reklama

Kto vie ako upiecť Bohem kocky?

Pridal/a ricky dňa 30. 05. 2011 - 15:42 - Recepty ricky
Kto vie ako upiecť Bohem kocky?, Recepty na koláče, ricky

macko1811


reklama

Nevie niekto recept na bohem kocku? recept

Ingrediencie
Cesto:
10 kusy bielko
40 gramov kryštálový cukor
100 gramov čokoláda
150 gramov polohrubá múka
150 gramov mleté orechy
Postup

Halooo cukrarky, neviete mi niekto poradit ako sa pecie zakusok bochem kocka??? robia ho v jednej cukrarni, ale nechcu mi prezradit ako ho robia...myslim ze peceny ani neni, to hnede cesto mi pride ako zmixovane orechy+nieco, cesto je štavnate a ten zlty krem je penovy, da sa prstami zdvihnut cely platok...neviem ako sa to robi, ak niekto viete, dajte pliiiiz vedeit :) na tejto stranke je obrazok toho zakuska, tu mi nejak nejde ulozit obrazok ...

Foto je od macko1811 Úsmev

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

ricky, Po, 30. 05. 2011 - 21:07

dakujem ale to to neni :( v tom madarskom recepte sa pecie normalne cesto a do plnky ide kakao a orechy...tento zakusom nema podla mna pecene cesto, a plnka je vanilkova asi so zelatinou, lebo ta plnka je taka gumena, penova...ak by ste niekto este vedeli, napiiiiste, vdakaaa :)

ahoj, vylovila som ti receptik, aj dala prelozit. myslim, ze je to ono Mrkám

Cesto: 10 vaječných bielkov
40 g cukru
10 oz čokolády
prášku alebo 5 g kakaa
15 dkg múky
15 g vlašských orechov

Náplň: 10 žĺtkov
30 g cukru
10 oz múka
5 dl mlieka
12,5 g margarínu

Poleva: 10 oz čokolády
4 lyžice oleja

Pripravte cesto: beat bielky s bielky, postupne pridáme cukor zmes a opatrne premiešajte husté čokolády, múka a vlašské orechy. Na hliníkovej fólie alebo pergamenový papier Pečieme kôry 6.

Pripravte krém: žĺtky, cukor a múku a miešajte s trochou mlieka, a varíme do zvyšného mlieka. Varíme asi 10 minút. Pena je pridať vychladené maslo a všetko, čo je ešte dobre-rozvinutý. Kôra nátierka s krémom a klamať jeden druhému, trochu smotany a nechať na vyššie uvedenom zozname. Pour torta s čokoládovou polevou.

Pripravte glazúra: Melt čokoláda a oleja misy a zalejeme chladený tortu.

Sisja, Ut, 31. 05. 2011 - 11:04

Super postup...klamať jeden druhému Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa inak tento som našla aj ja a tiež mi to takto preložil google... Chichocem saChichocem sa

Sisja, Ut, 31. 05. 2011 - 17:02

Prečítaj si ten postup....Kôra nátierka s krémom a klamať jeden druhému, trochu smotany a nechať na vyššie uvedenom zozname.....google superprekladač Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

fani, Ut, 31. 05. 2011 - 21:42

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVeľký úsmevVeľký úsmev mne to Chichocem saChichocem sa Googl tiež preložil ..ani neviem čo...

ricky, Ut, 31. 05. 2011 - 12:13

dakujej tinka za recept,tusim by to mohlo byt ono...a ten preklad nema chybu :D hod sem prosim link s originalom, kuknem si aj ten, vdakaaaa mooooc!!!!!

ricky, Ut, 31. 05. 2011 - 12:17

Váľam sa od smiechu po podlahe uz som to nasla na nete..ono to je po chorvatky ci jak Chichocem sa super...diki baby!

Sú to Ankine rezy. Robili sme ich na praxi, ale recept??? Smútok Možno si Muška pamätá.

Zlata09, St, 01. 06. 2011 - 11:59

Nepiekla som, len som vyhľadala pôvodný recept a upravila. Pridávam aj svoje poznámky.

Bohem kocka
Cesto: 10 vaječných bielkov
40 dag cukru
10 dag čokolády
alebo 3 -5 dag kakaa
15 dag múky
15 dag mletých vlašských orechov
Náplň: 10 žĺtkov
30 dag cukru
10 dag múka
0,5 l mlieka
12,5 dag masla
Poleva: 10 dag čokolády
4 lyžice oleja
Pripravte cesto: Vyšľaháme sneh z bielkov, postupne pridávame cukor, zmes a opatrne premiešame. Do hustého snehu primiešame (postrúhanú) čokoládu, múku a vlašské orechy. Z tejto masy upečieme 6 dielov, na plech dáme papier na pečenie.
Pripravte krém: žĺtky, cukor a múku rozmiešame s trochou mlieka, vlejeme do horúceho zvyšného mlieka. Varíme asi 10 minút. Po vychladnutí postupne vmiešame do vyšľahaného masla . Jednotlivé diely natrieme krémom a trochu krému si necháme aj na vrch koláča. Polejeme čokoládovou polevou.
V surovinách nie je zmienka o smotane. V inom recepte sa do krému pridáva 0,5 l vyšľahanej smotany. Ja si myslím, že je potrebná, lebo ½ masla (margarínu) je málo na 6 dielov. Inde dávajú až 375 g masla (bez smotany).
Niekde píšu, že diely je potrebné navlhčiť mliekom. Inde polievajú zmesou rumu, vody a cukru.

Korona, St, 01. 06. 2011 - 14:28

...ja si tiež myslím, že toho masla je málo, na 6 plátov treba aspoň 375 g, tak ako píše Zlata09 .

alka36, Ne, 05. 06. 2011 - 23:16

presny recept nepoznam, ale urcite viem , ze sa cesto pecie -tenucke platy a do cesta ide aj skorica Slnko

Dievčatá, moja susedka pečie Bohémky a má odskúšaný recept takto:
5 bielkov, 15 dkg prášk. cukru, 5 dkg hrubej múky, 12 dkg pražených lieskových orieškov a 7 dkg čokolády.
Krém: 1 vajce, 2 dkg kakaa, 15 dkg prášk. cukru a 25 dkg masla.
Postup:
Oriešky opražíme, olúpeme a vychladnuté zomelieme na hrubšie. Z bielkov ušľaháme sneh, postupne pridáme cukor a došľaháme do tuha. Primiešame múku, oriešky a postrúhanú čokoládu. Cesto rozotrieme na 2 vymastené a múkou vysypané plechy a upečieme (pečie sa krátko). Ešte teplé nožom podoberieme a vyklopíme na dosku. Prekrojíme na polovice. Jednotlivé pláty spojíme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Krájame teplým nožom na kocky.
Plnka: Vajce a kakao šľaháme nad parou do horúca. Po vychladnutí vmiešame do vyšľahaného masla s cukrom.
Práve dnes som od susedky dostala tento recept a spomenula som si na túto diskusiu. Určite ho vyskúšam pri domácej oslave synových narodenín, ale až v júli.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama