reklama

piškótové cesto (bublanina)


reklama

Ahojte, chcela som Vás poprosiť o radu. Piškótové cesto robím podľa klasického receptu a zatiaľ sa darí. Pre niektoré druhy koláčov by som ho však potrebovala "mokré". Ako na to? Viem to dicieliť iba poliatím hotového cesta kávou, resp. šťavou. Dá sa upiesť aj mokré cesto?

Pozrite si aj


reklama


reklama

sona7, Ne, 28. 08. 2011 - 15:00

..mokre tazko, ale ja ked nenecham velmi upiect tak je take vlacne...

dakujem za odpoved. Počula som, že je dobre do cesta dať šľahačku. Skúšali ste?

ja robievam mokre...davam tam mlieko a olejÚsmev ak by si chcela recept tak napisem

zabudla som pripisat ze je to skor na bublaninu..neviem ako by sa podarilo keby som piekla tortu..ale chystam sa to vyskusat

a nemohla by ste ten recept napisat tu? aj pre ostatne, dakujem velmipekne Tlieskam Tlieskam Áno Áno Zlomené srdce Zlomené srdce

nechce mi to odoslat na mail..som v zahranici a mam slaby internet...hodim ho tu
2 vajicka
250g kryst.cukor
1 vanilk.cukor
250 hl.muky
100 polohr.muky
1 prasok do peciva
2,5 dl mlieka
2,5 dl oleja
ovocie

postup:
cele vajicka vyslahame s trochou cukru,pridame zvysny a vyslahame do peny.pridame mlieko,olej.muku si premiesame s praskom do pec., pridame ju po lyziciach do zmesi,zaroven slahame.nalejeme na vymasteny a mukou vysypany plech..poukladame ovocie...nevadi ked ovocie klesne.po upeceni posypeme prask cukrom..pecieme cca 20 min pri 175 stupnoch.
prajem vela uspechov pri peceni. a dufam ze sa podari. Áno

dasak, Ne, 28. 08. 2011 - 19:48

ja som minule tiež minule piekla takú bublaninu a ovocie som dala len na pol plechu, lebo môj syn nemá rád ovocie. a tá druhá polovica bez ovocia bola super, hneď som si povedala, že by to bolo dobré aj na korpus.

ja robím podobný korpus ako píše cililing, len iný pomer, a každý ho chváli, že je super vláčny. mám ho z tejto stránky (už neviem, kto ho sem dal,ale ďakujem). netreba šľahať zvlášť sneh, je raz dva hotový.
4 celé vajcia
1 hrnček (200 ml) kryš. cukor
1 van. cukor
vyšlahať do peny, pridať
0,5 hrnčeka olej
0,5 hrnčeka mlieko
2 hrnčeky výb. múka + 1 kypr. prášok
keď robím kakaový alebo orechový, pridám 2 kopcovité lyžice kakaa (orechov), ale odoberiem toľko múky
vyskúšajte, uvidíte, mne sa veľmi osvedčil Vyplazený jazyk

adamira, Po, 29. 08. 2011 - 12:03

a nemate problem s tym ked davate do torty korpus s olejom a mliekom ? Neprotestuju zakaznici? Niektorym som pocula ze to vadi, ja robim od zaciatku klasicky, len sa mi uz nechce slahat zvlast.....
Ale s olejo a mliekom je naozaj taky vlhkejsi korpus....

Prečo by protestovali???? veď keď im chutí... a teda neviem ako u iných , ale u nás sa teda žiadna torta ešte nestihla pokaziť... Vyplazený jazyk Chichocem sa
a vlastne sa ani nepýtajú, čo je v piškóte, len či je svetlá alebo tmavá, prípadne orechová. hlavne, že im chutí.

adamira, Po, 29. 08. 2011 - 18:03

hm, tak to je super ze neprotestuju , skoda ze aj ti moji nemaju taky nazor , ja len preto sa pytam lebo tiez sa mi nechce tolko riadov spinit a slahat na 2x zltky a sneh......
Ale co mi povedali podaktori "odbornici" ze to nie tortove cesto ako im dala ta alebo ta cukrarka ze to bolo olejove cesto, nuz co uz , su aj taki a preto sa bojim aby som si to u nich nepokaslala....lebo im velmi chuti prave to co teraz robim a bojim sa to zmenit....
Nech sa tI dari .....

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama