Bohém kocky + recept.

Popis

Lahodné orechové pláty plnené vareným vanilkovo-vaječným krémom.

Bohém kocky + recept. - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
6 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
6 hod

Ingrediencie

20kusybielka
640gramovpraskový cukor
200gramovkvalitnej čokolády - roztopenej
450gramovmleté lieskove orechy, mandle, vlažské orechy
150gramovhladkej múky
20kusyžltka
3kusyvajicka
5kusyvanilinovy cukor
640gramovkryštálový cukor
5polievkové lyžicecitrónovej šťavy
750gramovmasla/Hery
200gramovkvalitnej čokolády
75gramovCera-stužený pokrmový tuk

Inštrukcie

Korpusy: Množstvo si môžeme rozdeliť na polovicu, ľahšie sa nám bude pripravovať. Bielka dobre vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a hmotu vyšľaháme do tuha. Pomaly zapracujeme orechy, múku a nakoniec roztopenú čokoládu. Upečieme 6 plechov 32x40/plátov na olejom vymastenom a posypanom papiery. Pečieme: horkovzdušná rúra pri 140°C 10 min. potom 75°C dopiecť-dosušiť cca 20 min. aby sa od papiera oddelovali. Ja pečiem dva plechy naraz. Krém: Žĺtka s vajíčkami dobre rozšľaháme, pridáme vanilínový cukor postupne zašľaháme aj s kryštálovým cukrom. Postavíme nad paru a pri neustálom šľahaní uvaríme hustejšiu masu cca 35 min. Pridáme citronovú šťavu a necháme hodinu odpočívať. Uvarenú hmotu preložíme do robota - misy od mixéra a necháme šľahať, postupne pridávame maslo/Heru izbovej teploty a vyšľaháme do peny. Odložíme do chladničky Plnku rozdelíme na 6 1/2 častí. Šiestimi naplníme orechové pláty a zbytkom zatrieme vrch. Uložíme do chladničky zatuhnúť. Poleva: Rovný vrch polejeme vlažnou čokoládou (čokoládu a CERU rozpustíme nad parou), po stuhnutí ho ešte tenučkými čokoládovými čiarami na šikmo omriežkujeme. Nakoniec narežeme v horúcej vode namočeným nožom kocky 5x5 cm

Poznámky

Na mojom obrázku je menej krému(podľa priania) ale boli trochu suchšie..

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk ďakujeme TlieskamKvietokÁnoZlomené srdce

BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

vyzerá fantasticky a určite aj chutí ale 20 vajec na jeden zákusok to aby sme mali zazračne sliepky čo by aj 2 naraz niesli,ale určite raz vyskúšam Chichocem saChichocem saChichocem sa

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoObjímamObjímamObjímam

ÁnoÁno

vdaka za recept, zatial vzdy sa mi od Teba recepty podarili a aj chutili celej rodine, vdaka aj za recept na esterhazy tortu od Teba, ta ma u nas prim...

vyzerajú dobre-vdaka Irmuška
Bozkávam

ďakujeme TlieskamTlieskamTlieskam

ja som tenko kolačik robila z 10 vajec ( samozrejme aj gramáž ostatných surovín bola prispôsobená) ale je vynikajúci niečo úžasné... určite treba vyskúšať... doporučujem budete žienky na 100% spokojné... Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

dakujem TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

irmuska,cau dlho si sa neozvala.receptik samozrejme pisem,ale aj vyskusam.od urcitych ludi opisujem,lebo viem ze su suprove TlieskamTlieskamBozkávamBozkávam

uz ked to citam Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk mnam...vdaka za recept

TlieskamTlieskamTlieskam

SlnkoSlnkoSlnko

Ahojky, prosim co je ta Cera a na co si ji v recepte pouzila??? Dekuji moc...

CERA je stužený pokrmový tuk, podobné IVA, LANDO v Kauflande, LIRA, OMEGA, Ceres soft....

Dekuji, ja jsem totiz ve Francii a tak si rikam, k cemu to muze byt podobne...Moc dekuji Katka

ÁnoÁnoÁno

Robila som tento koláčik v piatok, presne podľa receptru, v sobotu som ho chcela pokrájať, ale pláty mi nezmäkli, stále boli také chrumkavé, chuťovo je však vynikajúci, no nedá sa na tanieriku jesť lyžičkou :) :)...Má to tak byť, alebo som niekde spravila chybu? Poraďte prosím :)

No, za čerstva sa nedajú rezať pekne. Najlepšie nechať mäknúť 2-3 dni a potom sú premäknuté až moc.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.