
reklama
Malé škoricové záviny z lístkového cesta.
Ingrediencie
15 | gramov | mleté orechy |
1 | kus | lístkové cesto |
2 | čajové lyžičky | škoricový cukor |
1 | čajová lyžička | škorica mletá |
1 | balík | vanilkový cukor |
50 | millilitrov | olej |
Postup
Lístkové cesto si najskôr rozprestrieme na plechu a potrieme slnečnicovým olejom. Posypeme mletými orechmi, škoricovým cukrom, vaniliovým cukrom, mletou škoricou po celej ploche cesta. Cesto zvinieme po dĺžke do rolády, a nakrájame asi na 3-4 centimetrové kúsky. Potreme ich zo všetkých strán slnečnicovým olejom a dáme piecť pri 180*C na približne 25-30 minút
Doplňujúce poznámky
Z jedného cesta sa dá urobiť asi 8 koláčikov.
Doplňujúce obrázky

Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.