Šľahaný sneh na zdobenie torty.
Pozrite si aj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dik ale robila som to tak a nevyslo to tak asi niekde robim chybu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ak ti stvrdol cukor, tak si to asi moc varila. A nesmieš to prestať miešať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj sa som dnes robila a stale tak robim ze dam na 1 bielok 7 lyzic cukru a dnes som skusila z praskovim a bol uzasny .jemny leskly
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nieco som zbabrala a neviem co ,miesala som bez prestania 20minut a uplne to zhustlo a sneh nebol az taky horuci som asi nemehlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...len musíš na to prísť... nabudúce to bude lepšie...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dik budem skusat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aja ani mne to nejde...mne sa zas akoby zrazí alebo čo...keď ho vymiešam len tak, tak je krásny lesklý, ale akonáhle ho dám nad paru miešať, tak sa mi také malé hrudočky rovbia ako zrazené bielko, ešte aj chuť to zmení na takú ble
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne to iste sa robi aj mne a ze citit cukor po 20minutach slahania to mi je divne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
možno poradím ... ja robím veľa penových toriet a ozdobujem aj vrch bielkom.
Na 1 bielok 7-8 dkg práš. cukru /najlepší je cukor ,,dar slnka,,nie sú v ňom kryštáliky/ vyšľahám do husta a potom pridám cukor a idem s tým nad paru.
Šľahám do husta.Odstavím z pary a pridám šťavu z citróna.Má lesk a neuschne na torte úplne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Po odstaveni z pary slahas dalej kym sneh vychladne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie, len to prešľahám s citrónovou šťavou.Ked nedávam šťavu, tak už nešľahám.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dar slnka sa už dávno nevyrába a nedá sa už ani kúpiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám presne ten istý problém, že neviem tie bielka vyšľahať, minule som robila plnku do šamrónov a bola pekná nadýchaná, dokonca lesklá, tak som ich naplnila a keď som sa na to asi o hodinu pozrela, skoro ma porazilo, lebo celé to bolo také mokré, riedke alebo čo.... Stále si poviem, že už to nikdy nebudem robiť, ale potom sa zase odhodlám a vyskúšam to a vždy to dopadne rovnako. Chcela som aj usušiť také snehové pusinky, ale všetky sa mi prilepili na plech a nič z toho nebolo, tiež neviem kde môžem robiť chybu. Niekde som tuším čítala, že sa to nemôže variť príliš rýchlo, ale čo je to rýchlo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja sa chcem opytat ,tie bielka slahate uz odrazu nad parou??Ja som to robila tak ze som vyslahala potom pridala bielka a az potom som slahala na parou a este teple som dala do vrecuska a zdobila .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Všetky bielky a cukor v pomere ako tu píšu 7 až 8 dkg kryštal cukru na bielko dám nad paru naraz a šlahám na najnižšom stupni mixerom . Po 4 minutách pridám vyššiu rychlosť po ďalších 4 minutách dám najvyššiu rýchlosť. Po 12 minutách zložím z pary a šľahám ešte minimálne 5 minut.Tie minuty nestopujem len tak odhadom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jani, ja tie pusinky a vsetko co peciem z bielkov davam piect na mastny papier a vobec sa neprilepuju. Same padaju z toho papiera. A tiez to slaham nad parou hned od zaciatku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jani, tortu som bielkami este nezdobila ale na parizske , pusinky a taketo pecivo mam odskusany postup: bielka mimo pary vyslaham takmer dotuha, pridam krystalovy cukor, hned teraz to dam nad paru a slaham rucnym mixerom na 2 rychlosti. a teraz asi cukrari ma asi cukrari a cukrarky budu zatracovat, ale skusam tu masu prstom ak dva krat premiesam v mase prstom a pali ma, tak je to hotove. odstavim, pridam orechy alebo ine a striekam. asi z 20 krat sa mi raz stane ze sa sneh dobre nevymiesa, je ho malo ale inac som s tymto postupom spokojna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ivka nie si jedina, aj tu masu skusam prstom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež zdobím torty len bielkovou penou. Nešľahám to však nad parou. Odvážim si bielky a dám raz toľko kryštálového cukru. Bielky vyšľahám so štipkou soli, zašľahám 1/3 cukru. Šľahám dovtedy kým sa cukor nerozpustí. 2/3 cukru zalejem trochou vody, uvarím na nitku a do vyšľahaných bielkov pomaly zašľahávam horúci sirup.Pridám pár kvapiek octu a šľahám ďalej kým to nie je úplne husté. Pena na torte nie je suchá, ako keď sa to robí nad parou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja casto peciem penove torty,mam vyskusane,ze:bielka si odvazim,dam raz tolko cukru ako vazili bielka,davam to hned nad paru, mixer mam na najmensom a slaham najskor pomali,aby sa rozpustil cukor nopotom dam mixer na plne obratky,aby sa mi vyslahala husta pena.Poznam to podla toho,ze uz bude dobre husta,ked mixer tazsie slaha a ked ho vyberiem z pary este ho trosku slaham,aby aj spodok bol bobre vymixovany...tiez nakvapkam citr.stavu pre lesk,ale nie je to potrebne...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
poradte mi prosim ako treba slahat sneh z bielkov na zdobenie torty aby bol biely a aby bol nadychany ja som slahala pol hodiny a cukor v nom chrumkal a bolo ho akosi velmi malo zo 4 bielkov
