Krém pod poťahovku sa mi lepí na parížsku šľahačku pri nanášaní
Pozrite si aj
som zvedava ako to robia skusenejsie cukrarky. Ja ked dam medzi cesta hrubsiu vrstvu plnky, tak po bokoch torty nalepim kusky narezanych bebe keksov a potom celu tortu natriem maslovou plnkou a potiahnem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež bežne používam parížsku a toto mi nerobí... len do tej maslovo-cukrovej zmesi ešte namiešam najemno namleté omrvinky korpusu a ak to mám veľmi tuhé, tak do dám na pár sekúnd do mikrovlny a prešľahám, aby sa mi ľahko potieralo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pred tým, ako natieraš parížsky krém,nastriekaj z cukrárskeho vrecúška okraje korpusu krémom čo použiješ pod poťahovku(akože robíš obrubník :) )a potom natri do vnútra parížsky krém..
dúfam, že som sa vyjadrila pochopiteľne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam parižák aj pod poťah a nemám s tým p roblém maslo je tuhé alebo ak chceš potierať pod poťah maslom tak si ho všlahaj radšej s nutelou bude to aj chutnejšie alepšie sa bude nanášať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem kocky za rady, skusim mozno tie omrvinky a mikrovlnku, mozno to je aj tym, ze je krem dost husty. nutela nam nechuti, my radsej to maslo s cukrom. a parizsky sa bojim dat pod potahovku, nakolko nazory na toto sa tu rozchadzaju. stavim na istotu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ako mimulinka parížák je úplne v pohode aj pod poťahovku a ja potieram boky hneď zatuhnúť dávam až celú potretú pred poťahovaním a niekedy ani vtedy a ak tak asi pol hodinku či jednu - na viac nemám čas
skús potrieť ten bok hneď tým maslovým krémom ak teda nechceš použiť priamo parížák .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to dávaš klasiku šľahačku s čokoládou pod poťah /čiže pravý parížský krém/? a netopý sa ti pod poťahovkou? zatiaľ sa každej topil tak sa pýtam aby nedošlo k omylu lebo parížakom nazívajú aj falošný parížský a ten je maslový a sa
mozrejme pod poťah môže ísť, dávam len ten
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam pravidelne pod každý poťah pravý parižák a ešte sa mi nestalo že by sa topil pokiaľ je torta patrične zabezpečená,čiže v chlade ako má byť alebo v aute s klimou pokiaľ ide na väčšiu vzdialenosť ale záleží aj od použitej ľlahačky, ja používam len ken presto s ostatnými nemám dobré skúsenosti či už kôli kvalite alebo cene
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
proste si krém ktorým natieraš korpus urob čo najjemnejší /tá mikrovnka na maslo/, a musíš dať trošku hrubšiu vrstvu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babulky. Som začiatočník v pečení aj v poťahovaní a potrebovala by som od vás skúsenejších poradiť. Zatiaľ som robila vždy len parížsku šľahačku, no mám problém. Keď naplním tortu, dám ju vychladiť cca na 12 hodín. Potom idem dávať krém pod poťahovku, vyšľahám maslo s práškovým cukrom 1:1. No pri nanášaní po obvode torty sa mi šľahačka začne lepiť na maslo, ako keby mi to maslo šľahačku vyťahovalo
. Poradíte mi niektorá, kde robím chybu? ďakujem 