piškótové cesto (bublanina)
Pozrite si aj
..mokre tazko, ale ja ked nenecham velmi upiect tak je take vlacne...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za odpoved. Počula som, že je dobre do cesta dať šľahačku. Skúšali ste?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robievam mokre...davam tam mlieko a olej ak by si chcela recept tak napisem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,bola by som rada,keby si mi recept poslala. ďakujem.
silvuska7@gmail.com
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zabudla som pripisat ze je to skor na bublaninu..neviem ako by sa podarilo keby som piekla tortu..ale chystam sa to vyskusat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a nemohla by ste ten recept napisat tu? aj pre ostatne, dakujem velmipekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nechce mi to odoslat na mail..som v zahranici a mam slaby internet...hodim ho tu
2 vajicka
250g kryst.cukor
1 vanilk.cukor
250 hl.muky
100 polohr.muky
1 prasok do peciva
2,5 dl mlieka
2,5 dl oleja
ovocie
postup:
cele vajicka vyslahame s trochou cukru,pridame zvysny a vyslahame do peny.pridame mlieko,olej.muku si premiesame s praskom do pec., pridame ju po lyziciach do zmesi,zaroven slahame.nalejeme na vymasteny a mukou vysypany plech..poukladame ovocie...nevadi ked ovocie klesne.po upeceni posypeme prask cukrom..pecieme cca 20 min pri 175 stupnoch.
prajem vela uspechov pri peceni. a dufam ze sa podari.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je to jednoduchy a chutny kolac
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som minule tiež minule piekla takú bublaninu a ovocie som dala len na pol plechu, lebo môj syn nemá rád ovocie. a tá druhá polovica bez ovocia bola super, hneď som si povedala, že by to bolo dobré aj na korpus.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím podobný korpus ako píše cililing, len iný pomer, a každý ho chváli, že je super vláčny. mám ho z tejto stránky (už neviem, kto ho sem dal,ale ďakujem). netreba šľahať zvlášť sneh, je raz dva hotový.
4 celé vajcia
1 hrnček (200 ml) kryš. cukor
1 van. cukor
vyšlahať do peny, pridať
0,5 hrnčeka olej
0,5 hrnčeka mlieko
2 hrnčeky výb. múka + 1 kypr. prášok
keď robím kakaový alebo orechový, pridám 2 kopcovité lyžice kakaa (orechov), ale odoberiem toľko múky
vyskúšajte, uvidíte, mne sa veľmi osvedčil
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a nemate problem s tym ked davate do torty korpus s olejom a mliekom ? Neprotestuju zakaznici? Niektorym som pocula ze to vadi, ja robim od zaciatku klasicky, len sa mi uz nechce slahat zvlast.....
Ale s olejo a mliekom je naozaj taky vlhkejsi korpus....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prečo by protestovali???? veď keď im chutí... a teda neviem ako u iných , ale u nás sa teda žiadna torta ešte nestihla pokaziť...
a vlastne sa ani nepýtajú, čo je v piškóte, len či je svetlá alebo tmavá, prípadne orechová. hlavne, že im chutí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hm, tak to je super ze neprotestuju , skoda ze aj ti moji nemaju taky nazor , ja len preto sa pytam lebo tiez sa mi nechce tolko riadov spinit a slahat na 2x zltky a sneh......
Ale co mi povedali podaktori "odbornici" ze to nie tortove cesto ako im dala ta alebo ta cukrarka ze to bolo olejove cesto, nuz co uz , su aj taki a preto sa bojim aby som si to u nich nepokaslala....lebo im velmi chuti prave to co teraz robim a bojim sa to zmenit....
Nech sa tI dari .....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, chcela som Vás poprosiť o radu. Piškótové cesto robím podľa klasického receptu a zatiaľ sa darí. Pre niektoré druhy koláčov by som ho však potrebovala "mokré". Ako na to? Viem to dicieliť iba poliatím hotového cesta kávou, resp. šťavou. Dá sa upiesť aj mokré cesto?