reklama

fľaky na čokoládových trubičkách


reklama

skúšala som robiť čoko trubičky a neviem prečo vždy po asi cca dvoch dňoch sa nich zjavia také divné škrny alebo fľaky...najskôr som robila z čokolády s cerou, tak som myslela, že to je z cery, tak som urobila z čistej čokolády (tá z Lidlu), lenže spravilo sa to zase...ešte som skúsila urobiť aj z polevy, ale to isté...tak som myslela, že postup mám zlý, lebo ja som ich dávala do mrazničky a po cca 15 min som ich vyťahovala, tak som ich do mrazničky nedala, len do chladničky a skúsila som aj pri izbovej teplote ich nechať stuhnúť....a nič, tie isté fľaky Plačem Plačem prikladám aj obrázok, ako to vyzerá, lebo fakt neviem, čo s tým....a ešte som aj skúšala, či tpo nie je zlým uskladnením, pretože tie fľaky tam neboli hneď, tak som skúsila mať trubičky aj v špajzi, aj v chladničke aj na kuchynskej linke a nech boli kdekoľvek, vždy tie fľaky tam skôr či neskôr vyskočili....

heeeelp!!!!!! už neviem, čo mám skúsiť a vôbec netuším, čo robím zle.....

Pozrite si aj


reklama


reklama

bejus, Št, 07. 04. 2011 - 15:40

Ahoj Zeronka. Z tej fotky som moc nevičítala. To myslíš to čo vyzerá ako pleseň? (myslím len doslovne Úsmev ) Môže to byť kakaové maslo vystúpené napovrchu. Nevarila si moc tú čokoládu? Topila si ju nad vodným kúpelom?

zeronka, Št, 07. 04. 2011 - 15:48

bejus, vystihla si to, vyzerá to ako pleseň!!!!!

ja som čokoládu varila v mikrovlnke najskôr 30 sekúnd, potom som premiešala a potom ešte cca 15 sekúnd....a samozrejme, že som ju ohrievala viac ráz, lebo som to nerobila na jedenkrát....môže byť aj to problém???? a čo s takouto čokoládou???? asi vyhodiť, že???? už z nej dobrá nebude asi nikdy....

ako dlho varíte čokoládu vy???? ja som myslela, že sa musí dobre rozpustiť, ale vidím, že asi opatrne s tým teplom....

misiak, Št, 07. 04. 2011 - 16:25

cokoladu pouzi kolkokrat chces.kym ju neprehrejes da sa pouzit. najprv zohrej na cca 45stupnov. kazdych 30sek premiesat aby nezaala niekde vriet. potom ked ju mas rozpustenu na tych 45, treba ju ztemperovat, cize pridas este trosku dalsej cokolady, asi tak tretinu celkoveho objemu a vmiesas, tym vlastne tu roztopis a tamtu schladis. malo by to byt na 30 stupnov. tiez zalezi od cokolady. potom by mala byt dobra na pouzitie. mozno treba este trosku zas prihriat, ale skus na spachtlu, ci stierku ci skoro zaschne. a ked ano, tak to skus s trubickami.
ja osobne som ich este nerobila, ale to je vseobecny postup na pralinky, kosicky a aj trubicky.....

Janka22, Št, 07. 04. 2011 - 17:57

fuha, tak toto som este nevidela a to som uz vyrobila mozno aj par tisic tych trubiciek. vzdy som robila z Carly, ohrievala v mikrovlnke tiez tak po 20s potom premiesat. ja si vzdy nove balenie ohrejem samotne, nerobim vela naraz, ohrejem balenie otvorene, vysypane do misky, a spotrebujem. potom dalsie a tak dalej, uz ked mi vychladne ju znovu neohrievam, resp ja ju vzy zminiem.

Presne ako hovori misiak.Hovori sa tomu ze cokolada" kvitne".Bola nespravne vytemperovana.

elian, Št, 07. 04. 2011 - 20:41

čokoládu stemperovať na biela 28 st.,mliečna 30 st., horká 31-32 st., Torta Torta Torta Torta

zeronka, Št, 07. 04. 2011 - 21:00

...uffff...takže si asi budem musieť kúpiť teplomer na čokoládu....či????? ako to robíte vy, že viete, koľko má stupňov?????

Janka22, Št, 07. 04. 2011 - 21:32

ja mam par tisic trubiciek za sebou a teplotu som nemerala, vyrabala som ich z polevy. samozrejme z kvalitnej coko by to bolo asi lepsie ale to az budem mat viac casu Chichocem sa

elian, Št, 07. 04. 2011 - 21:34

no teplomer je veľmi dobrá vec, doporučujem túto investiciu, ale dá sa aj bez, čokoládu skus na pery, musí byť o poznanie chladnejsia ako pery, ale to je len odhad, ahoj Kvietok Kvietok Kvietok

Ešte doobeda som rozmýšľala je toto možne? Je. Aj ja som robila včera.
Z Figaro čoko na varenie. Všetko super, potom zmäkli.
Tak som vytiahla čoko na varenie z Lidla a dnes keď som videla v miske zvyšok čo zostal, presne ako Tvoja fotka. Cigarety to ešte nespravili. Myslím, že v čoko z Lidla je taký veľký podiel kakaa, že ju treba temperovať. Aspoň teda píšu, že je vysoký.
Som si myslela, že polevou si to zjednoduším.
Asi zajtra navštívim najbližší supermarket a nakúpim Carlu. Treba mi toho viac ako 2 metre. Váľam sa od smiechu po podlahe
Veď nejde o hocijakú tortu.... Ale to sa dozviete v pravý čas.

Janka22, Pi, 08. 04. 2011 - 12:08

no fuha tak to sa riadne toho nasulas, nepotrebujes pomoct? Úsmev

misiak, Pi, 08. 04. 2011 - 20:04

ja som dnes skusala velkonocne vajicka, cokoladu som kombinovala Callebaut a trosku nasej, Figaro i Lindt kvoli farbe a aj s temperovanim mi nevysla pekna.

ozaj a nasla som lacny teplomer na cokoladu. teda lacnejsi ako tie originaly ktore maju v roznych cukrarenskych obchodoch.
zasielkovy obchod Orion. alebo si zadajte zasielkovyobchod.sk a tam maju varesku s teplomerom. stoji myslim 7,90. dnes som ho skusala. ta nasada na stieranie sa da dat dole a mate teplomer.
len im to trosku trva kym to poslu. tak 2-3 tyzdne som cakala, ale objednavala som viac roznych veci.

bejus, So, 09. 04. 2011 - 21:58

No ja robím s čokoládou z Lidla, netemperujem a ani netopím v mikrovlnke. Ja si ju topín nad parným kúpelom a miešam,- skúšam na zápästí aby nebola príliš horúca. A nikdy mi nespravila tie fľaky. Obsahuje veľký podiel z kakaových bôbov, takže kvalita je vysoká Mrkám ešte nikdy ma nesklamala a to ju používam už 5-6 rokov .

ahoj.som neskusena a rada by som vediet o tomto krasno konicku.ako robite tie trubicky.dakujem za odpoved.chcela by som sa to naucit.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama