
odpaľované cesto plnené vanilkovím krémom a poliate karamelom
Cesto: | ||
125 | millilitrov | mlieko |
125 | milligramov | voda |
1⁄2 | štipka | soľ |
100 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
150 | gramov | múka |
4 | kusy | vajce |
Plnka: | ||
6 | kusy | žĺtok |
125 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
40 | gramov | hladká múka |
500 | millilitrov | mlieko |
500 | gramov | maslo |
Karamel: | ||
300 | gramov | kryštálový cukor |
Cesto:
125ml mlieka+ 125ml vody+ soľ+ 100g maslo+ 1kl cukor kr.=dať zovrieť, a vsypať 150g múky, miešať kým neni hmota v koppe. Hmotu miešame kým trocha nevychladne a pridáme 4 vajcia. vypracujeme hmotu na striekanie. (je to klasické odpaľované cesto). Pečie sa 15-20 minut na 200stupnov. Plech trocha pokropiť vodou. Striekame malé kopčeky.
Plnka:
6žltok+ 125g cukor kr+ vanilkový cukor= vyšľahať do peny 40g muky hl+ 500ml mlieka=uvariť kašu a pridať do žltok a šľahať do chladu. Do vychladeného pridať 500g masla. Krém sa strieka do upečeného cesta cez sáčok so špičkou.
Karamel: 300g cukor= urobiť karamel a omáčať koláče. (Pozor, treba robiť opatrne) Na yotube je veľa videí ako na to. Dobrú chuť!
ja by som ich skôr nazvala iba Profiteroles, lebo na ozajstné Croquenbuche by ich trebala vysladať do pyramídy a a miesto čokolády ich namáčať v karameli a opriasť karamelovými vlasmi...ale vyzerajú mňamkovo, aspoň si mi pripomenula čo som už dlllho nerobila :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
oni sú namočené v karameli a aj vlasy sú urobené s karamelu, ale asi to neni na fotke až tak dobre vidieť. A do piramídy sa mi to nechcelo robiť, som nemala ihlan, tak preto je to takto urobené
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčence,ale v masteršefovi ten karamel robili s vodou a zakázali im to miešať.To neviete ako presne sa to robí?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vypadá to perfektne, určite raz skúsim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Včera som skúšala, cukor podľa ich receptu 750g zaleješ vodou, a na panvici necháš pomaly rozpúšťať, nemiešať, kým sa všetok cukor nerozpustí. Keď už je to celé tekuté, ohrievaš, kým nemáš karamel potrebnej farby a chuti. Potom odložíš zo sporáka a celú panvicu vložíš do misy s chladnou vodou, aby sa trochu ochladila a cukor sa viac nepripaľoval. Trochu to zhustne, ale stále to musí byť horúce. Potom už len musíš rýchlo pracovať, lebo by si ho mala v hrubej vsrtve. Mne podľa toho ich receptu vyšli krásne profiterolky 100ks, ale toho karamelu sa mi zdalo veľa. Stavala som to aj na kužeľ, ale kým som došla k vrcholu, tie spodné boli už dosť pritlačené, tak som to už nedorobila, ja som robila ten kužeľ dosť veľký, mal skoro 25cm, nás je veľa, radšej som mohla urobiť dva malé. Ale aj tak bolo do piatich minút po nich, a to som si myslela, že ostane aj na dnes...... Jeden myslel..... a.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U nás platí,že kto zaváha nežere,tak treba rýchlo jesť,kým je čo,aj keď nezostane na druhý deň
Ale ďakujem za postup.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v popise je všetko na gramáž ako to má byť