pomozte mi ku snu-začiatky
Pozrite si aj
Ahoj.Ja robievam korpus vačšinou tento http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/nastavovany-piskot . A čo sa týka toho MMF,to je poťahová hmota urobená z penových cukríkov http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/marschmellows-fondant .Ja si robievam poťahovku zo suš.mlieka,pr.cukru a cery.A farby si môžeš kúpiť v cukrárskych obchodíkoch(sú vpravo dole),alebo vpravo hore "sugar art".Neviem,či som pomohla,ale držím palce pri tortičke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj aj ja som z prievidze..a vsetko tu najdes..len si poklikaj su tu super sikulky..a vsetko co viem som sa naucila tu ztejto stranky..mmas tu vselico..potahove hmoty korpusy a navody rady.recepty len trosku treba klikat..a najdes odpoved na tvoje otazky..tak drzim palce..nech sa dari..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Farby tie základné kúpiš aj v drogérii práškové a rozmiešaš v troche vody alebo alkoholu. Ja tiež zatial robím len s nimi.Nech sa ti podarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja som tiez v zdobeni-potahovani tort zaciatocnickou,velmi dlho som tiez pouzivala potravinarske farby z drogerie,alebo ich maju aj v tescu,ked das menej do potahovej hmoty,bude bledsia,das viac,bude tmavsia a tak...Zo zaciatku som tiez skusila tu hmotu so sus.mlieka a cery,to nam ale vobec nam nechutila a zle sa mi s nou pracovalo,tak som skusila salkovy "marcipan" a odvtedy pouzivam len ten a zda sa mi jednoduchsi ako mmf.Racept nan najdes aj niekde na tejto stranke,ja ho robim len jednoducho.preosejem sus.mlieko s troskou pras.cukru,vlievam salko a vidlickou ho vmiesavam,potom rukou dopracujem.Je to jednoduche-aspon podla mna...Tak drzim palceky.A neboj,je tu vela dobrych,sikovnych a hlavne ochotnych ludi vzdy pomoct...Nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno, aj aj sa pripájom k tomu salkovému marcipánu, je chutnejší, dá sa s ním krásne potiahnuť celá torta, aj ružičky, len na potiahnutie musí byť cesto skoro ako plastelína a keď budeš robiť ružičky musí byť trochu tuhšie, to znamená, že pridáš trochu sušeného mlieka, ale rýchlo tvrdne, ja som teraz začala robiť z mmf a neviem si to vynachváliť akurát ozdôbky sa ti musia asi jeden deň tvrdnúť. napríklad ružičky si musíš urobiť aspoň jedeň deň vopred. ale som sa rozpísala.
veľa úspechov, určite ti to pôjde.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,ja tiez len zacinam, ale na tortu si vacsinou peciem kazdy korpus zvlast:7bielkov uslahas na sneh, osobitne vyslahas 7 zltkov s 150g praskoveho cukru, to vlejes do snehu a potom pridas hladku muku (150g).mas cesto z ktoreho si osobitne napeciem asi 6 korpusov na mastnom papieri na dne z tortovej formy.ked to budes robit, vsetko si priprav dopredu, a cesto urob ako posledne, aby ti nezredlo. ide to velmi rychlo. vela uspechov a iste sa ti to podari.drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiež mala minulé leto presne takýto sen, vedela som upiecť iba bublaninu na nete som si našla recept, hneď prvý a tak sa mi osvedčil, že z neho robím doteraz http://www.katherine.sk/uvod/cukrarske-recepty/. Začala som z MMF a teraz si poťahovku kupujem cez net a stal sa zo ňa tortový maniak. Prajem veľa úspechov a trpezlivosti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj,tekute farby kupis aj v potravinach,recept na zakladne cesto ť bielkov slahame s troskou stud.vody do tuha vyslahaneho pridavame postupne za staleho slahania 250g jemne kr.cukru(mozes aj praskovy),4-5 PL vlaz.vody 250G muky polohr.a 1/2 pr.do peciva.ked pridam trebars orech odoberiem muku nech sa Ti dari marcipan robim 1PL sus.mlieka,2PL pr.,1PL oleja opatrne voda,skusaj a skusaj to je najlepsia skola na vela veci prides aj sama drzim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte cukrarky ja potrebujem velmi poradit peciem rada a mojim prianim je upject cerke krasnu tortu raz sama,,,no neviem aky korpus je dobry a netusim ako to vy robite tie farebne vrchy na tortach to zevraj nieje marcipan ale mmf a nieco take ale ja netusim co to znamena ani kde to mozem zohnat som s prievidze...poradi mi niekto s tym dobrym korpusom a s tym potahovanim torty s roznou farbou..dakujem