
reklama
Tartaletky s pudingom a čerstvým ovocím.
Ingrediencie
Cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | Palmarin |
2 | kusy | žĺtok |
trocha | prášok do pečiva | |
Puding: | ||
1 | kus | vanilkový cukor |
liter | mlieko | |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | kus | pistáciový puding |
Dokončenie: | ||
trocha | ovocie | |
10 | gramov | želatína |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
1 | polievková lyžica | cukor krupica |
2 | decilitre | voda |
Postup
Suroviny na cesto zmiesiť, nechať odležať v chladničke.
Po odležaní vyvaľkať, vykrojiť vhodným kolieskom, vtlačiť do formy na tartaletky, upiecť.
Želatínu nabobtnať v 1 PL vody, rozpustiť v mikrovlnke, pridať roztok citrónovej šťavy a cukru v 2 dcl vody.
Upečené tartaletky naplniť pudingom, ozdobiť ovocím, namočeným v rozpustenej želatíne.
Doplňujúce poznámky
Ani opakovane sa mi nepodarilo prepísať množstvo mlieka - má byť 0,5 litra.
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.