmeš metličku na šľahanie...na konci má také uško...na zavesenie...to strčíš do rozvaru...urobí sa ti taká blanka ako na bublifuku a fúkneš do toho...ak vyletí iba jedna ,alebo dve bublinky, roztok je slabý...treba ešte variť...keď fúkneš do očka a vyletí viac bubliniek spojených do akože retiazky ,je rozvar uvarený správne..

Ali som ti vdacna,ze si ma predbehla s otazkou ja uz nie som najmladsia a uz som par desiatok tort upiekla ale ten sneh som este nikdy nerobila a veru som z toho nerozumela vobec nic co za ocko jaka retaz a kam fukat a tiez som zacala o sebe pochybovat.Tak tebe vdaka za otazku a vsetkym ostatnym
za objasnenie.

Určite nie si na hlavu... ani ja neviem... ale ony sú vyučené cukrárky... Úsmev

Ja som cukrárka,ale taká nanič ...piecť ma baví,ale torty sa bojím piecť Váľam sa od smiechu po podlahe robila som asi po desiatich rokoch na svadbu...celkom sa vydarila...ale radšej robím kadejaké dezerty :)a teraz chcem ten puding ....a tá retiazka sa robí ak si dobre pamätám -ako ked fúkate do bublifuku...to očko z drôtiku sa urobí tak a potom len fúkať Veľký úsmev som zvedavá či to zmáknem Váľam sa od smiechu po podlahe

bejus, St, 23. 03. 2011 - 12:27

Dievčence, ten sneh vám vydrží dlllho, lebo ked ho šľaháte tak úplne vrelý roztok do toho vlievate, hned ako ho zložíte z ohňa, takže sa vám to tepelne spracuje a menej sa narobíte ako nad parou Úsmev Je to v podstate rovnaké, len v cukrárni je to zlahčené, ved by sme sa tam narobili, si predstavte že z 30 bielkou šľaháte nad parou Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Toto je to isté, len menej roboty Vyplazený jazyk

Super... lebo vždy som si hovorila, že ja taky sneh nebudem robiť, lebo nemam na to prostriedky... misu, ktoru by som mohla dať nad paru... ale takto to už pôjde... Samozrejme, ak to môžem šľahať aj s robotom... Úsmev

fani, St, 23. 03. 2011 - 13:38

No ja som asi úplne ....iba raz som skúšala robiť ten hustý sirup alebo čo by to malo byť. Skúšala som uvariť ten bublifuk, Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe ale stále sa mi nijaké bubliny netvorili. Tak som varila a miešala ďalej až z toho čuda bol karamel, Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe ale nijaké bubliny sa mi ani náhodou nerobili. Tak som to vzdala, ale veľmi by som sa to chcela naučiť. Torta Torta Torta

fani, St, 23. 03. 2011 - 13:41

Dievčatá, nemôžete sem hodiť niektorá recept aj s presným popisom ako na to...špeciálne pre mňa ...Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Som veľmi rada že vôbec existuje táto stránka :))) už druhý krát ste mi poradili,ste veľmi zlaté Bozkávam dakujeeeeem Tlieskam ale rada by som ešte ak by ste vedeli,ako docieliť tú príchuť nejakú napr.jahodovú a ružovú farbu... čo sa tam pridáva?dakujem

Adriana, St, 23. 03. 2011 - 14:41

ahoj.. skus tam pridať jahodovy džem... to ti spravi jahodovu prichuť a aj farbu...

Sany, St, 23. 03. 2011 - 14:21

Ja som raz takýmto spôsobom šľahala sneh do šamroliek a sneh mi z nich potom vytekal. Spravila som si poriadnu ostudu. Smútok

Sony, potom bolo asi málo cukru alebo slabo uvarený sirup. Ja dávam na jedno bielko tri vrchovaté lyžice cukru (jedna a pol do bielok a jedna a pol na sirup).

No jahodova prichuť... ja by som potom asi zamenila vodu za šťavu z jahodoveho kompotu... a možno pridala ešte trošku farby... a až tak varila... Úsmev Ja si všetko takto zjednodušujem... Úsmev Aj jahodove kocky som tak robila...

bejus, St, 23. 03. 2011 - 22:47

Recept na plech plnky (cca 50ks rezov):
0,393kg cukru kryš., 0,196kg bielka,. Robím to takým spôsobom, že si rozdelím cukor: 1/4 cukru vsypem do bielok a zvyšnú 3/4 si dám do hrnca a cukor zalejem vodou 0,106kg.Počas varenia cukru si v robote šľahám bielka a kontrolujem cukor ( skúšam očkom z metličky - ako bublifuk vyfukujem bublinky. Musí sa mi spraviť reťaz, a ked si dáte trochu cukru medzi ukazovák a palec a spojíte prsty a odlepíte ich od seba, musí spraviť vlákno. Takže ked mi idú retiazky tak hned zo sporáku cukrový rozvar vlievam pomali!!!!!! a pri nízkych otáčkach do bielkov. Ked ho tam všetok rozvar vylejem, tak otáčky dám na maximum a šľahám až do zhustnutia.
Táto bielková zmes sa pridáva do pudingov, môžu sa plniť šamrole, ozdobovať torta, použiť na výrobu laskoniek....
Dúfam že som napísala ten postup zrozumiteľne Úsmev Som sa snažila Vyplazený jazyk Bozkávam A ešte chuť pridávam arómy a farbím gelovkou ale až na konci ked je už sneh vyšľahaný s cukrom. Premiešavam farbu pri najnižších otáčkach.

mirunka, Št, 24. 03. 2011 - 15:26

Aj ja som asi nejaká ľavá,lebo mne tiež nejde spraviť retiazka Chichocem sa Ale vyskúšam podľa Bejus a možno motyka vystrelí Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Demarco, St, 30. 03. 2011 - 15:55

mne sa tam nerobí tá blanka na tom očku ...:( .. dávam veľa vody alebo to veľa varím ...??..myslím že vody nedávam veľa..

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama