jedlá oblatka
Pozrite si aj
no ja som robila twilight ságu a tiež prvý krát a katastrofa ale nakoniec sa mi to podarilo ale iba z jednou, ktoru som nedala do chladničky lebo som nedala karton a neviem či len preto.. ale niekde som sa dočítala že cukrovím rozvarom ale to je hluposť celu foto mi pooduvalo.. tak priamo na marcipán resp. potahovku možeš dávať oplátku, na oplátku som si stierkou z opaku natiahla maslo s cukrom nie na potahovku lebo ti zostanu bublinky .. potom som priložila a ešte špachtličkou potiahla pár krát po oblátke a tým vytlačila zvyšnu plnku a prípadné bubliny to je ten obrázok v rámiku patizona ale ten plagát BD červený bol tiež krásny hladký ale ked som ho dala do chladničky tak mi tam ostali také maličké bublinky naštastie to bolo pre sestru tak to tak nevadilo ... tak to s tou chladničkou nech ti poradia skusenejšie že prečo sa mi to stalo ja netuším ...dufam že som pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež nepoužívam gel, mne sa to dokonca s ním ani nepáči, lebo mi vždy tá oblátka zostane ako keby zvlhnutá, ale možno je chyba v tom, že s ním neviem, robiť. Ja napr. len po krajoch natriem trocha plnkou, aby som mala oblátku ako prilepiť a pekne ju žehličkou na marcipán povyrovnávam. A kraje vždy niečim zamaskujem, napr. kvietkami alebo len takými "šulčekmi" marcipánu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moja prva oplatkova bola dcerke :),
torta obtreta vanilkovym kremom, na vrch na ten krem som polozila oplatku, okraje som ozdobila travickou a kvetinkami :)
ziaden gel
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.tortyodmamy.sk/rozpravkove-postavicky/kitty-102
Tiež len nalepím gelom na potiahnutú tortu / potriem opačnú stranu oblátky/a
pomaly priláčam , kým sa neprilepí. Na lícnu stranu gel nedávam, tak sa mi to lepšie páči.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam oblátku na krém... boky dávam marcipán a kraje oblátky tiež maskujem... kvietky, hviezdičky, srdiečka, šulčekmi marcipánu,do ktorého niečo povytláčam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja potieram gelom aj zo spodu aj zvrchu,je to rychle a pekne leskle
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem vám všetkým za ochotu,veľmi ste mi pomohli, dúfam, že niekedy zasa svojou radou a skúsenosťou poradím ja vám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte šikovnice, prosím niektorú z vás , ktorá robila s jedlou oblatkou, bez gélu, aby mi napísala postup, našla som kopec popisov, ale nenašla som to čo chcem, torta bude obdlžnik cca 25x35 cm , boky poťahované a vrch jedlá Hanna Montana, otazka: stačí vrch torty potrieť krémom /maslo s cukrom / dať oblátku a zaťažiť???????alebo musí byť ten gel????????? alebo potiahnuť celú tortu a potom ako nalepiť tu oblátku???????????? gel nemám a nepredpokladám, že by som dohľadnej dobe robila s oblatkou a neviem aké je to balenie, tak sa mi to zdá kupovať zbytočné.Prosím odpovedzte lopatisticky, lebo robim s oblátkou prvý krát a keď to pokazím ,tak pokazím narodeniny a to by bolo zlé, nakoľko mám k dispozicii len jednu oblátku.Ďakujem vám za ochotu poradiť
