Plnka do pedovej torty
Pozrite si aj
Môj odskúšaný recept : ak je torta šľahaná z 13 bielkov, tak plnka je takáto : 13 žľtkov, 390g práškového cukru, 195g várovej čokolády, 0,85ml uvarenej a zcedenej kávy, 130g kakao, 488g maslo a 490g Hera alebo iný tuk. Všetky suroviny okrem masla a tuku dáme do vandlíka a dáme nad paru a šľaháme. Za 5 minút je to vyšľahané. Po vychladnutí tam opatrne prišľaháme maslo a tuk. Táto plnka je výborná aj tmavá. Nech sa vydarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
velmi pekne dakujem skusim ale co znamena opatrne? Mam to maslo zamiesat rucne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môžeš, to maslo do vychladnutého postupne po častiach zašľahávať . Tento recept je dobrý,len si ho uprav podľa seba, podla toho z kolkých vajec to budeš robiť. Teba si to rozpočítať. A farbu urobí len kvalitné kakao. Podradné sú strašne bledé.
Tak nech sa ti vydarí !!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ako píše PetraPL tmavu farbu docieliš iba kvalitným kakaom nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skus do plnky pridat ciernu farbu ..ja mam potom plnku krasne ciernu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam výlučne holandské kakao, a čoko z Lid..a je krásne tmavá:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj,urob kuk na moju stranku,ak sa ti bude pozdavat plnka,poslem ti recept,napis mi na mail
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Megy ja som ti uz mailovala, ale este si mi neodpovedala...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila penovú len raz,aj to sa nepodarila , ale plnka bola vynikajúúúúúca a čierna.
7 žĺtkov,210 g prášk.cukru, 50 g kakaa,2 ks margarínu (palmarín)/masla. Môžu byť aj 2 lyžice kávy(ja som nedávala).
Všetko okrem margarínu rozmiešame a varíme nad parou. Stačí miešať varechou. Keď to zhustne, pridávame postupne kúsky margarínu a za stáleho miešania varíme do husta (ako puding). Dáme chladiť. Krém treba variť aj s margarínom, je veľmi tmavý.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcela by som sa spitat niekoho kto ma skusenosti s penovou tortou, ako mam urobit tu plnku tak aby bola uplne cierna naucila som sa to koli priatelovy pretoze on to ma velmi rad len ta cierna plka mu tam chyba
, take rady ako ze musim pouzit holanske kakao som uz pocula a dako to nepomaha este ktomu zijem v holansku a ani to nepomaha
keby tu bola ochotna osobka a dala mi recept, moc pekne dakujem...