reklama

Fúkané rožky


reklama

AHojte, prosím vás POMOOOOOC. Robila som fúkane orechové rožky, v rúre mi pekne narástli no pred koncom mi klesli. KDE ROBíM CHYBU?


reklama


reklama

ja robím kokosové a používam len korunny cukor(hnedy obal),mozno to je aj v tom,necham odležať zabalene v igelite aj pocas natláčania.nic si z toho nerob aj mne sa obcas nepodaria,hlavne ked ich chcem mať ukážkové. Tlieskam

na kolko stupnov si to piekla mne sa tiež nikdy nedarili keď som ich piekla pri vysokej teplote ale som vyčitala že sa maju piecť pri teplote 90stupnov a od vtedy ich veľmi rada pečiem lebo sa mi vždy vydaria oni sa totiž to musia iba sušiť a ozaj nepouživam Prdopeč ale sodu BB je lepšia možno skusenejšie poradia lepšie ale ja mam toto vyskušane

katrina, Po, 13. 12. 2010 - 22:11

presne ako pise elenka,je to teplotou,treba susit,my na 100stupnov KvietokKvietokKvietok

ahojte bambuľky:) ja som tiež vyskúšala veľmi veľa receptov na tieto rožteky a veľa krát menila teplotu rúry až som naďabila na tento recept a je prefektný už teraz mám z troch dávok napečené Veľký úsmev
1 palmarín
500g práš.cukru
200g mleté orechy
200g hladká múka
1/3 káv.lyžičky sody bikarbony
Formičky nemastiť!!!!
Piecť na 170°C
tak nech sa vydaria ÁnoÁnoÁno

sona7, Ut, 14. 12. 2010 - 04:33

..presne recept ako janislavqa,ale pri teplote 90-100stupnv teploty,
nepochopim pri 170 urcite by sa mi rozliali a tasko by som ich dostala z formiciek

ahoj Soni:) no ja ich pečiem pri tejto teplote a keď ich po vytiahnutí nechám chvíločku vychladiť tak idú z formičiek perfektne ÁnoÁnoÁno ale pravda je že každá rúra je iná MlčímMlčím ja mám doma tri a pečiem ich len na jednej lebo v tých dvoch sa to nedá Smútok sa rozlievajú Smútok

ja mám dve rady od tety. Strčiť do horúcej rúry a po vložení stiahnuť ako píšu dievčatá a dôležité je mať čerstvú sódu.

a ak sa môžm spýtať milé žienky aká je doba pečenia týchto rožtekov?lebo moja starká ich robievala keď som bola malá a veľmi mi chutili.Od vtedy som ich nejedla,ale teraz by som sa aj ja podujala ich spraviť na Vianoce.

stankad, Pi, 17. 12. 2010 - 12:41

Ahojky, ja kokosové pečiem pri 150 ○C asi 20-25 min., a orechové pri 130 ○C 30-35 min. Slnko

Ahojte, pečenie ma baví od detstva, no človek postupom času zisťuje, že mu chýbajú skúsenosti v určitých oblastiach....Fúkané rožky robievala ich mamina, jkeď som bola malá. Ja som sa na ne podujala práve včera. Robila som ich poprvýkrát - kokosové - podľa receptu kolegyne z práce. A musím súhlasiť z názorom, že keď ich chce mať ukážkové, zvlášť, na Vianoce, tak sa nevydaria. Prvé boli otrasné...malé, málo nafúknuté..asi aj preto, že som davávala do formičiek pomenej cesta, lebo vraj keď ho tam bude veľa, tak sa rozlejú a nebudú pekné. Postupne sa však vylepšovali. Aj s teplotou rúry som experimentovala Úsmev.Najprv som ich piekla na 160-180°C, ale nadvihli sa málo, dokonca by som povedala, že trochu klesli. Tak som teplotu znížila a rožky som vkladala vždy do horúcej rúry na 140-150°C a počas pečenia som teplotu po 2 min. znížila na cca. 100°C. Aj tak však neboli také, aké som si ich predstavovala, alebo aké som videla na fotkách. Chyba bola možnože aj vo výbere múky. Kolegyňa mala v recepte uvedenú hrubú múku, vraj aby sa ľahko nadvihli, aj kokos by mal byť ten nejjemnejší. Lenže ja som použila polohrubú múku, hoci som bola skalopevne presvedčená, aj po zhliadnutí niektorých receptov na internete či v kuchárskych knižkách, že na fúkané rožky patrí hladká múka Hambím sa. No nič, človek sa učí na vlastných chybách. I keď rožky sú celkom chutné. Ešte ich dnes ponamáčam v čokoláde a Vianoce môžu pomaly prísť. Slnko

najlepšie sa pečú v silikonových formách,je to bomba,všetko na jednej ploche a bez vytierania,po upečení jednoducho vyklopíš celý plech naraz,dostať kúpiť aj na rožteky aj na oriešky,veľmi dobrá a trvalá investícia,teraz už dostať kúpiť aj silik.plechy rovné,je to výborná vec Objímam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama