Pomoc surne MMF
Pozrite si aj
ahoj, nie som veľký odborník, ale práve minulý týždeň som robila tortičku klobúk, ktorý bol s parížskym krémom. Potrela som ju úplne celú, boky aj vrch. Potom bola asi 6 hodín v chladničke a poťahovala som MMF. Napriek tomu, že som zdobila skoro 4 hodiny v teple, nič sa neroztieklo. Podľa mna sa falošný parížsky krém nespráva ako šľahačka, ale skôr ako maslová plnka. Takže potrieť bez problémov. Nezabudni vyvaľkať na hrubšie, pre istotu. veľa šťastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj. Ďakujem. ja mam dnes taky "deň blbec", nič sa mi od rána nedarí a naviac ma to štve lebo je to torta na dcérkine prvé narodky. Ešte aj svokra mi povedala, že sa nemám trápiť s tortou, že aj tak sa mi to nepodarí - no povzbudenie ako .... Tak dúfam, že to nejako dokopem. snád sa nič nestane, torta bude do rána v chladničke a ráno to skúsim potiahnuť. Mám si urobiť MMF teraz a nechať ho v chladničke, či ho urobiť až ráno - PORAĎ !!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
az rano,opatrne s cukrom,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
musím povedať, že mne sa najlepšie robí s MMF, ktorý si urobím aspon den dopredu, ale nedávam ho do chladničky, ale len do špajze. Aspon poťah sa mi robí lepšie, vtedy sa mi podarí na prvýkrát. Ked robím s čerstvým, musím aj trikrát prevaľkávať. A ozdoby si tiez nechystám dopredu, lebo MMF stvrdne a potom je citlivý na dotyk, láme sa. Čerstvo vyrobenú ozdobu si naaranžujem na tortu ako chcem, za chvíľu je tvrdá. Snáď som pomohla. Nech sa ti to podarí, a nedaj sa odradiť, treba len skúšať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neboj sa toho falošného parížskeho krému ja s nim robim velmi často moji zákazníci ho majú radi a potieram celú tortu aj vrch aj boky dám na noc do chladu a na druhý den bez problémov potahujem s MMF.všetko je ok.Ja poťahujem vždy čerstvým MMF,To je moja skúsenosť.Nech sa ti podarí držím palčeky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak sa môžem zapojiť, tak ja som skúšala - varnu - je dobrá na poťahovanie ale viac sa mi páči MMF... ešte ani raz neskončila v koši...dobre sa mi s ňou pracuje... robím si ju vždy dopredu,aj niekoľko dní, lepšie sa mi s ňou pracuje... potom len premiesim a držím ju len v chladnej miestnosti...
len by som chcela upozorniť, že ak si dáte naplnenú a potretú tortu na noc do chladničky, tak ju pred poťahovaním nechajte aspoň 2 hodinky postáť mimo chladničky... mám takú skúsenosť, že taká studená torta bola pevnejšia, dobre sa robila ale teraz v tých horúčavách sa na nej MMF akoby potila a začala byť vlhká... asi to stretnutie chladnej torty a teplého vzduchu a odniesla si to MMF... ak som robila nejaké volány alebo stužky tie začali mäknúť a ľahať...
teraz si tortu vždy nechám troška postáť na linke aby sa "odpotila" a potom poťahujem... robím to tak celé leto a hmota je ako má byť a všetky ozdoby držia tvar... tak držím všetky palce nech sa to vždy vydarí...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ták, torta sa myslím, že podarila. s MMF som robila prvý krát a bolo to super, vôbec sa mi to netrhalo, išlo to krásne hladko, len dúfam, že to aj tak vydrží. Len teraz neviem, či tú tortu mám dať do chladničky, lebo vonku ju asi nemôžem nechať v tom teple...?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslím, že potiahnutá torta by už nemala ísť do chladničky, ak, tak nastaviť na vyššiu teplotu. Ja to do rozkrojenia torty skladujem v špajzi, a keď sa rozkrojí, to už sa nebojím, ide do chladničky. Snáď som pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdravím, prosím Vás poradte mi. Nejako som sa zabudla a tortu som obtrela falošným parížskym krémom (boky torty, okrem vrchu) a potrebujem ju ráno potiahnuť MMF. ČO s tým??? Môžem to navrch potrieť maslovou plnkou? Nebude mi MMF stekať? PORADTE MI PROSIM !