reklama

Dezert zemiak

Pridal/a tkatka dňa 16. 11. 2012 - 00:25 - Recepty tkatka
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka

tkatka | Dezert zemiak


reklama

Mňam Úsmev Recept s fotopostupom na originálnu dobrotu

Ingrediencie
Cesto:
4 kusy bielok
40 gramov kryštálový cukor
2 kusy žĺtok
80 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička voda studená
Krém:
125 gramov gaštanové pyré
125 gramov maslo
Postup

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. 

Žĺtky vymiešame so studenou vodou a pomaličky prilievame do snehu. 

Po vyšľahaní pridáme preosiatu múku a zmiešame. 

Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame kruhy na plech vyloženým papierom na pečenie. 

Pečieme pri teplote 180 stupňov za 20 minút, necháme vychladnúť.

Cesto vykrojíme, aby sme dostali rovnaké pagáče. Stred vykrojíme menšou vykrajovačkou.

Vyšľaháme maslo s gaštanovým pyré. Naplníme krém do cesta. A pospájame dve naplnené cestá. 

Z marcipánu vykrojíme štvorec, na stred položíme guľu a zabalíme ju. Obaľujeme v kakau. Vrch narežeme a posypeme trochou práškového cukru.

Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 1

tkatka

Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 2

tkatka

Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 3

tkatka

Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 4

tkatka

Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 5

tkatka

Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 6

tkatka

Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 7

tkatka

Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 8

tkatka

Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 9

tkatka

Dezert zemiak, Recepty na zákusky, tkatka, 10

tkatka

Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Korona, Pi, 16. 11. 2012 - 11:00

...super, kedysi sa predávali v cukrárňach, ja som ich mala veľmi rada. Vyplazený jazyk Kvietok

ja som si kupila kg marcipanu praveho, ze len pre nas a veru na toto a este na kavove zrna sa mi hodi a uz viem co budeme mat na Vianoce, dakujeeeem idem opisovaaat... Bozkávam

Korona, Pi, 16. 11. 2012 - 15:37

..ešte by som doplnila, po naplnení by som celú guľu tenúčko potrela krémom, dala zachladiť a až potom by som obaľovala marcipánom, ten marcipán potom lepšie priľne k tomu cestu. Úsmev Kvietok

Ďakujem za recept,vyzerajú úúúžasne,určite ho vyskúšam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Ja ich robievam obcas, ked zostane krem. Ale pouzivam len obycajne piskoty, ktore naplnim kremom, cele ich namocim do rumu, obalim falosnym marcipanom a potom kakaom. Drahy sa za tym ide utlct :)

Nany M, So, 10. 08. 2013 - 16:58

mňam tiež som si kedysi dávala v cukrárni Tlieskam Tlieskam (brokenheart) Kvietok Kvietok Kvietok Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama