orechovy korpus
Pozrite si aj
Ahoj tak skús tento, je nadstavovaný, takže je vysoký, piecť pri 180 stupňoch, treba urobiť špáratkovú skúšku - 6 vajec, 20 DKG kryštálového cukru, trochu oleja, 2 DCL karamelu, 25 DKG polohrubej múky, 10 DKG mletých orechov a 1 prášok do pečiva
karamel by mal byť z 20 DKG kryšt. cukru a 2 DCL vody, ale ja dávam cukor odoka a hlavne karamel nemusí byť studený
držím palce
overený, robím len tento korpus
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyborny je nastavovany piskot od bohusa, jeho orechova verzia, najdes v receptoch. iny uz nerobim, je vyborny, krehky, jemny, napriek tomu sa dobre prekrajuje a plni.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Práve som dopiekla tento. Robím ho už na piatu tortu. Je úžasný.
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/orechova-torta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
7 bielkov ,30 dkg pr.cukru,vyslahat pridame zltky ktore sme vymiesali s pol. prasku do peciva potom pridame 15 dkg mlete orechy,16 dkg hl. muky,1 dcl mlieko,1 dcl rumu a 3 dkg nahrubo postruhanej cokolady vsetko dobre premiesame a dame na plech vylozeni papierom upecieme na tuto piskotu ide vajecna plnka nad parou ochutena zrnkovou kavou je to vlastne zakusok ktory sa vola ORECHOVO-COKOLADOVA KOCKA.odporucam postruhat cok(oladu kupovanu na vahu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne najviac vyhovuje ten recept čo odporúča giemonka. tiež som skúšala z knihy pani Serekovej, aj Bohušov, ale tento nadstavovaný kávou meltou nemá chybu!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kava melta je ktorá káva?...... niečo mi to hovorí ale neviem si spomenú)T kde som to počula...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to je taká kávovina, volá sa "MLETÁ" alebo "MELTA" ale aj "CIGÓRIA", ináč je veľmi chutná a môžu ju aj deti, priaznivo pôsobí na trávenie, predáva sa v sáčku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
velmi by som vas poprosila o recept na nejaky fajny overeny nie velmi krehky recept na orechovy korpu tak do okruhlek formy s priemerom 26cm...... skusala som dnes upiect z knihy Julkine netradicne torty a uz druhy krat sa mi nepodaril...... prvy krat som urobila chybu ja dala som viac cukru ako som mala...ale teraz som dala vsetko ako malo byt a na vrchu je uplne taka trvda ako kôrka keby bola take scukornatene mi to pripada... no a vo vnutri je strasne jemnučky neviem či ho vlbec rozkrojím a hlavne oddelím od formy