reklama

Plnka do pedovej torty


reklama

Chcela by som sa spitat niekoho kto ma skusenosti s penovou tortou, ako mam urobit tu plnku tak aby bola uplne cierna naucila som sa to koli priatelovy pretoze on to ma velmi rad len ta cierna plka mu tam chyba Plačem , take rady ako ze musim pouzit holanske kakao som uz pocula a dako to nepomaha este ktomu zijem v holansku a ani to nepomaha Veľký úsmev keby tu bola ochotna osobka a dala mi recept, moc pekne dakujem...

Pozrite si aj


reklama


reklama

Sany, Št, 25. 08. 2011 - 21:18

Môj odskúšaný recept : ak je torta šľahaná z 13 bielkov, tak plnka je takáto : 13 žľtkov, 390g práškového cukru, 195g várovej čokolády, 0,85ml uvarenej a zcedenej kávy, 130g kakao, 488g maslo a 490g Hera alebo iný tuk. Všetky suroviny okrem masla a tuku dáme do vandlíka a dáme nad paru a šľaháme. Za 5 minút je to vyšľahané. Po vychladnutí tam opatrne prišľaháme maslo a tuk. Táto plnka je výborná aj tmavá. Nech sa vydarí. Zlomené srdce

velmi pekne dakujem skusim ale co znamena opatrne? Mam to maslo zamiesat rucne? Prekvapenie

Môžeš, to maslo do vychladnutého postupne po častiach zašľahávať . Tento recept je dobrý,len si ho uprav podľa seba, podla toho z kolkých vajec to budeš robiť. Teba si to rozpočítať. A farbu urobí len kvalitné kakao. Podradné sú strašne bledé. Smútok
Tak nech sa ti vydarí Torta !!!

AnnaK, Pi, 26. 08. 2011 - 08:59

skus do plnky pridat ciernu farbu Mrkám ..ja mam potom plnku krasne ciernu Kvietok Kvietok Kvietok

ja dávam výlučne holandské kakao, a čoko z Lid..a je krásne tmavá:)

megy57, Pi, 26. 08. 2011 - 17:03

ahoj,urob kuk na moju stranku,ak sa ti bude pozdavat plnka,poslem ti recept,napis mi na mail

dasak, Pi, 26. 08. 2011 - 19:33

ja som robila penovú len raz,aj to sa nepodarila Smútok, ale plnka bola vynikajúúúúúca a čierna.
7 žĺtkov,210 g prášk.cukru, 50 g kakaa,2 ks margarínu (palmarín)/masla. Môžu byť aj 2 lyžice kávy(ja som nedávala).
Všetko okrem margarínu rozmiešame a varíme nad parou. Stačí miešať varechou. Keď to zhustne, pridávame postupne kúsky margarínu a za stáleho miešania varíme do husta (ako puding). Dáme chladiť. Krém treba variť aj s margarínom, je veľmi tmavý.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama