Piškótovo-jahodové rezy

Pridal/a Edka
Sú to celkom chutné, nekrémové a nie veľmi sladké zákusky.:-P :-P :-P
Piškótovo-jahodové rezy - recept
Výnos
Porcie
ZdrojRecept z internetu ale trochu som to zmenila podľa mojich chutí
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

4ajec
16kg kryš.cukru
14kg polohrubej múky
4lyžíc horúcej vody
1/2 bal. pr.do peč,
jahod.džem
2 kys.smotany
1 šľah.smotana
želatína 1 1/2 bal.
piškóty

Inštrukcie

:-P Upečieme kakaové , vodové piškótové cesto. Žltka vyšľaháma s cukrom , pridáme vodu a šľaháme ďalej do hustej peny. Vyšľaháme aj bielka a pridávame striedavo múku a sneh po častiach . Šľaháme už len ručne a pomaly. Upečieme .Po vychladnutí korpus natrieme jahodovým džemom a poukladáme na to piškóty , ktoré sme namočili do vaječného likéru./ja som to trochu rozriedila mliekom /. Medzi piškóty môžeme naukladať jahodový kompót alebo mrazené jahody. Kyslé smotany pomiešame s našľahanou šľhačkou , pridáme vanilkový cukor a 1 pol.lyžicu práš.cukru.Želatínu namočíme do 3-4 lyžíc vody , necháme napučiť a potom pomaly zohrievame , nevaríme. Pridáme do smotanovej hmoty a nalejeme na piškóty. Dáme napučať aj 1/2 bal./asi 10g/ želatíny . Medzi tým rozmixujeme 20dkg mrazených jahod alebo kompót./ja som použila kopót/ . Pridáme trochu cukru , podľa toho aké sladké ingrediencie sme použili , a pridáme aj rozpustenú želatínu. Pomaly dávame , po lyžiciach na bielý krém . Na koniec môžeme s vidličkou vztvoriť dúhovanie tým , že trochu pomiešame bielý krém s červenou želatínou./Len vrch/ Mne sa to veľmi nedarilo !Skúste , iste ste šikovnejšie !

Poznámky

Keď chcete mať z toho viac , pečte piškót zo 6 vajec, a terba pridať ešte jednu kys.smotanu a môže byť aj jedna šľaháčka v prášku , vyšľahaná. Samozrejme aj viac želatíny.(flower) (sun)

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.