reklama

torty z paleneho cukru


reklama

prosim vas vie niekto poradit ako sa robia torty z paleneho cukru lebo ked som to skusala hned mi to tvrdne

Pozrite si aj


reklama


reklama

HelkaT, St, 19. 11. 2008 - 23:04

Jaj tak toto by som aj ja rada vedela, mne už aj poradila Mariad ale nešlo mi to ak ti niekto viete poraďte, ďakujem

fani, Št, 20. 11. 2008 - 10:22

Ja som tortu z páleného cukru videla ako 12.ročné decko.Bolo to veľmi dávno.Bola nádherná,poschodová, zdobená karamelovými ružami a všeličím iným..dodnes si ju pamätám. Recept by som prijala aj ja..Tí čo ho poznali asi vymreli..a možno je to "desne tajné"...??Kvietok Kvietok Kvietok

babka, Št, 20. 11. 2008 - 13:59

podľa toho koľko si dáte cukru tak na to ide polovica mletých orechov. Musia byť suché. Kúsok stuženého tuku sa dá do kastrola. Potom pridáte kryštálový cukor upáliť za stáleho miešania do hneda na karamel. Potom vsypať orechy a zamiešať. Pozor je to veľmi horúce. Hneď vyliať na vymastený plech stuženým tukom. Tukom pomastiť aj valček a rozvaľkať karamel. Rýchlo vykrajovať tvary (pásiky alebo podľa šablóny) a tie potom poukladáte na inú vymastenú plochu a necháte stvrdnúť. Treba si nechať zapnutú rúru aby ste zvyšok griláže mohli opäť zohriať. Treba pracovať špachtľou a opatrne a všetko dostatočne mastiť tukom. Zohriate znovu rozvaľkať a pokračovať ďalej. Diely sa lepia cukrom rozpusteným na karamel na panvici. Na vrch torty sa musí dať základ z griláže (koliečko)aby sa tvary mohli lepiť (oblúčiky, veže....)Je to veľmi pracné treba ostré nože možno preto sa to tak často nepoužíva. Treba veľa praxe, tak skúšajte.

babka, Št, 20. 11. 2008 - 14:04

A hotové dielko treba vyzdobiť snehom alebo krémom, najlepšie tenkou špičkou na písanie. Nech sa darí.Tlieskam

VELMI PEKNE DAKUJEM ZA RADU BUDEM SKUSAT A KED SA BUDE DARIT TAK SA VAM POCHVALIM ESTE RAZ DAKUJEMZlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

babka, Št, 20. 11. 2008 - 20:36

našla som obrázok v starom časopise aby ste vedeli ako to má vyzerať .Je tam aj iný recept:300g cukru,200g orechov(orieškov,mandlí)a mastí sa maslom. Na obrázku sú zákusky:grilážky plnia sa krémom položia na piškotu,vychladiť mačať v čokoláde .ozdoby na tortu sa robia podobne diely sa potom lepia tak že sa na panvici rozpáli cukor diely sa namočía a rýchlo prilepía .No ale len na griláž,samostatné oblúčiky sa daju položiť len do krému, napriklad na okraj torty.Pozor na teflony radšej používať obyčajné plechy ,panvice , je to veľmi horúce a treba ostré nože.Nech sa daríTorta

recept som uz vyskusala masa sa urobila do hladka skusala som take jednoduche tvary ale prsty ma este stale palia treba s tym rychlo robit a za horuca snad niekedy vyskusam aj tortu Bozkávam Slnko Bozkávam dakujem babkeZlomené srdce

fani, Št, 20. 11. 2008 - 21:30

Babka, ďakujem skúsim niečo urobiť už len pre spomienku na detstvo. Ešte raz - vďaka.Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok

bozka52, Pi, 23. 07. 2010 - 01:45

velmi by som sa chcela naucit robit tieto uz skoro zabudnute torty.Ideme v auguste na svadbu az do Liberca a takato torta by sa mi akurat zisla.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama