Poliatie vrchu torty cokoladou a boky torty potiahnute smartflexom
Pozrite si aj
ak nechceš, aby Ti čokoláda zvrchu stiekla po bokoch torty, daj si na boky torty pás papiera na pečenie alebo pás alobalu - polej vrch torty - keď čokoláda trocha zatuhne, daj papier dole - potiahni boky, ozdoby na čokoládu prilep troškou roztopenej /nie teplej/ čokolády, ktorú si kvapneš tam, kde chceš mať ozdobu alebo ozdobu potri trošku zospodu čokoládou a prilep /podľa toho, aké ozdoby budeš mať/ držím nech sa Ti
vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čokoláda se Smartflexem jde k sobě velice dobře. Čokoládové ozdoby lepím na potahovku kapkou rozehřáté čokolády. Když ti čokoláda z vršku steče, odstraň ji a zahlaď to. Pak to přetři ještě troškou krému a uhlaď.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja by som asi urobila okolo torty taky mantinel (napr. z papiera na pecenie, dobre ho zafixovala) a tak by som dala cokoladu. a potom pas fondanu okolo, ked to dobre stuhne. ozdoby by mali drzat, ale pozor na pripadne zapichovanie, aby ti nepopraskala cokolada. dufam, ze som aspon trochu pomohla nech sa podari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na potreté boky torty si nalep papier na pečenie (obtoč ho okolo nej) a nechaj ho pretŕčať hore. To vytvorí mantinel, do ktorého naleješ čokoládu. Dobre papier popritláčaj, prípadne daj aj do chladničky chvíľku zatuhnúť, aby Ti čokoláda nezatiekla.
Na zatuhnutú čokoládu lepím ozdoby Piping Gelom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá aj ja ďakujem za vaše rady, presne toto ma čaká o 2týždne :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ma to trojmo s tym papierom na pecenie
, aspon to urcite pochopi a pouzije, a ja tiez
...dakujem za rady babenky, ste mile
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Vam krasne za rady Tak uz sa len pustitit do toho, drzte palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som prvé tortičky tiež poťahovala len zboku a navrchu bola naliata čokoláda, ale robila som to opačne, najprv potiahla boky hmotou, až potom liala čokoládu. Samozrejme hmota na boku torty musí byť trošku vyššia, aby to vytvorilo mantinel a čokoláda nevytiekla. Takýto postup je aj v knihe Julkine netradičné torty, ktorá bola mojou "učebnicou". Mne sa to celkom osvedčilo...prajem hodne zdaru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne takto som robila aj ja tortu pre manžela a bolo to v pohode.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievcata, potrebovala by som poradit. Idem piect okruhlu tortu, boky chcem potiahnut smartflexom a vrch aby bol poliaty cokoladou a tak otazka
c.1.: predpokladam ze asi treba najprv vyliat cokoladu a potom potahovat vsak? Ale ako urobit tu cokoladu resp.ako to vyliat aby prilis nestekala?
c.2.: Ked to budem mat poliate a potiahnute mozem aj na cokoladu davat ozdoby zo smartflexu, budu tam drzat ? Neurobi to so smartflexom nic,myslim ci sa neroztopi a tak. Samozrejme,ze cokoladu necham stuhnut az tak na nu pojdu ozdoby
Dakujem vopred za vsetky rady