Studený ovocný pohár

Popis

Nie náročné, ale za to veľmi efektné.

Studený ovocný pohár - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

200gramovsušienky
80gramovmaslo
1balíkčokoládový puding v prášku
 litermlieko
1polievková lyžicakryštálový cukor
200gramovkyslá smotana
1 ovocný smotanový jogurt (marhuľový, ananásový,...)
1balíkvanilkový cukor
1 jahodový kompót (alebo malinový,...)
1balíkzlatý klas
1 smotana na šľahanie 33%
1⁄2balíkstužovača šľahačky
1⁄2balíkvanilkový cukor

Inštrukcie

Pripravíme si 6-8 pohárov.

1. vrstva: Rozdrvíme si keksíky a zmiešame s rozpusteným maslom. Dáme na plech/ tortovú formu a necháme piecť na 150 stupňoch približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť a znovu rozdrvíme, ale už do vopred pripravených pohárov.

2. vrstva: Uvaríme si klasický čokoládový puding podľa návodu z 0,5l mlieka. Ja dávam len 1 PL cukru, čo je trošku menej, ako je písané v návode. Po uvarení premiešame a vlejeme na keksíky.

3. vrstva: Zmiešame si kyslú smotanu spolu so smotanovým jogurtom. Pridáme vanilkový cukor podľa chuti. Počkáme, pokiaľ puding v pohároch trošku ochladne a môžeme naň dať ďalšiu vrstvu.

4. vrstva: Ovocný kompót si vylejeme do misky a rozmixujeme ho ponorným mixérom. Odmeriame si, koľko decilitrov má táto zmes a dáme variť. Treba ochutnať, ak je potrebné, tak pridáme cukor. Zlatý klas si rozmiešame s vodou (treba použiť doplnok do 0,5 litra.. t.j. ak som mala 3 dl kompótu, doplním 2 dl vody, v ktorej rozmiešam zlatý klas) a keď sa komót začne variť, vlejeme doň zlatý klas s vodou (presne ako pri postupe pudingu). Po uvarení vlejeme na smotanovú vrstvu. (Ja som na smotanu dala jednu piškótu a až potom som vyliala jahodovú zmes, ale nieje to nevyhnutné). Po tomto kroku treba dať dezert poriadne vychladnúť do chladničky minimálne na 1 hodinku. 

5. vrstva: Vyšľaháme si klasicky smotanu na šľahanie so stužovačom a vanilkovým cukrom. Ja najskôr začnem šľahať smotanu a až po pár sekundách pridám stužovač s cukrom. Zabránim tak hrudkám v šľahačke. A takto nakoniec si môžeme tento dezert ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

Môžeme podávať. 

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

​​

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.