Dvojposchodová-vrchná torta zmačkla spodnú :-(
Pozrite si aj
Keď vyslužíš slamkami, tak musíš medzi torty vložiť nejakú podložku. Ja používam na to karton a obalím ho v alobale alebo celofláne. Samotné slamky ti neudržia nič, lebo sa zaboria do tej vrchnej torty..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
medzi torty treba dat aj podlozku z kartonu obaleneho potr. foliou, potom to robit urcite nebude mam to vyskusane nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem leocka1912, vidíš a ja som si myslela,že slamky sú na to,aby neutekali korpusy do boku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj na to,ak robíš napr. 4 poschodovú,tak sa dáva jedna veľká výstuž cez všetky poschodia,ale medzi jednotlivé poschodia musíš dať aj podložku,práve preto,aby sa ti vrchné nepreborili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Ivetinka ,verím Ti,takže ďalšia torta musí byť dokonalá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak ako píšu baby a určite sa ti to podrí na
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem moc dievčatá,ste zlaté,budem skúšať a dúfam,že sa stále budem aj zlepšovať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
asi si ju nemala dobré vychladenú,ja som doteraz nevystužovala žiadnú dvojposchodovú a všetko držalo. No záleží, aká ťažká bola vrchná torta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak je spodná časť naplnená maslovým krémom, napr. čokoládovým, netreba vystužovať. Možno si mala v spodnej nejaký ľahký šľahačkový krém a preto to sadlo..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alena R-robila som tortu doobeda a poťahovala večer.Myslíš,že bola v chladničke krátko?Mne sa zdala dosť stuhnutá,ale možno máš pravdu,nabudúce vyskúšam dlhšie chladiť+slamky+podložka medzi torty a musí to vyjsť
Adriana.d.-spodnú tortu som mala,korpus poliaty sirupom+džem nato korpus potretým maslovopudingovou plnkou+banány,potom korpus potretý maslovosalkovým krémom + višne a na to samozrejme korpus a celá torta potretá maslovým krémom a potiahnutá mmf hmotou.Spravila som niekde chybu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam krém nad parou, ale aj pudingový by mal stuhnúť. Možno toho ovocia bolo veľa alebo bolo veľa sirupu a zmäkol korpus... Ja robím len pre rodinu a priateľov a nezvyknem kombinovať toľko chutí. Väčšinou dávam čoko, orech, karamel, polievam s kávou ,rumom, amarettom. Ovocie kombinujem s vanilkovým krémom alebo s tvarohom a mascarpone...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež 2 aposchodové nevystužujem slamkami ani ničim, iba ak dám zatuhnuť do chladničky prv na pol hodinku, aby stuhol krém a potom položim na totu plech a na to 2 litre mlieka, alebo 2 kg cukru, nechám buď cez noc alebo na 3 hodinky. všetko bude dobré a pôjde ti to od ruky, držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,som začiatočník a teraz som robila dvojposchodovú tortu a darilo sa mi,korpusy krásne nadýchané,plnky hladké a chutné,torty som naplnila potrela krémom,boli krásne rovné a hladké a dala schladiť.Večer som ich potiahla,to mi ešte nejde tak dokonalo,ale hlavný problém bol,že keď som ich dala na seba,tak vrchná postupne začala tlačiť zadnú časť torty,čiže z bočného pohľadu na tortu to šlo všetko šikmo dozadu a tým pádom sa mi poťahovka na spodnej torte úplne zvlnila,no hrôza.Čo to spôsobilo?Čiastočne som to zakryla stuhou,ibaže celá torta bola naklonená dozadu.Spodnú tortu som vystužila štyrmi slamkami,ale medzi torty som už nič nedala.Ďakujem za každú radu