lieskovo-orieskove trubicky
Pozrite si aj
Jeden recept mojej mamy pridávam, vyskúšaj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recept sa mi nepodarilo uložiť, neviem prečo, tak ho prikladám:
160 g mletých orechov, 40 g hl. múky špec., 100 g cukru, 1 bielok, 125 ml vody.
Suroviny sa zmiešajú, rozriedia vodou a znovu premiešajú. Zmes sa vyleje na plech, vystlaný papierom, alebo vymastený a pečie sa pri cca 180 st. C.- napoly. Potom sa plech vyberie a plát sa nakrája na 20 obdĺžnikov a znovu vloží do rúry pri zníženej teplote. Obdĺžniky sa po jednom vyťahujú a natáčajú sa na hrubšiu varešku alebo špeciálnu paličku. Máčajú sa v čokoládovej poleve a plnia sa šľahačkou, alebo krémom.
Orieškový krém robím zo žĺtkového, prídavkom 100 - 200 g opražených pomletých lieskovcov na jednu dávku (250 g masla, 3-5 žĺtkov, uvarených v pare s cukrom). Do horúcich uvarených žľtkov sa môže pridať čokoláda, ja dávam bielu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujeem! !vyskusam...a uvidim co mi z toho vznikne ! a ci to bude nieco take co hladam!
...a taka malicka poznamka ...v tom kreme tie zltka sa maju varit ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyšľahané žĺtka varím nad parou s cukrom, po zhustnutí zložím z pary,vmiešam čokoládu,potom oriešky a už mám krém vychladnutý. Do vychladnutého pridám maslo, vymiešané so zvyškom cukru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
este si mi zabudla napisat kolko tam ide cukru :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cca 200 - 250 g cukru, podľa toho, koľko dám orieškov a ako máš rada sladké, ja sladím skôr menej, niekto má radšej viac...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá to veľmi dobre!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte ...vidim ze su tu recepty od vymyslu sveta.
ale ten co ja dlho hladam som este nenasla
tak vas prosim ci niektora nevie recept na lieskovo - orieskove trubicky plnene lieskovym kremom.Raz som to ochutnavala a odvtedy to hladam. Je to take tenucke cesto ako taka hrubsia oplatka orieskova a vnutry taky lahodny kreem. 