
tkatka | Dezert zemiak
Mňam Recept s fotopostupom na originálnu dobrotu
Cesto: | ||
4 | kusy | bielok |
40 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
80 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | voda studená |
Krém: | ||
125 | gramov | gaštanové pyré |
125 | gramov | maslo |
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame so studenou vodou a pomaličky prilievame do snehu.
Po vyšľahaní pridáme preosiatu múku a zmiešame.
Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame kruhy na plech vyloženým papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov za 20 minút, necháme vychladnúť.
Cesto vykrojíme, aby sme dostali rovnaké pagáče. Stred vykrojíme menšou vykrajovačkou.
Vyšľaháme maslo s gaštanovým pyré. Naplníme krém do cesta. A pospájame dve naplnené cestá.
Z marcipánu vykrojíme štvorec, na stred položíme guľu a zabalíme ju. Obaľujeme v kakau. Vrch narežeme a posypeme trochou práškového cukru.
Dobrú chuť!

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka
vypada dobre dik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...super, kedysi sa predávali v cukrárňach, ja som ich mala veľmi rada.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som si kupila kg marcipanu praveho, ze len pre nas a veru na toto a este na kavove zrna sa mi hodi a uz viem co budeme mat na Vianoce, dakujeeeem idem opisovaaat...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..ešte by som doplnila, po naplnení by som celú guľu tenúčko potrela krémom, dala zachladiť a až potom by som obaľovala marcipánom, ten marcipán potom lepšie priľne k tomu cestu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za recept,vyzerajú úúúžasne,určite ho vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto milujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kami5555 nemáš zač :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ich robievam obcas, ked zostane krem. Ale pouzivam len obycajne piskoty, ktore naplnim kremom, cele ich namocim do rumu, obalim falosnym marcipanom a potom kakaom. Drahy sa za tym ide utlct :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lubka.sokol to ti verím :)))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam tiež som si kedysi dávala v cukrárni
(brokenheart)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No vyzera zaujimavo, vyskusam. Vdaka!