
Výborný jahodový zákusok s kyslou smotanou
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
140 | gramov | polohrubá múka |
4 | polievkové lyžice | voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
jahodový džem | ||
500 | gramov | kyslá smotana |
250 | gramov | smotana na šľahanie |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 1⁄2 | balíky | želatína |
1 | balík | piškóty |
500 | gramov | jahody |
vaječný likér | ||
trocha | mlieko |
Postup
Upečieme kakaové, vodové piškótové cesto. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme horúcu vodu a šľaháme ďalej do hustej peny.
Vyšľaháme aj bielka a pridávame striedavo múku a sneh po častiach. Šľaháme už len ručne a pomaly. Upečieme.
Po vychladnutí korpus natrieme jahodovým džemom a poukladáme na to piškóty, ktoré sme namočili do vaječného likéru, ja som likér trochu zriedila mliekom.
Medzi piškóty môžeme naukladať jahodový kompót alebo čerstvé či mrazené jahody.
Kyslé smotany pomiešame s vyšľahanou šľahačkovou smotanou, pridáme vanilkový cukor a 1 pol. lyžicu práš. cukru.
Želatínu namočíme do 3-4 lyžíc vody , necháme napučiť a potom pomaly zohrievame , nevaríme. Pridáme do smotanovej hmoty a nalejeme na piškóty.
Dáme napučať aj 1/2 bal./asi 10g/ želatíny . Medzi tým rozmixujeme 20dkg mrazených jahod alebo kompót./ja som použila kompót/.
Pridáme trochu cukru, podľa toho aké sladké ingrediencie sme použili, a pridáme aj rozpustenú želatínu.
Pomaly dávame po lyžiciach na biely krém.
Na koniec môžeme s vidličkou vytvoriť dúhovanie tým, že trochu pomiešame biely krém s červenou želatínou. Mne sa to veľmi nedarilo:) Skúste , iste ste šikovnejšie!:)
Keď chcete mať z toho viac , pečte piškót zo 6 vajec, a terba pridať ešte jednu kys. smotanu a môže byť aj jedna šľaháčka v prášku , vyšľahaná. Samozrejme aj viac želatíny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Domáca orechová torta
LiViera
Domáca orechová torta
Orechový korpus preliaty rumovým sirupom s bohatou vrstvou marhuľového džemu a výborným čokoládovo-orieškovým krémom v božskej domácej orechovej torte.
Mramorový korpus na tortu
LiViera | Mramorový korpus na tortu
Mramorový korpus na tortu
Vláčny mramorový korpus na tortu. Môžete plniť vaječným krémom vanilkovým alebo kakaovým.