
Helcinka | Medovníkový závin
reklama
Skvelá variácia z medovníkového cesta.
Ingrediencie
200 | gramov | hladká múka |
štipka | sóda bikarbóna | |
trocha | škorica mletá | |
trocha | klinčeky mleté | |
1 | kus | vajce |
3 | polievkové lyžice | med |
kus | ovocie | |
1 | hrnček | slivkový lekvár |
kus | vlašské orechy | |
kus | horká čokoláda |
Postup
Z múky, sódy bikarbóny, škorice, klinčekov, veľkého vajca a medu vypracujeme tuhé cesto. V prípade, že nechce držať pohromade, pridajte trošku mlieka. Cesto necháme minimálne deň postáť.
Na druhý deň rozváľame, rozotrieme lekvár, nasypeme nasekané orechy, čokoládu a ovocie, zamotáme ako klasický závin. Uložíme na vymastený plech a pečieme.
Každá rúra pečie inak, ja som to piekla cca 30 min na 200°C. Dobrú chuť!
Výnos
1 závin
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
urcite vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.