reklama

Kde robím chybu - penová torta

erikaS , 22. 11. 2011 - 13:26

reklama

Milé žienky, obraciam sa na Vás s prosbou, resp. prosím o radu - kde robím chybu pri šľahaní bielkov na penovú tortu. Robievala som ju podľa postupu od Mariad, t.j. 10 bielkov a 70 dkg považského kr.cukru vymiešať nad parou do zhustnutia. Predtým žiadny problém, ale posledné 3 torty nie a nie usušiť. Už pri šľahaní bielkov som videla, že to nie je ono, lebo boli také lepkavé a predtým mi zvyšky na miske do hodiny uschli, ale teraz ani po 3 hodinách. Miešala som nad parou pri minimálne intenzite na max. otáčkach. Teraz je torta v rúre už tretiu hodinu a zo spodu je stále surová. Som z toho na nervy. Kde robím chybu? Za každú radu vrelá vďaka!!!

Pozrite si aj


reklama


reklama

helene, Ut, 22. 11. 2011 - 17:10

Ja robím bielkovú tortu tak, že 1 x váha bielkov + 2x váha kryšt. cukor a štipka soli. Miešať nad parou do zhustnutia a následne vychladiť v studenej vode a ďalej pri tom šlahaľ. Až vychladnutý sneh striekať na sušenie. Sušiť max. do teploty 90 °stupňov C, aby zostal sneh biely. Snáď je to zrozumitelné . Nech sa darí :)

Fina, Ut, 22. 11. 2011 - 14:53

No ja si myslím,že málo cukru,robím iba snehové pusiny s čo.plnkou a tam dávam 100g na 1 bielko

Ahoj, ja sice penove nerobim, ale nebude to cukrom. Dievcata tu pred chvilkou pisali, ze korunny krystalovy im robi sarapaty pri peceni Smútok Smútok Smútok , je to v diskusiach ak by si chcela pracitat... Inak neviem, a drzim palceky aby sa to upravilo a podarilo Kvietok Kvietok Kvietok

m_onika, Ut, 22. 11. 2011 - 16:49

ja robím len z považského cukru a na 5 bielkov dávam 380 g cukru.Iný cukor sa mi neosvedčil.Nech sa darí

No ja robievam aj penove, a tiez sa mi stalo ze mi nie a nie vysusit, predtym som puzivala pr. cukor ale lepsie sa robilo s ceskym cukrom a teraz robievam s jemnym krystalovym a je to lepsie ale aj tak ma to niekdy potrapi a dloho sa susi tak neviem robim ju stale rovnako a niekedy sa dari niekedy nie ale zistila som ze lepsie sa susi aj z domacich vajicok, aj tento tyzden ma caka jedna tak uvidim ako to pojde, vela stastia papa

Irma, Ut, 22. 11. 2011 - 17:24

erikaS Úsmev ani ja som nevedela robiť penove torty ale odkedy robím podľa receptu od Mariad, tak sú perfektné Áno Určite je to cukrom, ja si nekupujem lacné dovozové cukry tie na pečenie určite nie sú.

jenika, Ut, 22. 11. 2011 - 18:34

Prosim ťa Irma napisala by si tu ten recept od Mariad?a aky cukor teda použivaš ked sa ti dari?

ja davam, tiez na 1 bielko, 70 g cukru a osvedcil sa mi povazsky krystalovy, ten je naj, slaham, 2O- 25 min...:) :)

dasak, Ut, 22. 11. 2011 - 20:31

myslím, že keď sa ti to predtým vždy podarilo, tak určite to bude niektorou surovinou. Bola tu debata, že cukor im robí šarapatu, že pečivo zostáva "gumové"

jenika, Ut, 22. 11. 2011 - 21:47

Dakujem Irma ,že si si našla čas ,našla som tam vyčerpavajuce odpovede Zlomené srdce Zlomené srdce

Zdenci, St, 23. 11. 2011 - 07:22

niekedy to sposobuju vajíčka stalo sa to už aj mne že som nevedela dosušiť platy skus si zohnat domáce vajíčka a zbadáš v tom hned rozdiel že nieje vajce ako vajce Torta Torta

Irma, St, 23. 11. 2011 - 14:28

Áno Áno tak-tak Áno Áno ja robim jedine z domacich vajec (mam super susedu)

Zdenci, St, 23. 11. 2011 - 07:34

a ešte so zabudla dodať k tym vajíčkam, nesmú byt čerstvo znesené Chichocem sa Chichocem sa ja sa snažim si aspon tyždnové vajcia použiť ked viem že budem robiť penovú tortu Torta

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama