reklama

doboska zo stretka v PD


reklama

Doboska zo stretka v PD dievcence prepacte za oneskorenie ale mala som pokazeny PC.750g muka hadka,polohruba miesam pol na pol,300g pras cukor,3 vajcia, 50g masla,1,1/2 prasok do peciva,0,5dcl mlika .suroviny vsekty zmiesame dokopy a vyppracujeme hladke cesto aby sa nelepilo na ruky.cesto potom rozdelyme na 5casty a pecieme na vymastenom plechu nie do tmava.PLNKA 0,8dcl mlieka,2,1/2zlaty klas,2vanielky vsetko spolu uvarime a do tepleho pridame 200g krys.cukor a na koniec pridame 2zltky,100g kakao a 400g maslo VSEKO SPOLU VYMIESAME A ROZDELYME NA4 CASTY,NAPLNIME PLATY A ZATAZIME JA DVAM KARTON MALINOVIEK 24hod.

Pozrite si aj


reklama


reklama

ivik, Ne, 28. 11. 2010 - 19:10

dakujeme ...ja som odskušala a je vybornááá Áno Áno Áno Áno Kvietok

norika1, Ne, 28. 11. 2010 - 19:12

jéééj, super, dakujeme a bola naozaj velmi výýýýýbornááááá Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Maja54, Ne, 28. 11. 2010 - 19:40

Tento recept mam davno a možem potvrdit,že je fantasticke... Áno

Irma, Ne, 28. 11. 2010 - 19:50

Toto že je doboška????????
To ako keby ste zamieňali vysokú školu s učňovkou.
Dobrá môže byť ale určite to nie je DOBOŠKA.
Valkané cesto??? a k tomu puding.....????
Tak určite nie je pripravovana Plačem Plačem Plačem "DOBOŠKA.
To si tie rezy - tortu nemôžete pomenovať ináč!!!

dadka1, Ne, 28. 11. 2010 - 21:39

tak na toto mi neda zareagovat..ako toto mozes napisat!!!!ano bol to dobosovy rez a bol vyborny..sama som ho ochutnala..a podla teba v obchode predavaju aku dobosku????ved ta sa neda jest!!!a tiez ho volaju doboska..ja dobre viem na co ty myslis na aku dobosku..ale!!!!clovek si ma vazit ..vsetko a je mi luto ako si zareagovala..ja byt tebov tak .to zmazem alebo sa omluvim.. Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

ajka7, Ne, 28. 11. 2010 - 21:01

poznám recept na tuto "DOBOSKU" a je naozaj vynikajuca Zlomené srdce Áno

A nechapem ako sa niekto moze tak rozhorcit len kvoli nazvu!!! skoda! Prekvapenie

Irma, Ne, 28. 11. 2010 - 21:37

Doboška prežíva vyše sto rokov svojej krásnej existencie taká ako bola vymyslená.
A nie preto ako si ho prispôsobovali-jú lacnými, mnohokrát nič nepripomenujúcimi obmenami oproti pôvodnému receptu.
A keď tak na názve nezáleží čo sa silou mocou držíte názvu, ktorý nevyjadruje DOBOŠKU?????
Prečo potom ju nenazvete....... plnené......rezy?????
A jedli ste už vôbec DOBOŠKU, takú ako je v originále pripravovaná???
Asi nie, lebo potom takéto akože napodobneniny by ste nepomenovali neprislúchajúcim názvom.

dadka1, Ne, 28. 11. 2010 - 21:46

tak toto nechpem..ty nedas pokoj..aj keby to bola pravda co pises..tak by som bola ticho..tak ako si sa zachovala tak sa zachova male decko..hanbi sa..a nepis tu uz..kraviny..

Janka22, Ne, 28. 11. 2010 - 21:54

Irma a kde si mam dat tu pravu dobosku aby som porovnala recept, ked napr. niekto take nepecie. v cukrarni z hnusnych surovin, to podla mna ma od pravej tiez daleko. takze mozes rovno napisat do vsetkych cukrarni ako porusuju zakon ale doboska asi nie je patentovana aj tak

Janka22, Ne, 28. 11. 2010 - 21:53

lubka dakujem krasne citas mi myslienky, uz som ti veru chcela pisat nech mi posles recept. dakujem Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Irma, Ne, 28. 11. 2010 - 22:16

Hambiť by sa mal ten čo rozširuje napodobneniny a pritom ju vydáva za originál!!!!!!
Najhoršie je, že sa takéto napodobneniny rozširujú a vydávajú za originál.
Tak sa potom stáva, že malé, zadubené decká s kravinami, sa prezentujú osoby čo nevedia pomenovať svoj "výtvor" ináč ako názvom úplne inej torty či rezu.

dadka1, Ne, 28. 11. 2010 - 22:37

mas dost rokov..a rozum nikde..a dost..toto neni stranka o diskusii..co je a co neni ..original.tuto debatu s takou osobou ja koncim....este mam svoju hrdost..

jarka22, Ne, 28. 11. 2010 - 22:34

milá Irma,asi ti stúpla sláva do hlavy,ináč to nevidím....preco hned tak zhurta...ci je to doboška,alebo dobosovy rez na tom nezalezi predsa,ved vieme o co ide.

Irma, Ne, 28. 11. 2010 - 22:52

Keď niečo nepoznáte a pritom to zaručene rozširujete je Plačem Plačem Plačem Plačem
Problém je v tom, že si tenšie-hrubšie pláty plníte svojimi ......plnkami..... bez karamelového povrchu a potom ich vydávate za Dobošovu tortu či rez.
Je to zavádzanie.
Je taký veľký problém nazvať to ..........torta, či rez?
A to, že kto kde rozum má......či nebodaj komu čo stúpa a kde Smútok Smútok Smútok Smútok Smútok

norika, Ne, 28. 11. 2010 - 22:53

Chichocem sa ja mam tiez tento recept uz davno odskusane je vyborneeeeeeeeeeeee ale pod nazvom FALOSNA DOBOSKA Áno Áno Áno Áno Áno

sona7, Po, 29. 11. 2010 - 06:49

...ale Irma, vies kolko druhov je nazvanych menom doboska?ja mam napriklad medove platy a ked niekto ich chce tak povie tu dobru dobosku, a ty co ju chcu neskumaju tu pravu aj parizske rohlicky si objednala jedna a ja som prezerala rozky a nevedela som ktore si mam vybrat,dobre som vybrala linecke rozky som upiekla a navrch plnku nadstavovanu a trpla som ci chcela taketo,no teraz jej idem piect k vianociam a chce 30 kusov a neviem ci su prave parizske,ale hlavne chutili...

mary59, Po, 29. 11. 2010 - 08:42

Dievčatá ja som vyskúšala recept od Irmy a fakt je výborny. To je práva doboška!Skúšala som aj iné varianty, lenže recept od Irmy bodoval.

Aj ja som skušala všeliake piškotové a čo ja viem ake ale tato mi chutí najviac akurat si tam davam iný krem ale to cesto je super a karamel nemam rada takže na vrch to nedavam len čokoladu 100 ludi 100 chutí aj na obyčajný piškot maš milion pat receptov a každy si vyberie svojmu brušku najblišší Objímam

Adka_lc, Po, 29. 11. 2010 - 11:22

toto cele je trapne Irma.... vies ako ty pises ze ci je take takze nazvat tie nase torty ci zakusky inak tak isto sa my pytame ci je take tazke dat pokoj tym ktory maju ine recepty..... ty si recept na pravu dobosku nevymyslela tak nechpem preco sa do toho straras kazdy s nas si sem napise co chce a ak to bude nevhodne tak nech sa paci nech to KAmilka vymaze ale toto je fakt len nasa vec ako co pomenujeme!

musím sa pridaj aj ja, všetky sa tu delíme s receptami, radami a toto nieje súťaž ktorá je lepšia. Keď sa dievčatám doboška páčila, to znamená že bola fakt dobrá a ako ju pomenovali je ich vec. Ja mám milion receptov na marlenky, dobošky a všeličo iné. Veľa krát sa stáva že máme rovnaké recepty ale iný názov pre zákusok či tortu je to proste tak a každý si ten svoj recept prisposobíme podľa seba.

kami8, Po, 29. 11. 2010 - 12:35

Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie dievcata vcera bola nedela-mozno si Irma dala stamperlicek Chichocem sa ale vazne-taku agresivitu som tu este necitala a dufam,ze uz ani nebudem Kvietok Kvietok Kvietok

Adka_lc, Po, 29. 11. 2010 - 21:59

no tak to dufam aj ja pretoze je to fakt hrozne spravanie.... ako by tu dobosku sama vymyslela na svoj vek by saa mala vediet spravat

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama