reklama

Pasta dama

Gledis , 26. 06. 2010 - 20:42

reklama

Ahojte, potrebujem radu.Aký rozdiel je medzi pastou dama top a dama dekor? Ta dekor je aj na poťahovanie alebo len na kvety?Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja s nou aj potahujem len si ju musis dobre premiesit,aby bola mäkka,lebo ked sa da na studenu tortu rychlo tuhne .V pripade nejakych nerovnosti pouzijem nahriaty nôz vo vrelej vode ktorym to zahladim.Vyhoda je v tom ze sa nerosi a netecieKvietok Kvietok Kvietok Kvietok

ozaj, pasta dama top je super, skvele sa mi s ňou poťahuje, problém je iba v tom, že neviem, čo robiť, aby sa mi po vybratí z chladničky nerosila....ak ju ešte dodatočne dozdobujem, tak je taká lepkavá, dokonca sa zvykne ako keby nafúknuť, aj keď bola poriadne pritlačená na krém a zahladená tou žehličkou... a nevyzerá to veľmi vábne, čo teda robím zle?? prečo neostane rovnaká ako pri poťahovaní? Smútok Smútok Smútok

macis, Ne, 27. 06. 2010 - 09:42

ja potahujem iba PDT, v chladnicke za tortu dam karton, a po dozdobeni vlozim do krabice, ak mi to velkost tory dovoli, ak nie necham tam len ten karton... a netece a nerosi sa. a minule som prevážala torty hodinu v aute pri 30stupnoch a boli v poriadku... a hlavne som zacala davat pod potahovku maslo+cukor+rozmrveny korpus ako tu radila Gabika a odvtedy nemam s tortami ziadne problemyMrkám

Gledis, Ne, 27. 06. 2010 - 13:18

Macis čo to dávaš pod tu poťahovku?to si len vymiešaš maslo s cukrom a daš do toho korpus ako do punčoviny a aké to má byť husté?to potom napatleš na tortu a už nenatieraž ničím len dáš poťahovku?

tak ta finta pod potahovku vyzera vazne skvelo a dnes na tortu auticko ju aj skusimSlnko Slnko Slnko Slnko Áno Áno "pecenie je radost"

no babenky, dnes som tú tortu prenášala asi tak hodinu v aute, naplno pustená klíma a viete, čo sa mi stalo???Plačem Plačem .... poťahovka sa najprv začala odúvať po bokoch torty, potom začala pomaly akoby klesať po bokoch stien, až sa úplne oddelila od okraja torty, ktorá bola položená na vrchu .... ja som mala zmiešané pocity, aj hnev, zlosť, plač a nervy na seba, aká som neschopáčka..... fakt netuším, čo som spravila zle, normálne mi začala vytekať akokeby cukrová voda spod poťahovky, no jeden des... dorazili sme s tortou a s jednou stranou takmer celou stiahnutou dole na podnos....ak máte na takéto scestné zosúvanie poťahovky nejaký dobrý recept, alebo radu, tak vás veeeeľmi pekne prosím, čo mám spraviť pred tým, než potiahnem tortu ????Smútok Smútok Smútok

Judit, St, 30. 06. 2010 - 08:35

Mne sa toto stalo s PDT, ked som ju pod potahovku natrela maslovo pudingovym kremom. Od vtedy pouzivam len krem maslo-cukor a nestalo sa to, zatial a dufam, ze sa to uz ani nestane.

macis, St, 14. 07. 2010 - 19:43

toto sa stalo aj mne... skoro ma porazilo a uz som povedala, ze za prevoz nezodpovedam... ale stalo sa mi to dvakrat ked bolo vonku vlhko...no ale teraz potieram tortu tym vyssie spominanou masou a torty prezili vyse hodinovy prevoz v tomto teple, bez klimy! doniesla som ich tak ako som ich vytiahla z chladnicky Mrkám

čiže babenky, chyba mohla byť presne v tom, že pod poťah som dala maslovo-pudingovú plnku a teda to sa začalo v tom teple topiť, lebo spod poťahu mi normálne tieklo akokeby roztopený puding a maslo,myslela som si, že ma trafí Chichocem sa ako sa robí tá masa z masla a cukru pod poťah? Prekvapenie vie mi niekto poradiť, tento víkend pečiem dcére tortu, tak by som si to aspoň odskúšala Mrkám

pumpel, Pi, 16. 07. 2010 - 15:35

ja si vymiešam 250g masla so 150g cukru a sem-tam tam pridám asi dve lyžice pikniku-pre chuť a netečie.no a nabudúce vyskúšam pridať ešte omrvinky s korpusu ako tu hore písali dievčatá,tak skús aj ty.držím palce.nech sa darí

Judit, Pi, 16. 07. 2010 - 15:47

Ja to miesam podla chuti, dam maslo a pridavam cukor, az kym mi to chuti Vyplazený jazyk Úsmev a teraz som pridala aj pomlete piskoty.Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama