trvanlivost korpusu
Pozrite si aj
ahoj ja ked mam toho vela tak uz zacinam piect v pondelok vecer a ked korpus vychladne zabalim do cistej utierky a dam do chladu ,,,,,,v pohode mi to do stvrtku vydrzi vsak vtedy uz aj tak plnim ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem eruska za rychlu odpoved. Takze to mam dat do utierky aj do chladnicky? ja som to mavala vonku. ja by som chcela zacat piect korupsy a vo stvrtok plnit, aby to mali na piatok, asi budu chciet davat do vysluzky, neviem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja keď viem že budem robiť viac tort v jednom týždni, tak si upečime korpus aj 2 týždne popredu, nechám poriadne vyhclandúť a potom zabalím do potrav. fólie a dám do mrazáku, potom deň vopred vyberiem a nechám rozmraziť a rozrežem a plním. Korpusu nič nie je a lepšie sa krája ako čerstvý alebo aj deň odstáty .
A k otázke či si môžeš upiecť korpus teraz, kľudne začni dnes, aby si to potom v pohode stíhala
Tak veľa zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
potrebovala by som poradit, ako dlho predom mozem upiect korpus. Idem piect teraz na sobotu na svadbu tortu a chcela by som si korpusy postupne piect, lebo inak na to nemam cas. Tak by ma zaujimalo, ci by som mohla zacat uz dnes, ci to bude chutne a nepokazi sa a pripadne poradit, ako potom korusy skladujete. Ja som piekla zatial asi tak 2 dni dopredu a zabalila som to do riadovej handry a v pohode to vydrzalo. Ak mate skusenosti prosim vas poradne mi, vopred dakujem.