Kde robím chybu - penová torta
Pozrite si aj
Ja robím bielkovú tortu tak, že 1 x váha bielkov + 2x váha kryšt. cukor a štipka soli. Miešať nad parou do zhustnutia a následne vychladiť v studenej vode a ďalej pri tom šlahaľ. Až vychladnutý sneh striekať na sušenie. Sušiť max. do teploty 90 °stupňov C, aby zostal sneh biely. Snáď je to zrozumitelné . Nech sa darí :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja si myslím,že málo cukru,robím iba snehové pusiny s čo.plnkou a tam dávam 100g na 1 bielko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja sice penove nerobim, ale nebude to cukrom. Dievcata tu pred chvilkou pisali, ze korunny krystalovy im robi sarapaty pri peceni
, je to v diskusiach ak by si chcela pracitat... Inak neviem, a drzim palceky aby sa to upravilo a podarilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím len z považského cukru a na 5 bielkov dávam 380 g cukru.Iný cukor sa mi neosvedčil.Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja robievam aj penove, a tiez sa mi stalo ze mi nie a nie vysusit, predtym som puzivala pr. cukor ale lepsie sa robilo s ceskym cukrom a teraz robievam s jemnym krystalovym a je to lepsie ale aj tak ma to niekdy potrapi a dloho sa susi tak neviem robim ju stale rovnako a niekedy sa dari niekedy nie ale zistila som ze lepsie sa susi aj z domacich vajicok, aj tento tyzden ma caka jedna tak uvidim ako to pojde, vela stastia papa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
erikaS ani ja som nevedela robiť penove torty ale odkedy robím podľa receptu od Mariad, tak sú perfektné
Určite je to cukrom, ja si nekupujem lacné dovozové cukry tie na pečenie určite nie sú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim ťa Irma napisala by si tu ten recept od Mariad?a aky cukor teda použivaš ked sa ti dari?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jenika no chvíľu mi to trvalo kým som to našla, kým to otvoríš zapamätaj si, že recept je nižšie v komentároch, tam máš všetko napísané.
Ja mám odvedy super penové torty. Týmto pozdravujem aj autorku Máriu z Kalnej/Hronom.
http://www.tortyodmamy.sk/v-tvare-srdca/penove-srdce-0
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja davam, tiez na 1 bielko, 70 g cukru a osvedcil sa mi povazsky krystalovy, ten je naj, slaham, 2O- 25 min...:) :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslím, že keď sa ti to predtým vždy podarilo, tak určite to bude niektorou surovinou. Bola tu debata, že cukor im robí šarapatu, že pečivo zostáva "gumové"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Irma ,že si si našla čas ,našla som tam vyčerpavajuce odpovede
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
niekedy to sposobuju vajíčka stalo sa to už aj mne že som nevedela dosušiť platy skus si zohnat domáce vajíčka a zbadáš v tom hned rozdiel že nieje vajce ako vajce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak-tak
ja robim jedine z domacich vajec (mam super susedu)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ešte so zabudla dodať k tym vajíčkam, nesmú byt čerstvo znesené
ja sa snažim si aspon tyždnové vajcia použiť ked viem že budem robiť penovú tortu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milé žienky, obraciam sa na Vás s prosbou, resp. prosím o radu - kde robím chybu pri šľahaní bielkov na penovú tortu. Robievala som ju podľa postupu od Mariad, t.j. 10 bielkov a 70 dkg považského kr.cukru vymiešať nad parou do zhustnutia. Predtým žiadny problém, ale posledné 3 torty nie a nie usušiť. Už pri šľahaní bielkov som videla, že to nie je ono, lebo boli také lepkavé a predtým mi zvyšky na miske do hodiny uschli, ale teraz ani po 3 hodinách. Miešala som nad parou pri minimálne intenzite na max. otáčkach. Teraz je torta v rúre už tretiu hodinu a zo spodu je stále surová. Som z toho na nervy. Kde robím chybu? Za každú radu vrelá vďaka!!!