reklama

Piškótová torta a želatína


reklama

Prosím vás o pomoc, mám objednávku na tortičku s piškótami a pani sa ma pýtala na možnosť zaliať to ešte želatínou-pod ňou ovocie, išlo by to? Ešte som to neskúšala a mám z toho obavy. Nechcú žiaden marcipán, že ho nemajú radi, poraďte prosím. Napadla ma ešte čokoládová plastelína, ale to sa jej budem musieť spýtať. zatiaľ ´dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

daduš, St, 04. 03. 2009 - 21:04

Tak toto sú moje obľúbené, tzv. rýchle torty. Doma ich máme všetci radi.mimulinka, ak chceš, na jednu variantu ti napíšem recept. Upečiem si bežný biskvitový korpus z 3 vajíčok vo veľkej, aspoň 26 cm tort.forme. Vychladnutý korpus dám späť do tortovej formy, ktorej boky som vystlala papierom na pečenie tak, aby prečnieval do výšky aspoň o 2-3 cm.Navrstvím plnku, teraz použi piškóty- ja nedávam, na ne naukladaj nahusto ovocie z dózy, najlepšie sú jahody, ale vyberaj čo najmenšie, aby ich bolo dosť,budeš potrebovať asi 4 dózy.Kým si pripravím želatinu, dám tortičku chladnúť do chladničky. Plnka: 250g jemný tvaroh,3 vanilkové cukre, do tuha vyšľahaná šľahačka, môže byť aj 400ml+ 1 stužovač. Zmiešať dokopy. Na prípravu želatíny budeš potrebovať 2 sáčky červenú želatínu v prášku-Dr.Oetker.Uvariť podľa návodu. Namiesto vody používam šťavu z jahôd.hotovú želatínu opatrne, cez lyžicu nalievať na ovocie. Cez lyžicu preto, aby sa nevyplavovala plnka. Šup do chladničky a za 2-3 hodinky dobrú chuť. Je to svieže a chutné.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama