reklama

Hera verzus maslo

Slass , 12. 10. 2012 - 15:57

reklama

Ahojte, dnes sa chystám na svoju druhú tortu.V obchode nemali marcipán,a tak som kúpila K2,dúfam ze to dopadne dobre. Chcela som sa spytat ci pod potahovku maslo s cukrom,a ci mozem maslom nahradit Herou,ved to je v podstate to iste..hm? dakujem Tlieskam a ak mate nejake dobre rady coho sa vyvarovat pri K2,prosim napiste.Dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

pod potah mozes dat heru s cukrom Úsmev ja pod potah davam "nutelu", preslaham a dobre sa s nou natiera... do plnky urcite maslo...

zoliman, Pi, 12. 10. 2012 - 16:17

Slass,rob ako uznáš za vhodné,ale v žiadnom prípade by som neztotožnoval maslo s herou.....je to absolutný rozdiel ,ja osobne používam len maslo,predsa má lepšiu chut ako hera,maslo je maslo a hera je margarín...
nech sa darí..
ked si už dáš námahu s tortou,nech je super aj po chutovej stránke... Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno

Nemyslim si ze Hera a maslo je to iste.Je v tom velky rozdiel.Ja by som maslo s Herou nezamienala. Slnko

kamilaf, Pi, 12. 10. 2012 - 16:27

S K2 sa robí dobre, teraz už je chladnejšie tak je aj na torte pevná Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok ! Ja som posledné dve poťahovala K2 a som spokojná s ňou. Ja robím iba s maslom, a nedá sa vôbec porovnať s Herou. Maslo cítiš pri prvom zahryznutí do torty, Hera je chuťovo iná.

bobrík, Pi, 12. 10. 2012 - 16:35

ochutnaj maslo ..... a ochutnaj heru Vyplazený jazyk ... a budeš si naistom Chichocem sa

No ja dávam pod poťah polovičku masla a pol hery, same maslo s cukrom není vôbec chutne,pridávam aj rumovu aromu, ale každy ma svoj recept, podla mna kludne možeš aj samu heru Úsmev

queen, Pi, 12. 10. 2012 - 19:07

ja pod potah, aby to nebolo same maslo s cukrom nadrobim zbytky z korpusu a malu lyzicku nutelyÚsmev

jarka22, Pi, 12. 10. 2012 - 19:25

neviem komu tu tortu robis,ale to je jedno...ak chces ziskat zakaznikov,pouzivaj maslo....ja ho davam aj pod potah... Úsmev Slnko

Janka22, Pi, 12. 10. 2012 - 20:17

ja herove a ine margarinove kremy a torty, zakusky nemozem ani citit, v kazdom jednom to hned citit ze je to margarinove, ja pouzivam iba maslo, pod potah pridavam aj korpus do masla s cukrom, pripadne kakao ku coko korpusu. prepac ale maslo a hera nie je to iste, keby to bolo preco by ta cena bola taka odlisna? podla zlozenia to rozpoznas tiez a podla chuti tiez.

zou, Pi, 12. 10. 2012 - 20:19

ja tiez pouzivam len maslo a preto su tie torticky s maslom take ine ako v cukrarnach.....nech sa dari Vyplazený jazyk

arianna, Pi, 12. 10. 2012 - 20:32

Pohoda Pohoda maslo je zivocisneho povodu,cize prirodzene ludskemu organizmu, hera je u..mely synteticky tuk ziskany chemickym procesom... tak myslim,ze stoji za zvazenie,cim dopovat svoju rodinu... a pri vedeckych pokusoch s hlodavcami bolo zaujimave to,ze nikdy nehlodali margariny,ale maslo...tak,tak

Presne tak Hera je margarín (umely produkt z ropy)nikdy by so to nedala do úst, ani mojim zákazníkom!!!

sona7, So, 13. 10. 2012 - 07:57

..sto ludi sto chuti, ja upeciem rocne 250 az 300 toriet, z toho som piekla dva krat s maslom, to si sami vyziadali,su rodiny a vela, co im peciem roky, su spokojni,

Aj cera je napr. Umely stuzeny tuk a teraz som s nim potahovala napr. Vela zien pouziva aj tuk zo Zeelandie co pripomina maslo a tiez je to umelina, ...je to na kazdom aky ma zvyk co si zakaznik vyslovene nezela alebo zela, kazdopadne Hera a maslo to je nebe a dudy ta tolko k tomu Pohoda

Aj mne Hera vadi, vzdy ju citim a decka mi plnku z Hery vypluvaju... Mrkám

Vyplula by som ju aj ja.Ale sto ludi,sto chuti.Niekto ma jemnejsie chutove pohariky a niekto lepsi zrak,alebo sluch. Váľam sa od smiechu po podlahe Slnko

nesa, Ne, 14. 10. 2012 - 22:31

Ja používam Heru, ale rozmýšľala som už aj nad maslom.. Ale takú vyrobenú z ropy som ešte nejedla..možno vyskúšam Torta

Sonia76, Po, 15. 10. 2012 - 13:21

Trosku z chemie:
Margarín je alternatíva kravského masla vyrobená prednostne z rastlinných zložiek. Rastlinné tuky a oleje majú oproti maslu a iným živočíšnym tukom väčší obsah nenasýtených mastných kyselín, čo je z hľadiska biologického účinku na zdravie človeka kvázi výhodnejšie.ALE!!!!!Rastlinné oleje maju pri izbovej teplote tekuté skupenstvo a preto sa technologicky upravujú tak, aby ich konzistencia bola tuhšia a dali sa natierať.
V minulosti bol proces úpravy založený na hydrogenácií (stužovaní), pri ktorom zanikali dvojité (esenciálne) väzby v rámci molekuly mastnej kyseliny a mastná kyselina strácala svoje pôvodné vlastnosti a účinky
vznikali tzv. trans izoméry mastných kyselín, ktoré majú výrazne negatívne účinky na ľudské zdravie
V súčasnosti sa práve vzhľadom na snahu o elimináciu týchto negatívnych účinkov hydrogenácie používa nová metóda – tzv. interesterifikácia. Pri tomto procese dochádza k presunu jednotlivých mastných kyselín v rámci molekuly triglyceridu, ale bez zmeny zloženia a geometrie molekuly. Pri interesterifikácií sa výrazne znižuje podiel trans-mastných kyselín v konečnom produkte.

...Takze rozdiel medzi maslom a herou je myslim jasny, ja použivam zasadne maslo.

queen, Ut, 16. 10. 2012 - 13:50

akurat ten, kto sa nevyzna trosku lepsie v chemii z toho clanku vela nemaÚsmev)) ale neva............suhlasim, ze maslo ano, margariny velmi nie......

a dovolim si upresnit, ze margariny nie su z ropy, ale z chemicky upravenych rastlinnych olejov.........

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama