reklama

Pomoc pri pečení venčekov


reklama

Ahojte šikulky.
Prosím o pomoc šikulky, ktoré pečú venčeky. Už som z nich nešťastná.Vyskúšala som už veľa receptov a stále to isté.Keď ich dam piecť, tak krásne narastú aj po vytiahnutí ostanú pekné, no keď ich zdvihne z pekáča tak zo spodu je v nich diera, akoby sa to všetko vytlačilo hore, ostane iba okraj, potom sa nedajú ani rozrezať a ani veľmi naplniť a stred je akoby neupečený.
Prosím o radu Plačem Plačem Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Miloska, St, 30. 11. 2011 - 15:49

Ďakujem za odkaz. ten som už mala prečitaný, no môj problem tam neriešia. Slnko

Miloska, St, 30. 11. 2011 - 16:02

Ahoj Synduška.mám taký no z polovičnej dávky. Vyskúšala som už viacej rôznych receptov.

Korona, St, 30. 11. 2011 - 16:06

...neviem prečo sa ti venčeky takto pečú, ja pečiem asi na 200°C 10-15 minút, potom na 180°C ešte asi 10 min. Plech niekedy vymastím a vysypem múkou, niekedy dám pečiaci papier., ani nefŕkam a ani neotváram dvierka na rúre, zatiaľ sa mi vždy podarili. Aký máš recept?, možno tam je niekde chyba, robila som rôzne recepty - s olejom, herou, cerou, dávam hladkú múku, vajec podľa potreby, tak aby sa mi cesto ľahko vytláčalo z vrecúška. Nech sa darí. Torta

danuska, St, 30. 11. 2011 - 16:28

ked striekas cesto na plech tak spodok musí byť plny nielen venček,nie je možne aby ostala diera,plech nemastím len poriadne pofrkam studenou vodou aaž vznikne para ktora ich nafukne,peiem pri 200-220 10min a potom na180 15-20min. zaleží od rury.

jarka22, St, 30. 11. 2011 - 16:39

Ahoj,skus tento recept,ja som ho robila 1x a super-hned sa mi podaril.Nasla som ho tu,ale uz neviem od koho presne.Robila som veterniky,mam ich aj v albume mozes kuk.
3,5dcl vody
1,5dcl olej
trochu soli
20dkg sp.hl.muky
6 vajec-dam varit vodu,sol a olej a do vriaceho postupne primiesam muku a miesam kym sa neoddeluje od hrnca.Necham vychladnut trochu a postupne slahacom zaslaham po jednom vajicka.Vreckom vytlacim na trochu vymasteny plech a peciem vo vopred vyhriatej rure na 200stupnov asi 10 min,ked sa zdvihnu,uberiem na 170stupnov a dopeciem este tiez asi10-15 min-trubu neotvaram.Neviem preco sa ti nedari,je vela receptov co som pozerala aj s polohrubej muky,ale ja som si vybrala tento a som spokojna-nach sa dari....vela stastia Slnko Torta

Korona, St, 30. 11. 2011 - 17:00

danuška, spodok vôbec nemusí byť plný, ja robím normálne venčeky, nastriekam dve vrstvy cesta aby mali z čoho narásť a dali sa prekrojiť, vždy sú dobré a pečiem aj s ventilátorom lebo mne automaticky zapne aj ventilátor a nič im nevadí. Ale každá má svoj osvedčený recept a spôsob akým venčeky robí. Kvietok

Ahoj Korona, prosim ta, je potrebne striekat 2 vrstvy? Ja vzdy nastriekam len jednu, je pravda ze niesu velmi vysoke i ked vzdy sa vydaria. Chcela by som ich vyssie, tak je to presne tou druhou vrstvou? Dik

Ria45, St, 30. 11. 2011 - 17:14

Môj overený recept je 250 ml vody, štipka soli a 100 g masla (palmarin) nechám zovrieť, pridám 150 g hladkej múky, stiahnem plyn a miešam - krátko povarím. Hrniec preložím do studenej vody a pomaly premiešavam, keď je čiastočne vychladnuté pridám 4 vajíčka jedno po druhom a každé poriadne vymiešam. Z tejto dávky mi vyjdu cca 17 kusy nerobím ich veľmi veľké.Plech len vytriem mastným papierom od palmarínu. R/ru mám vyhriatu na 200-220 stupňov, pri tejto teplote pečiem asi 1O min potom stiahnem na 170 a dopekám asi 15 min. Podľa tohto receptu som robila už veľakrát a stále sa podarili tak nech sa vydaria aj tebe. Hambím sa

Andat, St, 30. 11. 2011 - 17:59

diery od spodu neovplyvňuje receprúra ale chyba v príprave može to byť málo urestovaná múka to by asi mohla byť hlavná príčina , alebo veľa tuku na prechu skús ich našpricovať na mastný papier peč pri otvorenom ťahu pece a nezabudni ked restuješ múku musíš nehrievať tak dlho aby sa odliepal od varechy aj od hrnca ale hlavná príčina je isto moc tuku na plechu on zoslabí spodok korpusu ten zmekne a vo vysokej teplote sa odparuje robi diery

Ahoj mne robili to isté. Ja som tomu hovorila "atómový hríb". U mňa bol problém veľmi namastený plech. Stačí trochu pomastiť, ozaj len aby sa neprilepili.

Cessy, St, 30. 11. 2011 - 21:26

cessy Žltkove venčeky

4dcl vody
14dkg Palmarin
22dkg polohr. muka
štipka soly
6 vajec /cele/
prasok do peciva

KREM
1/2l mlieka
2 Zlaty klas
10PL kryšt cukor
250g maslo

Dame varit 4 dcl vody a 14dkg palmarinu, ked zovrie, pridame 22dkg polohr. muky+prašok do pečiva a štipku soly. Rychlo miesame az kym sa cesto neodlepuje od krajov. Odstavime na 5 minut a potom pridame 6 celych vajec a miesame pokedy sa vajicka s cestom nespoja. Chvilku to trva ale ide to. Dobre vymiesame a nechame vychladnut. Cesto striekame na plech v dvoch vrstvach. pecieme v dobre vyhriatej rure. Prvych 10 minut na 250stupnou. Postupne teplotu znizujeme na 200 stupnou dalsich 5 minut. Poslednych 5 minut pecieme na 150stupnou. Cesto sa musi piect minimalne 20 minut, pri čom prvych 10 min trubu neotvarame. ja neotvaram celych 20 minut. pre istotu vychladnute venceky rozrezeme a naplnime hustym pudingovym kremom a posypeme praskovym cukrom, alebo potrieme cokoladou. Ja to robim s cokoladou, je to lepsie
no a krem : z mlieka a pudingu a cukru uvarime husty pudin, nechame vychladnut ale miesame aby na nespravili hrcky. maslo vyslahame do peny a potom po lyzicach pridavame puding a vyslahame do hladka. ja pridavam aj trosicku RUMu na zjemnenie chuti.

tak dufam ze sa podaria

ja myslim ze padanie sposobuje nespravne pecenie. ale to je len moj nazor

Korona, Št, 01. 12. 2011 - 07:13

zdenka, určite, keď ich chceš mať vyššie, musíš nastriekať 2 vrstvy, aby mali z čoho narásť, uvidíš aké krásne ich budeš mať. Nech sa darí. Vyplazený jazyk Kvietok Vyplazený jazyk

ahoj, chyba je príliš vymastený plech, skús vymazať menej, nastriekať venčeky, ja striekam na jednu vrstvu pred pečením, pofrkať vodou a piecť 20min. spočiatku na 240 a dopekať posledných 5 min. na 220°C zálži od trúby,( ja robím takto už veľmi dlho)a ak otvoríš trúbu skôr a unikne ti para neboj sa naliať trochu vody na spodok trúbi, ale pozor aj nadbytok pary môže spôsbiť že sa venčeky zdvihnú a následne spadnú,

Marco, Št, 01. 12. 2011 - 09:37

Ahoj, ja plech vobec nemastím, porobím si namúčeným kolečkom na plechu kolečká a potom vrecúškom nastriekam jednu vrstvu a na to druhú vrstvu, dám do horúcej rúry a 10 minút sa nesmie otvoriť, lebo by spľasli a potom sa može rúra trošku stiahnuť a dopiect do ružova, aby boli dobre vysušené a sú pekne zdvihnuté.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama