reklama

zrazný krém


reklama

potrebovala som poradiť,robila som penovú tortu,plnila som plnkou:žĺtka,cukor,kakao som varila nad parou,potom pridala heru,nechala ešte chvílku variť nad parou,no keď to chladlo,zostalo to zrazené,neviem si vysvetliť prečo sa to stalo,mohlo to byť tým že som dala menej kakaa ako bolo v recepte,či tou herou???budem vďačná za každú raduSmútok

Pozrite si aj


reklama


reklama

daduš, Pi, 05. 03. 2010 - 20:12

Urobila si niekoľko chýb podla mňa.
Žľtka sa nesmú nad parou šlahať dlho, teplota nesmie vystúpiť nad 45 stupňov.Ja šlahám len žľtka s cukrom. Kakao, čokoládu aj maslo pridám až keď odstavím z pary. Pomaly, postupne.A prešlahávať ešte aj keď chladne. Ak sa krém zrazil tým, že si prehriala žľtka, už to nenapravíš. Ak je to nie tým, skús krém ešte raz postaviť nad paru a šlahať. Keď sa začne topiť, vezmi z pary a vyšlahaj nanovo. Prípadne si roztop trochu cery, horúcu ju nalej do plnky a znová vyšlahaj.

mne pomáha do zrazenej plnky naliať trochu oleja a vyšlahať aj teraz pred chvílou sa mi zrazila plnka a takto som to napravila

nie, dokonca minule som videla svoju tortu po viac ako týždni a plnka bola v poriadku a pritom niekoľkokrát prešla z tepla do zimy lebo to bola na svadbu

Bejč, So, 06. 03. 2010 - 13:29

Ani ja nedávam maslo keď sú este žltkanad parou... vyslaham si zltka s cukrom a ked maju taku spravnu farbu a "penu" dam to dole a hned vlozim maslo a necham vychladnut...
Vychaledene mixujem, vyzera to na zaciatku ako zrazene ale potom sa to pekne spoji...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama