reklama

Náročný zákazník

Meggie , 21. 09. 2010 - 15:34

reklama

Ahojte. Mám hneď niekoľko otázok, tak prosím keby ste mi poradili.
1-poraďte mi nejaký dobrý ovocný krém ( má to byť v torte autíčko, tak trasený asi neprichádza do úvahy), ktorý je vééééľmi dobrý
2-Ak by ste poťahovali tortu pravým marcipánom, koľko by ste pýtali za kilo?
3-ešte by som bola rada keby ste mi poradili dobrý recept na falošný marcipán, ktorý sa mi určite podarí. Ešte som ho nerobila a nechcela by som to potento Chichocem sa . Rozmýšľam aj nad totuto možnosťou ak by som nepoužila ten pravý marcipán.
4-Ak sa falošný urobí vopred tak nevyschne alebo je stále vláčny?
Vopred veľké ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Adka_lc, Ut, 21. 09. 2010 - 16:11

no krem by so urobila klasicky tz pugingu a ovocie by som nakrajala na male kusky a na husto dala na krem... pre pripad ze by sa chcel seknut.... no a marcipan falosny na potahovanie bol pre mna najlepsi salkovy..... maslovy urcite nie no ale je vela receptov a kazdy si musi najst ten svoj ak date do vyhladavaca salkovy marcipan tak vam to najde. Vela stastia:) na ostatne bohuzial neviem odpovedat a o to marcipane su informacie pri recepte

Spagi, Ut, 21. 09. 2010 - 16:13

1. zasadne do 3D torty nedavam krem, ktory neobsahuje maslo. A ovocie v 3D torte moze narobit mensiu sarapatu ked budes tortu tvarovat.
2. pytaj tolko ako obycajne plus rozdiel v cene marcipanu
3. tu neporadim, pouzivam hotove hnmoty
4. ak aj vyschne, teda stvrdne, da sa prepracovat
Aaaa v com je ten zakaznik narocny? Úsmev Chcel mat pravy marcipan? Tak potom nedavaj bez jeho suhlasu falosny Mrkám

Meggie, Ut, 21. 09. 2010 - 19:33

Tiež som myslela, že bez masla to asi nepôjde. Neskúšala si aj ten zeasan, o ktorom je písané nižšie?
A v čom je náročný? To by si musela čítať mail :) a počuť rozhovor. Nevraveli, že chcú pravý, ale že milujú marcipán a aby sa torta čo najviac podobala(s tým mi neporadíte) a bol tam výborný krém.

MaťaC, Ut, 21. 09. 2010 - 16:14

Ahoj meggie, ja Ti môžem poradiť iba čo sa týka falošného marcipánu. Ja robím torty s MMF (1 balíček cukríkov haribo, 0,5 kg práškového cukru, lyžica vody, trocha citronovej šťavy, mandľová aróma) Treba ho dobre spracovať, podľa potreby pridať cukor. Mne sa zatiaľ zakaždým vydaril, tak skús aj Ty. Nech sa Ti darí. MartinaÁno

adušik, Ut, 21. 09. 2010 - 16:47

určite si vyberieš z každého niečo ale ako napisala spagi ovocie asi nie dala by som suquikovy je výborný a deťom chutí čo sa týka marcipánu treba sa spýtať či vôbe vedia že je to z mandli pretože vela ludi si to mýli ani na jarmoku nedostaneš kupiť pravý ale sušeného mieka ale pozor nesmieš si ho spraviť den vopred a všetky recepty najdeš na nete nech sa darí

Meggie, Ut, 21. 09. 2010 - 19:35

Sunquickový? Môžeš mi napísať prosím ako naň? A prečo sa nesmie deň vopred urobiť ten falošný?
ďakujem

Pardon, zeesan zmiešať z vodou a potom pridať do šlahačky. Tak! Oplatí sa to vyskúšať! Mrkám Slnko

ja bežne robím autíčka, futbalku, bárbiny z jogurtovými krémmi zo zeesanu, čo písala MIMI, ale potom je to babračka s omazávaním, lebo sa to ťahá, ale keď si urobíš tenké mantinely z maslového krému a tak omažeš, tak sa Ti nič nebude ťahať.Zlomené srdce

Meggie, Ut, 21. 09. 2010 - 19:38

Čiže môžem dať zeasan do 3D ale musím urobiť mantinel z masla? Ja som síce zeasan ešte nepoužívala ale asi skúsim.

ahoj pridavam recept na falošny marcipan robi sa s nim dobre a môžeš ho mať ajv chladničke nič sa nedeje :200g praškoveho cukru,200g cery potruhanej najemno,150g sušeneho mlieka,všetko spolu zmiesiť a hotovo da sa aj prifarbiť

zeesan v pohode aj do 3D (kuk na moje auticko, futbalku a pod.). a ak k tomu pridas frutafill, uspech je zarucney :)

No neviem ale ja by som pouzila pravy marcipan, lebo ak chce marcipan tak chutou sa originalu nevyrovna, a plnku z ovoci ja robim tak ze urobim normalny maslovy cokoladovy krem a do neho az na torte nahusto davam ovocie podla poziadavky...najlepsie banany....to som ti asi moc nepomohla....a cena no marcipan je asi o 2 eura za kilo drahsi, takze by som na kile o 2 eura zvysila cenu..aspon u nas je marcipan za 8,3 eura ale je vynikajuci...Pohoda

Spagi, St, 22. 09. 2010 - 07:30

Ibaze nie je pravy marcipan ako pravy marcipan. Tento lacnejsi ma mensi podiel mandli a chuti skoro rovnako ako K2.

Meggie ja dávam aj do 3D tort trasený krém a v pohode som zatiaľ nemala žiaden problém s tvarovaním a ty si šikula tak to isto tiež zvládneš a s tým domácim marcipánom ti veľmi neporadím ale za pravý by som rátala normálne ako rátaš pri klasických tortách + prirátaj k celej torte 3/4 z ceny marcipánu, teda z množstva ktoré minieš.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama