doboska zo stretka v PD
Pozrite si aj
dakujeme ...ja som odskušala a je vybornááá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jéééj, super, dakujeme a bola naozaj velmi výýýýýbornááááá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tento recept mam davno a možem potvrdit,že je fantasticke...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto že je doboška????????
To ako keby ste zamieňali vysokú školu s učňovkou.
Dobrá môže byť ale určite to nie je DOBOŠKA.
Valkané cesto??? a k tomu puding.....????
Tak určite nie je pripravovana
"DOBOŠKA.
To si tie rezy - tortu nemôžete pomenovať ináč!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak na toto mi neda zareagovat..ako toto mozes napisat!!!!ano bol to dobosovy rez a bol vyborny..sama som ho ochutnala..a podla teba v obchode predavaju aku dobosku????ved ta sa neda jest!!!a tiez ho volaju doboska..ja dobre viem na co ty myslis na aku dobosku..ale!!!!clovek si ma vazit ..vsetko a je mi luto ako si zareagovala..ja byt tebov tak .to zmazem alebo sa omluvim..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
poznám recept na tuto "DOBOSKU" a je naozaj vynikajuca
A nechapem ako sa niekto moze tak rozhorcit len kvoli nazvu!!! skoda!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nechapem ani ja ale 100ludi 100chuty a nazve ani nezalezy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Doboška prežíva vyše sto rokov svojej krásnej existencie taká ako bola vymyslená.
A nie preto ako si ho prispôsobovali-jú lacnými, mnohokrát nič nepripomenujúcimi obmenami oproti pôvodnému receptu.
A keď tak na názve nezáleží čo sa silou mocou držíte názvu, ktorý nevyjadruje DOBOŠKU?????
Prečo potom ju nenazvete....... plnené......rezy?????
A jedli ste už vôbec DOBOŠKU, takú ako je v originále pripravovaná???
Asi nie, lebo potom takéto akože napodobneniny by ste nepomenovali neprislúchajúcim názvom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toto nechpem..ty nedas pokoj..aj keby to bola pravda co pises..tak by som bola ticho..tak ako si sa zachovala tak sa zachova male decko..hanbi sa..a nepis tu uz..kraviny..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irma a kde si mam dat tu pravu dobosku aby som porovnala recept, ked napr. niekto take nepecie. v cukrarni z hnusnych surovin, to podla mna ma od pravej tiez daleko. takze mozes rovno napisat do vsetkych cukrarni ako porusuju zakon ale doboska asi nie je patentovana aj tak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lubka dakujem krasne citas mi myslienky, uz som ti veru chcela pisat nech mi posles recept. dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hambiť by sa mal ten čo rozširuje napodobneniny a pritom ju vydáva za originál!!!!!!
Najhoršie je, že sa takéto napodobneniny rozširujú a vydávajú za originál.
Tak sa potom stáva, že malé, zadubené decká s kravinami, sa prezentujú osoby čo nevedia pomenovať svoj "výtvor" ináč ako názvom úplne inej torty či rezu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mas dost rokov..a rozum nikde..a dost..toto neni stranka o diskusii..co je a co neni ..original.tuto debatu s takou osobou ja koncim....este mam svoju hrdost..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toto je už moc
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
milá Irma,asi ti stúpla sláva do hlavy,ináč to nevidím....preco hned tak zhurta...ci je to doboška,alebo dobosovy rez na tom nezalezi predsa,ved vieme o co ide.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď niečo nepoznáte a pritom to zaručene rozširujete je
Problém je v tom, že si tenšie-hrubšie pláty plníte svojimi ......plnkami..... bez karamelového povrchu a potom ich vydávate za Dobošovu tortu či rez.
Je to zavádzanie.
Je taký veľký problém nazvať to ..........torta, či rez?
A to, že kto kde rozum má......či nebodaj komu čo stúpa a kde
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam tiez tento recept uz davno odskusane je vyborneeeeeeeeeeeee ale pod nazvom FALOSNA DOBOSKA
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ale Irma, vies kolko druhov je nazvanych menom doboska?ja mam napriklad medove platy a ked niekto ich chce tak povie tu dobru dobosku, a ty co ju chcu neskumaju tu pravu aj parizske rohlicky si objednala jedna a ja som prezerala rozky a nevedela som ktore si mam vybrat,dobre som vybrala linecke rozky som upiekla a navrch plnku nadstavovanu a trpla som ci chcela taketo,no teraz jej idem piect k vianociam a chce 30 kusov a neviem ci su prave parizske,ale hlavne chutili...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá ja som vyskúšala recept od Irmy a fakt je výborny. To je práva doboška!Skúšala som aj iné varianty, lenže recept od Irmy bodoval.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja som skušala všeliake piškotové a čo ja viem ake ale tato mi chutí najviac akurat si tam davam iný krem ale to cesto je super a karamel nemam rada takže na vrch to nedavam len čokoladu 100 ludi 100 chutí aj na obyčajný piškot maš milion pat receptov a každy si vyberie svojmu brušku najblišší
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto cele je trapne Irma.... vies ako ty pises ze ci je take takze nazvat tie nase torty ci zakusky inak tak isto sa my pytame ci je take tazke dat pokoj tym ktory maju ine recepty..... ty si recept na pravu dobosku nevymyslela tak nechpem preco sa do toho straras kazdy s nas si sem napise co chce a ak to bude nevhodne tak nech sa paci nech to KAmilka vymaze ale toto je fakt len nasa vec ako co pomenujeme!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
musím sa pridaj aj ja, všetky sa tu delíme s receptami, radami a toto nieje súťaž ktorá je lepšia. Keď sa dievčatám doboška páčila, to znamená že bola fakt dobrá a ako ju pomenovali je ich vec. Ja mám milion receptov na marlenky, dobošky a všeličo iné. Veľa krát sa stáva že máme rovnaké recepty ale iný názov pre zákusok či tortu je to proste tak a každý si ten svoj recept prisposobíme podľa seba.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcata vcera bola nedela-mozno si Irma dala stamperlicek
ale vazne-taku agresivitu som tu este necitala a dufam,ze uz ani nebudem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak to dufam aj ja pretoze je to fakt hrozne spravanie.... ako by tu dobosku sama vymyslela na svoj vek by saa mala vediet spravat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Doboska zo stretka v PD dievcence prepacte za oneskorenie ale mala som pokazeny PC.750g muka hadka,polohruba miesam pol na pol,300g pras cukor,3 vajcia, 50g masla,1,1/2 prasok do peciva,0,5dcl mlika .suroviny vsekty zmiesame dokopy a vyppracujeme hladke cesto aby sa nelepilo na ruky.cesto potom rozdelyme na 5casty a pecieme na vymastenom plechu nie do tmava.PLNKA 0,8dcl mlieka,2,1/2zlaty klas,2vanielky vsetko spolu uvarime a do tepleho pridame 200g krys.cukor a na koniec pridame 2zltky,100g kakao a 400g maslo VSEKO SPOLU VYMIESAME A ROZDELYME NA4 CASTY,NAPLNIME PLATY A ZATAZIME JA DVAM KARTON MALINOVIEK 24hod.