Jadranská torta a poťahovka
Pozrite si aj
Zivocisnu slahacku s mascarpone by som pod potah nedavala ...ak myslis jadransku tortu: korpus, orieskovy krem a slahacku, to urcite nie potiahnut, tam nemas ako urobit maslovy "mantinel" na slahacke, to neudrzi, jedine bez tej slahacky navrchu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Šľahačkový krém, to je jedno či s mascarpone alebo bez môžeš dať len dovnútra, po okraji musíš urobiť "mantinel" z maslového krému,a tiež vrch a boky, inak sa poťahovka bude topiť. Boli tu také diskusie, pohľadaj, prečítaj....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj som si myslela,že šlahačka pod poťahovku byť nemôže. Vždy robím pod ňu maslový krém, ale minule som bola v jednej cukrárni a mali tam tortu, kde bola navrchu šlahačka a marcipán a v pohode to držalo, tak ma to zlákalo vyskúšať..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pokial nie su vysoke teploty, pouzivam rastlinnu slahacku aj pod potahovku - nikdy sa mi nestalo, ze by sa topila. a ked su horucavy, je to jedno - topi sa vsetko......
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robievam jadranskú a podľa mňa je škoda niečo na nej meniť, je super taká aká je, ale ak by si veľmi chcela, mňa napadlo do šľahačky použiť želatinu. Ale úplne "natuho". Tým by mohla po zatuhnutí udržať maslové obtretie aj poťah. Ale je to len nápad, neskúšala som to. Taktiež nepoznám cukríkovú poťahovku /ja si robím zo želatíny/ možno nieje taká citlivá na podklad ako kúpené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ste všetky také zlaté, ďakujem za rady a nápady. Asi to predsalen vyskúšam a uvidíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A keby si to skúsila tak že z pásu biskvitu si spravíš mantinel a plnku dáš do vnútra?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte ma napadlo dať najskôr šľahačku a na ňu krém a s tým mantilem by to už bolo "úplne" možné, xixi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Juj, žienky, a čo je to biskvit??Nie som odborník, ešte len začínam..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
piškótové cesto...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak, napokon som spravila tak, že do šlahačky som pridala práškovú želatínu a vymenila som vrstvy, čiže šlahačku som dala do stredu torty a na vrch krém, torta zatial drží, dnes sa bude krájať, tak som zvedavá, ako to dopadne..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
potom daj vediet, drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak torta bola super, tá šlahačka perfektne držala tvar, všetko sa vydarilo, ani s poťahovkou nebol problém. Ešte raz vám ďakujem všetkým za cenné rady..keby viem pridať obrázok, tak pridám aj fotku torty..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
gratulujem k vysledku a sup, sup obrazok si prosime
, mna by zaujimal aj obrazok v reze ako to vyzeralo
...najprv si treba vo fotoeditore upravit(zmensit) foto a potom hore vlozit, kde je je kolonka PRIDAJ - OBRAZOK...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,chcela by som upiecť jadranskú tortu (ešte som ju nerobila) a potiahnuť ju poťahovkou z cukríkov. Prosím preto o radu, či mi tá šľahačka na tej jadransjek torte pod tou poťahovkou vydrží, či to nebude veľmi ťažké a nesplasne to. Rozmýšľala som, ako tú šľahačku spevniť, neviem či postačí stužovač. Čo napríklad hovoríte na mascarpone??Ďakujem za rady.