
Drobné pečivo poskytuje bohatý priestor na popustenie uzdy fantázii. Vyskúšali sme s deťmi recept na smotanové pečivo, pohrali sa s cestom. Keksíky putovali do školy na vianočné posedenie.
Cesto: | ||
310 | gramov | hladká múka |
80 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
štipka | soľ | |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
180 | millilitrov | šľahačková smotana |
150 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Náplň: | ||
Nutella | ||
lekvár |
Smotanu zohrejeme a necháme v nej roztopiť maslo. Múku zmiešame s cukrom, práškom do pečiva, štipkou soli a k zmesi primiešame smotanu s maslo. Hmotu som vymiešala hnetacou metličkou na robote pri nižších otáčkach. Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame kakao. Cesto uložíme aspoň na pol hodiny do chladničky.
Cesto vyvaľkáme na tenko. Z tmavého vykrajujeme kolieska, zo svetlého hviezdičky. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 8 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Svetlé pečivo vyberáme z rúry, keď na okrajoch zľahka chytá hnedasté sfarbenie.
Po vychladnutí spájame kolieska s hviezdičkami buď krémom, alebo nutelou.






- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123 | Kokosové laskonky s kávovým krémom
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete.
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.