zatazenie torty
Pozrite si aj
Ja zaťažujem 1-2 knihami, len aby sa dorovnal povrch a získala torta súdržnosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ivanka, ja keď mám krivý korpus, tak si ho zaťažím ešte pred naplnením torty. Niekde o tom písal aj Bohuš. Naplnenú tortu tiež nezaťažujem, lebo mám tú istú skúsenosť ako Ty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj - torta by si mala zaťažiť, aby bola rovná, ja to robím tak, že vždy ako ju naplním, položím si na ňu druhú dosku, ktorá je ťažšia a nechám stuhnuť do druhého dňa - a neboj sa tej vyliezajúcej plnky, je to minimum ale ak by si predsa len mala obavu, tak tortu daj stuhnúť tak na hodinu a potom zaťaž - a polievaj povrch až po vyrovnaní, inak sa ti to prilepí - veľa šťastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som uz upiekla velmi vela tort a ani jednu som nezatažovala.Ked upečiem korpus posypem ho mukou a otočím hned za tepla potom mám rovný korpus
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ani ja nezaťažujem torty, pečiem korpusy pri 150°C, na papieri a potom ich otáčam zase na papier, potom aj ľahko zlupem vrch a sú vždy rovné, nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim vas,naco je dobre zatazovat tortu? ako dlho ma byt zatazena? raz som si tortu zatazila,ale zacal mi ,,vyliezat,, krem,tak to viac nerobim,ale chcela by som vediet,naco je to dobre a ako to spravne robit.dakujeeem