reklama

maslo do horuceho pudingu

ludkol , 16. 01. 2013 - 01:02

reklama

Ahojte, prosim vas o radu, som tu nova, maslovo pudingove kremy sa mi vzdy zrazia, vyskusala som uz vsetky rady, ktore som tu nasla, ale nic nepomaha. Budem rada ak mi niekto poradi, ci mozem dat heru, heliu do horuceho pudingu, poriadne rozmiesat a po vychladnuti vyslahat. Podobne som robila cokoladovy krem, zaklad bol karamelovy zahusteny mukou, a v horucom pudingu som rozmiesala cokoladu, heru a po vychladnuti som vymiesala, krem bol uzasny, kazdemu chutil. Mozem takto urobit aj obycajny vanilkovy krem aby sa nezrazil?

Pozrite si aj


reklama


reklama

Vanilkový ( alebo iný) puding po zhustnutí dáš vychladnúť. Dôležité je, aby maslo s vymiešaným cukrom malo rovnakú teplotu ako vychladnutý puding. Potom do vymiešaného masla postupne pridávaj po lyžiciach ten puding. Spolu šľahať, kým sa to prepojí. Zásada: puding do masla, nie opačne a obidve zložky rovnakej teploty, inak sa Ti to zrazí. Nech sa podarí.

doddy, St, 16. 01. 2013 - 11:32

ja davam vzdy naopak,maslo do pudingu a nikdy sa mi nezrazil....

ja som to robievala ako tatjana1, ale aj tak sa mi obcas zrazilo... to lahko vyriesis nahriatim na par sekund v mikrovlnke a znovu preslahanim- ak to hned nezabere, opakovat este 1-2x...
ale od istej doby zaslaham maslo do este tepleho pudingu a nikdy sa mi nezrazil... nie uplne do horuceho, ale ked po odstaveni z ohna chladne a skorej, ako sa zacina tvorit "koza", pridavam po kuskoch maslo/ Heru- kazdy kusok zvlast zaslaham... az potom, ked sa spoji, pridam dalsi kusok...
takze moznosti je vela, nech sa ti podari Mrkám

Ja zašľahávam do horúceho pudingu maslo i Heru . Robím to do venčekov, krémešov. Ten krém ostane viac taký pudingový a pekne žltý. Pridávam aj rum. Keď puding uvarím,musí byť riadne hustý, hneď do neho postupne zašľahávam tuk. Po kúskoch, vždy prešľahám. Potom ešte teplým naplním nachystané venčeky a priklopím horným krúžkom. po ochladnutí trochu ztuhne.
Do zákuskov, tort, nechám puding riadne vychladnúť (varím ho hneď presladený, nemusím maslo s prášk. cukrom), medzitým si riadne vyšľahám maslo do peny. Vychladnutý puding prešľahám ešte v hrnčeku a potom ho postupne počas šľahania pridávam k maslu. Keď ten puding najskôr prešľaháš zvlášť, ostane taký pekne nadýchaný, napenený a ľahšie sa spojí s maslom.

mne poradila jedna pani čo pečie na svadby, že ked uvarím hustý puding, dám potom hrniec s pudingom do chladnej vody - napustím trochu v drese, trochu premiešam prikryjem obalom z masla, potom ked trošičku vychladne ale je ešte horúci zašlahám 1/3 masla čo tam chcem dať a zase zakryjem obalom, potom ked sa vychladne alebo stačí aj mierne vlažný dám na jednu stranu pudingu zvyšok masla a postupne zašlahávam s pudingom, nakoniec ak potrebujem pridám napr. ovocie na kúsky, oriešky a tak a už len premiešam vareškou,
za celý čas sa mi zrazil len raz.

ja vzdy do chladneho pudingu ale do kremesov davam maslo do horuceho pudingu a nikdy sa mi nic nezrazilo Mrkám

sonaja, St, 16. 01. 2013 - 08:54

hmm ja robím podla otca (cukrára)
uvarím puding (deň dopredu) na neho dám tak 1/3 hery prikrijema dám chladiť na balkon trebarz
na ďalší deň si ho dám dnu aby sa ohrial na izbovú teplotu a aj heru vyberiem z ladničky.
skrátka musia mať rovnaku teplotu ako písali vyššie.
a potom primiešavam heru do pudingu. a zrazil sa mi možno 2 x v živote aj to preto že som dala studenú heru.
ale ja som len malí pán oproti Vám.....

ja robievam kysnuty kolac s pudingom a tam ide maslo do horuceho pudingu a ma to supernu chut.Nikdy sa mi to nezrazilo Asi to aj ja vyskusam do nejakej torty, moze to byt super Áno Áno Áno Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

a ak sa ti zraza krem tak ako uz tu pisali staci to prihrievat a vymiesat a ostane ti krasny hladky krem. Mne sa tiez obcas zrazi krem a ked to prihrejem tak je potom dobry. Mrkám

lajla, St, 16. 01. 2013 - 09:26

do pudingového krému vzdy zamiesavam malo alebo margarin do horuceho a nikdy sa mi nezrazil robim to takto uz roky len treba skusat Úsmev

novanka, St, 16. 01. 2013 - 10:01

Ako píše lajla, do horúceho pudingu maslo izbovej teploty po kúskoch hádžem, ako sa topí, zašľahávam.

martima, St, 16. 01. 2013 - 12:22

moja teta to robí takto: do horúceho krému hodí maslo a po vychladnutí to celé vymieša a hovorila mi že sa jej to ani raz neseklo.Ja som to ešte neskúšala Chichocem sa

ja do horúceho pudingu vždy zamiešam kúsok masla, ale to len aby mi nechytila koža. zamiešam, prikrijem foliou a dam chladiť. potom už len maslo vyšľahám s práš.cukrom do peny a postupne pridávam studený puding. potom už dávam čo chcem, kávu, kakao, orechy... Úsmev Torta Kvietok tiež sa mi to ešte neseklo...mne sa sekne len šľahaný nad parou Plačem Plačem Plačem preto mám radšej pudingový Zlomené srdce

Jannka, Št, 17. 01. 2013 - 18:07

ja si maslo dam zmäknuť do mikrovlnky, zároveň sa zohreje , vymixujem ho a po častiach pridávam puding izbovej teploty. Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama