
Recept na cesto:
22dkg hl.muka, 9 dkg olej, 6 vajec, soľ, 30dkg vody
Recept na krém:
75dkg mlieka, 11dkg zlaty klas, 20dkg margarin, 2/3 zltky, 23dkg krys.cukor
Inštrukcie:
Olej,vodu a sol dame varit,ked to vrie pridame muku a stale miesame odstavime a dame vychladnut.Ked je to studene pridame vajicka a vymiesame,nastriekame na vymastene plechy a dame piect.Pri 180 asi 20/30 minut.
Pripravime si puding. Mlieko a cukor dame varit pridame zlaty klas a zltky a uvarime kasu po vychladnuti primiesame margarin. Naplnime veterniky. Vyslahame slahacku a primiesame karamel od oka kolko kto chce a nastriekame na puding.Vrch veternikov namocime do fondanu. Do fondanu tiez pridame karamel.
1.najskor vymastime plech nejlepsie margarinom,lebo na oleji sa cesto smyka.
2.pripravime si cesto a sacok so spickou.
3.zaciname striekat male okruhle tvary.
4.mame plny plech.
5.vlozime do vyhriatej rury a pecieme pri 180 cca 20/30 minut,treba pozerat.
6.vyberieme a nechame vychladnut.
7.porozrezujeme.
8.pripravime si puding.
9.zaciname plnit.
10.pripravime si slahacku do ktorej nesmieme zabudnut primiesat karamel.
11.na puding nastriekame slahacku.12.prikryjeme a jemne zatlacime.
12.polejeme fondanom alebo cely vrch namocime ja robim raz tak a raz tak.
13.hotovo mozeme papat.















Veterníky, návod, Zákusky a koláče
Komentáre
žanetka ked pečieš po dva plechy tak ich striedaš jeden hore a potom opačne ?DAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie nestriedam plechy pa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka za perfektny postup, vyzera to velmi jednoduche
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zanetka super!!!!
vyzeraju fantasticky.
prosim ta, ja som to v zivote nerobila, cim sa to polieva?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nanaa,je to fondan ktory sa musi zohriat a potom poliat cesto,ale myslim si ze mozno by to slo aj s cukrovou polevou ale to nemam vyskusane
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ide to aj s cukrovou polevou a aj s cokoladou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zanet,ja som sem uz pisala,ze robim venceky,ale napriklad z desat mam len 2 pekne inac su splasknute,ale vsimla som si ,ze ja davam asi maaaaaalo cesta,kolko mas z jednej davky veternikov?..som velmi rada ,ze si sem dala tie veterniky
,na sviatky ich budem piect,uvidim,ako sa vydaria,pekne dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super dobre vyzeraju
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam toto niekedy vyskúšam,lebo ich milujeme!!!Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata dozvedela som sa ze Zeelandia ma v ponuke hotovu zmes na Veterniky 10kg vrece za 44eur bez DPH mensie balenie nemaju.Do odvazeneho prasku kde je vsetko sa prida len voda a miesa sa 5 minut a hotovo,neviem ake to je nemam s tym skusenost ale ak by som chcela objednat tak pre mna je to vela.Musel by sa niekto pridat.Dalej maju aj prasok do ktoreho sa prida voda miesa sa 5 minut a mozete plnit Veterniky alebo hocico ine je to vlastne puding je to 25kg vrece a stoji 78,82 eur bez DPH a to je pre mna samu tiez velke balenie neviem kedy by som to minula.Tak ak budete niektora chciet mozeme sa rozdelit ved si treba pracu ulahcit no nie?
Neviem ci mate niekto s tymto skusenosti ja nie ale pani zo Zeelandie mi to ochotne vysvetlila az som sa cudovala
tak si to premyslite ak nebude nikto chciet tak nic sa nedeje budem piect po starom a poctivo palit hmotu v hrnci
tak ja len tolko a sorry ze som taka otravna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mam vyskusane to cesto podla mna ziadne slava mne sa zdaju leosie z originalnej hmoty ale to je uz na kazdom s cim chce kto pracovat
A co sa tyka tej pudingovejj naplne tak mne to nechuti a klasiku to nema raz darmo apo kratkom case puding zacne praskat
Aspoi je taka moija skusenist mozno niekomu toi vyhovuje ale mne velmi mie a myslim si ze na vencekoch ci veternikoch nieje nic tazke akurat treba dodrzat par pravidiel a pojde to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte keby tak bol recept bolo by to super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte keby tak bol recept bolo by to super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
helenaA.pani v Zeelandii mi povedala ze na vreci je aj recept a postup takze si myslim ze by nemal byt problem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
juuuj, ako dobre vyzeraju..urcite vyskusam..uz sa mi zbiehaju slinky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jáááj, vyzerá to tak jednoducho. Len či ozaj naozaj?? Ja mámpocit, že ak raz zvládnem veterníky, tak už naozaj budem vedieť piecť. Ale s týmto postupom to hádam vyjde. ĎAKUJEM!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim kde si kupila také krásne super zelené vrecka na striekanie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
katuska29 v utorok minuly tyzden som bola v Brne na vystave Salima a tam som ich kupila,su to tzv.jednorazovky,ale ked ich oplachnes mozes pouzit znova myslim,ze su aj oranzove,ved ked pojdem do Brna co bude asi o mesiac mozem ti kupit a poslat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
si zlata dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Taak,robila som veterniky podľa teba.A prvý krát v živote sa mi všetky podarili.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú úplne fantasticky. Ja sem tam nejaký ten koláčik upečiem, no neviem, či takéto veterníky zvládnem, no za pokus to stojí, len preto by som poprosila o recept na ne:) ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nenepísala si recept na cesto ani postup
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcence arecept na cesto puding a aka to je slahacka prosim dakujjem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super postup, len skoda, ze nie je aj z receptom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vrelá vďaka za postup. Podarili sa, boli fantastické. Už sa ich nikdy nebudem báť. Robila som podľa tohto receptu: http://www.tortyodmamy.sk/karamelove-veterniky
Odporúčam!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Noooo, neslintaj....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super aj ja ich robim..
