Orechový korpus - zúfalstvo:(
Pozrite si aj
Petinka a ako robíš ,ja robím Bohušov ,z piatich vajec a najprv si odvážim asi 80g orechov a potom dovážim múku a vždy je veľmi dobrý a ak chcú viac orechový tak dám trochu viac ale vždy o to menej múky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja v mojom extra orechovom mavam priehlbinu ked peciem vysoky korpus a vo velkej forme, tak vyzera rovno a ked vychladne som mavala priehlbinu. momentalne ho ked napr. peciem vo vacsej forme tak ho peciem na dva krat 2/3 cesta a 1/3 cesta (samozrejme kazdu zvlast slaham) a odvtedy ho mam krasne a bez priehlbiny. mozno vsetky druhy cesta proste nie su vhodne na to aby sa piekli vysoke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús tento: 13 vajec,13 PL kryš.cukru,13 PL polohr.múky,13 PL mletých orechov, 1 prášok do pečiva.....pečiem iba tento, prispôsobujem si množstvo podľa formy toto množstvo je na hlboký obdľžnikový plech ,ktorý vysteliem papierom na pečenie alebo okrúhla 28 cm....pečiem na plechu pri 200°C a okrúhlu začnem na 200°C po 10 min.znížim na 175°C ,po 10 min. pečiem ďalej na 150°C do 45-60 min.podľa výšky formy.Korpus je krehký,šťavnatý,dobre sa krája.
Nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Peťka, poslala som mail.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
JA robievam tento už 15 rokov a nedopustím naň!!!!
8 vajec, 60dkg kryš.cukru, 20pol.lyžíc vody, 20dkg mletých orechov, 40 dkg polohr. múky, 1pr.do pečiva, trošku citr. kôry ( rozpis je asi tak na formu podkovy). Žĺtka vymiešam s kryš. cukrom, postupne pridávam vodu, múku zmiešanú s pr. do pečiva a citr. kôrou a nakoniec zľahla vmiešam vyšľahaný sneh.
Pečiem ju asi 7 minút na 200°C a potom ešte cca hodinu na 170°C. Vždy je korpus krásy nadýchaný, nikdy nespľasne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Petinko,já dávám na 1 vejce 2,5 dkg cukru a 3,5 dkg polohrubé mouky.Takže např. korpus z 10 vajec - vyšlehám 10 bílků a postupně zašlehám 25 dkg krupicového cukru,pak zašlehám žloutky a odvážím 35 dkg polohrubé mouky,hrst mouky odeberu a přidám hrst ořechů a na špičku nože prášku do pečiva.Mouku zamíchám už lehce vařechou.Do vymazané formy naliju těsto a trošku ho nahrnu od středu k okrajům.Nikdy se nevyboulí,ani nepropadne.Peču nejdříve asi 10 min.na vyšší teplotu,pak uberu a peču asi 3/4 hodinky.Pokud se nahoře připaluje,zakryju alobalem.Zkus a napiš,jestli se povedl.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Petinka, ja som síce z tých menej skúsených,pečiem zatiaľ len pre rodinu, ale mám osvedčený tento orechový korpus a vždy je rovný: 4 vajcia, 8 lyžíc vody, 22 dg kryštálový cukor, 10 dg orechy, 14 dg polohrubej múky a 6 g prášku do pečiva.Pečiem na 180 stupňov, pečie sa cca 35-4O minút a ešte ma nesklamal.Postup klasický - žĺtka s cukrom dám šľahať postupne pridávam vodu, aby sa cukor rozpustil, pridám múku s pr.do peč., orechy a nakonie zľahka vmiešam sneh z bielkov. V tortovej forme 23 je na 2x prekrojiť. Do formy dám papier len na dno, boky formy nevymastím ani ničím neposypem, keď dám zmes do formy, tak to potrasiem, aby bol všade rovnaký a dám piecť. Držím palce, aby aj tebe vyšiel.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Petina,mne sa toto stalo s korpusom,ked som pridala vlhke orechy.Sama som nechapala,kde som urobila chybu,tak som znizila aj teplotu a to peciem korpusy pomaly pri 160 stupnoch a korpus mal aj tak krater.Skusila som pridat do cesta orechy,ktore mi dala mamka a korpus bol super.Tak si myslim,ze skus,ci nemas orecy vlhke a sama uvidis.Peciem Bohusov recept.Pekny den.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam dve rury v jednej mi vzdy korpus prepadne v druhej je krasne rovny recept mam stale rovnaky a peciem na rovnaku teplotu tak mi povedzte cim to je a to sa mi stane len pri tortovych korpusoch ked peciem kolace tak je to OK a este lepsie mi pecie ta rura v ktorej sa mi nedaria tie tortove korpusy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zlatíčka vštkým Vám ďakujem za rady , uvidím, tento týždeň budem piecť,tak snáááááď to vyjde
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Držím palce!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fuuha, tak to ja peciem iba orechovy a z inych mam sediny, pretoze podla mna tento je najchutnejsi a z klasickych korpusov som este netrafila na velke davky ani jeden co by mi chutil a vysiel velkostou ako potrebujem :)
Vychazam z receptu na 8 vajec 180g praskoveho cukru, 200g orechov a 50g stuhanky (ale ja davam povacsine 250g orechov a bez struhanky), no a to si upravuj potom na pocet vajickok. Zatial som nemala ani raz problem a to robim naozaj skoro iba tento korpus :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, idem si sem po radu... X krát som piekla orechový korpus a vždy to dopadlo rovnako. Na hov.. Už som vyskúšala niekoľko receptov a stále sa mi spravý v strede priehlbina. Nie je to vysokou teplotou, lebo pečiem na max 150°C. Iné korpusy mi to nerobia, ani jeden LEN orechový. Ak mi niekto povie, že chce orech príde mi ťažko :(( Aj Bohušov sa nepodaril. tvrdý ako kameň... ja už fakt neviem čo robiť. Raz bol neskutočne krehký, takmer som ho nerozkrojila, boky sa začali drobiť, a odpadávať.Musela som to vypĺňať krémom. Ja už fakt neviem ako na to. Poraďte mi prosím
