Dezert zemiak

Popis

Mňam Úsmev Recept s fotopostupom na originálnu dobrotu

Dezert zemiak - recept

Zhrnutie

Výnos
ks
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 50 minút

Ingrediencie

Cesto
4kusybielky
40gramovkryštálový cukor
2kusyzltky
80gramovpolohruba muka
  Necelá čajová lyžička studená voda
krém
125gramovgaštanové pyré
125gramovmaslo

Inštrukcie

Cesto:  4 bielky, 40 g cukor kryštál, 2 žĺtky, 0,8 čl studená voda, 80 g múka polohrubá Krém:  125 g gaštanové pyré, 125 g maslo

Na obalovanie:  marcipán alebo falošný marcipán,  

Postup:

 Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame so studenou vodou a pomaličky prilievame do snehu. Po vyšľahani pridáme preosiatu múku a zmiešame. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame kruhy na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov za 20 minút, necháme vychladnúť.

Cesto vykrojíme, aby sme dostali rovnaké pagače.

Stred vykrojime menšou vykrajovačkou.

Vyšľaháme maslo s gaštanovým pyré. Naplníme krém do cesta. A pospájame dve naplnené cestá. Z marcipánu si vykrojime štvorec, na stred položime guľu a zabalime ju. Obalujeme v kakau. Vrch narežeme a posypeme trochou práškového cukru.

Dobrú chuť!

Dezert zemiak - recept postup 1
Dezert zemiak - recept postup 2
Dezert zemiak - recept postup 3
Dezert zemiak - recept postup 4
Dezert zemiak - recept postup 5
Dezert zemiak - recept postup 6
Dezert zemiak - recept postup 7
Dezert zemiak - recept postup 8
Dezert zemiak - recept postup 9
Dezert zemiak - recept postup 10

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

No vyzera zaujimavo, vyskusam. Vdaka! Zlomené srdce

vypada dobre dik KvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

...super, kedysi sa predávali v cukrárňach, ja som ich mala veľmi rada. Vyplazený jazykKvietok

ja som si kupila kg marcipanu praveho, ze len pre nas a veru na toto a este na kavove zrna sa mi hodi a uz viem co budeme mat na Vianoce, dakujeeeem idem opisovaaat... Bozkávam

..ešte by som doplnila, po naplnení by som celú guľu tenúčko potrela krémom, dala zachladiť a až potom by som obaľovala marcipánom, ten marcipán potom lepšie priľne k tomu cestu. ÚsmevKvietok

Ďakujem za recept,vyzerajú úúúžasne,určite ho vyskúšam BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

toto milujem Zlomené srdceTlieskam

kami5555 nemáš zač :) Bozkávam

Ja ich robievam obcas, ked zostane krem. Ale pouzivam len obycajne piskoty, ktore naplnim kremom, cele ich namocim do rumu, obalim falosnym marcipanom a potom kakaom. Drahy sa za tym ide utlct :)

lubka.sokol to ti verím :)))

mňam tiež som si kedysi dávala v cukrárni TlieskamTlieskam (brokenheart) KvietokKvietokKvietokSlnko

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.