Popis
Mňam Recept s fotopostupom na originálnu dobrotu

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 1 hod, 50 minút |
Ingrediencie
Cesto | ||
4 | kusy | bielky |
40 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | zltky |
80 | gramov | polohruba muka |
Necelá čajová lyžička studená voda | ||
krém | ||
125 | gramov | gaštanové pyré |
125 | gramov | maslo |
Inštrukcie
Cesto: 4 bielky, 40 g cukor kryštál, 2 žĺtky, 0,8 čl studená voda, 80 g múka polohrubá Krém: 125 g gaštanové pyré, 125 g maslo
Na obalovanie: marcipán alebo falošný marcipán,
Postup:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame so studenou vodou a pomaličky prilievame do snehu. Po vyšľahani pridáme preosiatu múku a zmiešame. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame kruhy na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov za 20 minút, necháme vychladnúť.
Cesto vykrojíme, aby sme dostali rovnaké pagače.
Stred vykrojime menšou vykrajovačkou.
Vyšľaháme maslo s gaštanovým pyré. Naplníme krém do cesta. A pospájame dve naplnené cestá. Z marcipánu si vykrojime štvorec, na stred položime guľu a zabalime ju. Obalujeme v kakau. Vrch narežeme a posypeme trochou práškového cukru.
Dobrú chuť!










Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 14575x
Komentáre
No vyzera zaujimavo, vyskusam. Vdaka!
vypada dobre dik





...super, kedysi sa predávali v cukrárňach, ja som ich mala veľmi rada.

ja som si kupila kg marcipanu praveho, ze len pre nas a veru na toto a este na kavove zrna sa mi hodi a uz viem co budeme mat na Vianoce, dakujeeeem idem opisovaaat...
..ešte by som doplnila, po naplnení by som celú guľu tenúčko potrela krémom, dala zachladiť a až potom by som obaľovala marcipánom, ten marcipán potom lepšie priľne k tomu cestu.

Ďakujem za recept,vyzerajú úúúžasne,určite ho vyskúšam





toto milujem

kami5555 nemáš zač :)
Ja ich robievam obcas, ked zostane krem. Ale pouzivam len obycajne piskoty, ktore naplnim kremom, cele ich namocim do rumu, obalim falosnym marcipanom a potom kakaom. Drahy sa za tym ide utlct :)
lubka.sokol to ti verím :)))
mňam tiež som si kedysi dávala v cukrárni
(brokenheart) 


