Poradte s MMF
Pozrite si aj
Ahoj. Ja dávam určite menej cukru tak okolo 500g, pridávam aj trochu skrobu. Podsýpam tiež skrobom, zda sa mi že je potom jemnejši povrch. Potrieť by sa mal aj vrch torty aby sa to malo o čo prilepiť. Skladovať MMF treba v potrav. folii, lebo v sáčku obschne. Môžeš to mať aj v špajzi , pozri zaruku na cukrikoch a vieš hňed koľko ti MMF vydrží.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za velmi rychlu odpoved. cize cukru budem urcite davat menej. a aky krem pouzivas na potretie torty pod potah? mozes nieco odporucit a to len tenucku vrstvu? a este na ako tenko vyvalkas potah, co je idealne? a tiez sa necham poucit a zo sacku to prelozim do potravinovej folie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No a mne MMF niekedy zožerie aj skoro kilo cukru..ja ked umyjem tie cukriky a potom proidam citronovu stavu,tak z mikrovlnky to dam do 750 g cukru a niekedy mi to stale lepi,tak este cukor pridavam...a skladujem len v sacku a nikdy mi neuschla!
Pracujem na igelite potretom cerou..aj valcek potriem cerou aj ruky a je to tak super!A tortu vzdy potriem kremom,potom ten potah na nej je taky elasticky ked sa torta kraja a nelame sa!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
alenik dakujem aj tebe za rady, tak skusim pracovat aj ja na cere a potriet aj valcek. no a nezabudnem potriet aj tortu kremom, nejak ma to dopredu nenapadlo. ved clovek sa uci na vlastnych chybach.
no uz sa tesim na dalsie experimenty, co budem stvarat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja davam cukor od oka podla potreby,valcek aj dosku si potriem olejom/rastlinnym/aby sa nelepilo a skladujem v sacku v chladnicke aj dva mesiace a je dobre neobsycha,pod potiah davam cokoladu/potriem celu tortu/alebo krem,nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla skúseností mi MMF vzalo vždy cukru inak... ja si po roztopení cukríkov cukor pridávam po lyžičkách, ak už to neviem miešať vareškou v miske kde som cukríky topila preložím hmotu do druhej nádoby s cukrom a miesim rukami dovtedy kým hmota nemá takú správnu plastelinovú elastickosť. Pri čerstvo zarobenom MMF podsypávam solamylom, ak mám skladované MMF tak používam ceru.skladujem v sáčkoch, mikroténové sa neosvedčili tam to docela schne, ale v klasických igelitových to vydrží podla záruky cukríkov, a mám to uložené v kuchyni v skrinke.Pod každý poťah je nutné dať maslový krém čo najviac maslový lebo všetky prísady v kréme čo obsahujú vodu alebo mlieko vo väčšom množstve spôsobujú že poťah tečie alebo sa odúva.maslový : ja dávam maslo alebo margarín vymiešaný s cukrom a pridám trocha hustého džemu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím presne tak ako Akinom a je to v pohode.
Držím palce...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte, takze prvykrat sa chcem s vami poradit, vcera som sa pokusala o svoj prvy vytvor, potah z MMF. kupila som cukriky haribo, pridala som podla bohusa 750g cukru, co bolo asi vela, to nabuduce napravim, ale potah sa mi stale trhal.
viete mi povedat, ako to riesit aby sa nelepil na dosku, ked to valkam a aka cca hrubka potahu by mala byt?
a este sa chcem spytat, potahovala som tortu s trasenymi mandarinkami a vrch som nepotrela kremom, je to lepsie potriet?
a posledna otazka, ako so skladovanim? viem, ze sa to ma uskladnit v sacku, len neviem, ci potom to mam dat do chladnicky, mraznicky alebo spajzy a ako dlho to vydrzi?
dakujem velmi pekne hned dopredu.