pomoc, preco mi nestvrdli ozdoby z WI?:(
Pozrite si aj
Ja robím všetko z WI, držím to len tak voľne kde je miesto a vždy do druhého dňa stvrdnú. V chladničke nestvrdnú, naopak po vybratí sa orosia a sú lepkavé.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Možno máte doma vysokú vlhkosť. Vtedy im to trošku trvá, kým stvrdnú.
Skús ich dať na chvílinku do rúry - nastav teplotu na takých 30 st. ... raz som tak spravila a pekne mi stvrdli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne ako pise zlatat, ked je vysoka vlhkost v byte, tvrdnu dlhsie. Ja som tento tyzden robila pre dceru motyle a nestvrdli uplne od stvrtku do soboty, mam tu vlhko
S tou rurou som to neskusala, ale dobry napad do buducna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano presne,ja strasne vlhko,do konca mi zmakli aj vyschnute ozdoby,zabudol som ich dat do dozy.Ja dam ruru tak asi na 35° a necham ju otvorenu.Pozor na teplotu,zo zaciatku ,aby nebola vysoka,lebo este viac zmaknu!doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne tak je vysoka vlhkosť vzduchu a preto to netvrdne mne dokonca čelo postelo vytvrdlo az po dvoch tyzdnoch a teraz ked je zas vyšia vlhkosť opäť zmäklo.Ak chces mať ozdoby tvrde hneď kúp si hotovu gumpastu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa dokonca včera lepil WI na torte - čo sami už dávno nestalo a keď som sa pozrela na vlhkomer, mali sme 80%
A aj mne zmäkli už vytvrdnuté ozdoby - tiež som ich zabudla dať do dózy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja som mala 2x presne ten isty problem- lepil sa WI na torte a malovat cez sablonu bola hotova katastrofa!Skusila som si ruky poprasit so skrobom a pohladkat tortu aby sa nelepila, no marna snaha, po chvili bola mokra
Kedy potahujes tortu? Den vopred alebo v ten den ked ides aj malovat???
A staci ju fakt nechat len tak v kuchyni na stole? netreba s nou do chlkadnicky? neroztopia sa kremy?
PS: ozdoby sa davaju stvrdnut do chladnicky v doze?
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si najskôr naplním tortu ( večer ) a do rána nechám poriadne zatuhnúť. Potom ju potiahnem a hneď idem ozdobovať.
Keď je teplo, tak som si zvykla tortu počas ozdobovania odložiť do chladničky - hlavne keď som si potrebovala pripraviť nejaký lem, alebo niečo iné, čo mi dlhšie trvalo.
No teraz som zistila, že keď som mala dlhšie potiahnutú tortu s WI v chladničke, tak mi pekne zatvrdol, takže nabudúce skúsim ju potiahnuť a nechať povedzme pár hodín v chladničke a uvidím, čo to spraví, či to bude lepšie.
Ozdoby nechávam tvrdnúť vonku v dóze, nie v chladničke.
Ale teraz keď som robila Doru, tak tiež bola vysoká vlhkosť a ani zasvet mi nechcela stvrdnúť, stále bola mäkká, tak som ju šmarila do chladničky a trochu mi tam stuhla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne tato vlhkost robila problem aj pri potahovani,takmer zhodne problemy ako pri horucavach v lete.Zese pomohla klíma,ale teno krat odvlhcovanie doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj mne zmakli ružičky, robila som ich v pondelok a v sobotu som horko tažko vedela dať na tortu!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem vsetkym..
zlatka, vyskusala som tu ruru, trosku sa to vysusilo, ale potom som to musela nozikom "odlepovat" z plechu.. kazdopadne pomohlo:)) a velmi dakujem..:)
adka, ved ja som mala cast tych ozdob iba tak volne polozenych na stole, nepomohlo..
doddy, takze ak nechcem, aby mi vytvrdnute ozdoby zmakli, mam ich dat do dozy? sorry, ze sa tak blbo pytam, ale mam minimalne skusenosti s WI..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
urcite ano,ja ich davam do klasickych /Tontareli/,co bezne dostanes kupit za par centov.A drzst sj tie na suchom mieste,lebo aj tie nie su vzduchotesne,ale dost to pomoze.doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keby si vedela ako som ja dopadla so sušením ozdôb v rúre - popučila by si sa. Bolo to niekedy na jar, keď som mala starú rúru, ktorá mi začala blbnúť a namiesto toho, aby sa mi držala teplota na nastavenej 30-tke, tak mi začala hriať a zastavila sa na 110 st. - no a moje milé orchidei tam boli vnútri.
rýchlo som ich vyberala, boli totál mäkké, ale potom rýchlo stvrdli. Mali len jednu chybu - okopírovali alobal, na ktorom boli uložené
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..... no ja tiež nemám skúsenosti s WI, doteraz som si robila ozdoby z domáceho marcipánu zo sušeného mlieka, aj krky na labuťky, ale teraz som si nakúpila WI, je bielučký, no mám obavy, čo teraz, ak mi ozdoby zvlhnú a krky labutiam popadajú?????? (((, rôzne vyššie ozdôbky sa nahnú na torte???? čo s tým???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
poradí niekto???.........posúvam....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- daj labuťkám do krku tenký obaľovaný drôtik, taký ktorý sa používa na kvietky na drôtikoch - v tomto prípade odporúčam č. 24. Ja som na mojej poslednej torte - zelené srdiečko - mala zapichnuté dve čipky, ktoré som vystužila tenkým drôtikom, lebo som predtým urobila dve na skúšku, ale v tejto hroznej vlhkosti sa jednoducho ohli a zlomili, tak som si potom vyrobila vystužené - dúfam, že som Ti aspoň trošku pomohla. PS: do torty ich zapichujem pinzetou, nechytám rukami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dodko, dakujem. tie dozy nepoznam, co sa mi podarilo vygooglit, tak tam su dost drahe. mohol by si mi prosim poradit, kde sa daju kupit?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mimi,hoci ake uzatvaratelne plastove dozy na potraviny,to som len tak spomenul,to je taliansky vyrobca.Maju ich myslim aj v Tescu ,trojsadu za okolo 2€,mozno nieco viac.Pouzi najlacnejsie,urcite mas nejake aj doma doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem dodko, mam, ale malicke, tak pozriem v tescu..
Martuska, ja som robila v sobotu tie ozdoby a doteraz mi nevytvrdli..stale su rovnako makke.. tak krky na labute si vobec neviem predstavit, ako budu drzat..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale este musim dodat, ze labut by sa mne nepodarila ani keby som mala ten najdokonalejsi material...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mimi, tak ako som písala hore, stále som to robila zo zmesi sušeného mlieka a tie boli vždy v pohode, jedenkrát som robila z K2 a aj to vyzeralo dobre, ale
dali to do chladničky a potom to vybrali a tie krky im popadali dole...... no hôza.Zase som používala iba starý pôvodný osvedčený recept zo sušeného mlieka. No rada by som mala labuťky s krásnymi bielymi krkami a skúšam to z WI, ale sa bojííím, čo to urobí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
martuska, daj potom vediet, ako to dopadlo. velmi ti drzim pasticky..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som sa este chcela spytat, preco sa z potahovky z WI ked je na torte viac ako 3 dni stava lepkava mazlava hmota? dala som pod nu 2 vrstvy kremu a i tak je to mazlave..vyzera to hrozne. neda sa tomu nejak predist?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte sikovnicky a sikovnickovia..vcera som robila ozdoby kvietky a motyle z WI, doteraz mi nestvrdli a potrebujem ich dat na tortu. vie mi niekto poradit preco? jednu varku som dala aj do chladnicky, dalsiu von a nic, stale su makke...:(((((